23948sdkhjf

Spar-købmænd kræver indflydelse

Købmændene i Spar-kæden ønsker mere indflydelse og støre ejerandel i Dagrofa. De truer med at finde andre leverandører, hvis kravene ikke indfries.
Spar Danmarks adm. direktør Michael Østergård ønsker at samle kæderne i købmandssektoren før det er for sent, udtaler han i dagens udgave af Børsen. Han henviser til de dystre prognoser om, at købmændenes andel af det danske dagligvaremarked er dalet drastisk til 14 pct. de seneste år.

Hos Dagrofa har man længe haft gang i forhandlinger om den fremtidige struktur i købmandssektoren. Men så sent som i efteråret forlod Spar forhandlingerne i utilfredshed, da man ikke kunne komme igennem med sine krav, oplyser Michael Østergård til avisen. Han tilføjer at disse forhandlinger nu er i gang i gen.

- Spar lægger vægt på at få den ejerandel, som vores omsætning i Dagrofa tilskriver. Det vil sige, at hvis vi udgør omkring en fjerdedel af omsætningen, så skal vi også have en fjerdedel af indflydelsen og ejerskabet, lyder kravet fra Spar Danmarks adm. direktør.

I dag ejer Spar 3 pct. af Dagrofas grossistselskab Supergros, mens Superbest ejer 40 pct. og resten tilfalder Dagrofa.

Hverken Dagrofas bestyrelsesformand Anders Colding Friis eller adm direktør Henrik Gundelach ønsker at kommentere forhandlingerne om købmandssektorens fremtid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094