23948sdkhjf

Arla halverer naturgasforbruget - produktionen af 60.000 tons ost får "ny" energikilde

Hos Arlas mejeri i Taulov, der producerer oste såsom Danbo, Havarti og Maribo, står man over for en gennemgående omstrukturering af sin energiforsyning.

Fremover bliver produktionen af 60.000 ton ost om året koblet på det lokale fjernvarmenet. Dermed kan mejeriet skrue gevaldigt ned for naturgassen og halvere forbruget.

- Vi opvarmer omtrent 600 millioner liter mælk om året, som vi laver til nogle af Danmarks mest kendte oste-produkter så som Klovborg og Riberhus, og vi eksporterer 36.000 tons af ost til hele verden. Det kræver meget energi, og vi har et mål om at reducere vores CO2 udledning med 63 procent i 2030, hvorfor investeringen i tilslutningen til fjernvarme på Taulov Mejeri er den rigtige langsigtede beslutning og en effektiv måde at reducere vores CO2-udledning med én enkelt manøvre, siger Klaus Jeppesen, der er mejeridirektør ved Taulov Mejeri i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det giver også en mærkbar økonomisk fordel med de nuværende energipriser, og vi efterkommer vores interne ønske -også blandt vores kolleger – om at fokusere på energieffektive løsninger.

Ved konverteringen til fjernvarme på Taulov Mejeri spares der 37 procent af den nuværende CO2- udledning fra varmeforbruget.

Konverteringen af naturgassen vil blive gennemført i løbet af 2023.

Se nøgletal for:
Læs mere om: TVIS Taulov Mejeri
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422