23948sdkhjf

Arla politianmelder sag om kemikalieudslip

Fredag den 17. december 2010 skabte et kemikalieudslip fra Taulov Mejeri kaos i morgentrafikken på motorvej E45. Ingen undersøgelser af hændelsen peger indtil nu på en teknisk fejl.
Teknikere og eksperter fra bl.a. Teknologisk Institut har siden udslippet i december gennemført grundige undersøgelser for at finde den præcise årsag til hændelsen.

Indtil nu er der ingen af disse undersøgelser, der peger på en teknisk fejl i de systemer, der til daglig automatisk doserer rengøringsmidler til hele mejeriet. Derfor har Arla nu politianmeldt hændelsen.

- Der er tale om et ubemandet rengøringsrum, hvor al dosering til daglig sker automatisk via programmerede computere. Vi har undersøgt alle de tekniske forløb omkring hændelsen, og indtil nu er der intet, der peger på en systemfejl. Til gengæld er der nogle detaljer, som gør, at vi har bedt politiet om at udvide efterforskningen for at opklare, om der kan være sket nogen form for hærværk, siger Senior Vice President i Arla, Dan Kolding.

Udslippet fra Taulov Mejeri den 17. december er det eneste af sin slags i de 10 år, mejeriet har eksisteret. Ingen personer kom til skade i forbindelse med udslippet.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094