Fra kriminel lømmel til succesrig Grød-direktør

Hvis han havde været tynd, var kæmpesucces nok aldrig blevet til noget

Da stifteren og ejeren af grød-kæden Grød, Lasse Skjønning Andersen, i aftes gæstede Fødevareklubben i Vejle for at fortælle om sin virksomhed, stod det lysende klart, at han ikke har fået succesen serveret på en guldtallerken.

Faktisk var det hele ret meget op ad bakke til at begynde med.

- Min mor tog sit eget liv, da jeg var syv år. Jeg lukkede mig inde i mig selv og var totalt usikker, og da jeg var 12 år, var jeg lille og buttet. Jeg begyndte at drikke alkohol, ryge hash, begå hærværk og lave graffiti. Da jeg blev 15 år, var jeg ude og fejre det med øl, hash og graffiti ved Svanemøllen, hvor jeg blev taget på fersk gerning af politiet.

- Jeg blev taget med på stationen, fik taget fingeraftryk og fotograferet - og blev kørt hjem af seks politimænd, som ransagede mit teenageværelse klokken fem-seks stykker om morgenen. Det var et wake-up call. Jeg havde en ekstrem skyldfølelse over for mig selv og min far, og jeg sagde til mig selv, at nu skal det fanme være nok, fortalte Lasse Skjønning Andersen.

Crazy, ekstrem passion
Han havde været vant til at spise Coco Pops til morgenmad, men begyndte at "tvangsfodre mig selv med grød" i jagten på at gøre noget sundt.

- Det var havregrød kogt på vand. Endimensionelt, klistret fattigdomskost. Men jeg formåede at tabe nogle kilo, jeg fik en kæreste, og grød blev synonymt med at gøre noget godt for sig selv.

Læs også: Eks-buttet grød-komet lover at buldre derudad

- Og så gik det fra at være en kedelig spise til noget, jeg glædede mig til hver morgen. Jeg begyndte at bruge spelt, byg og kerner, smagte det til og smed lækre ting ovenpå. Det blev en crazy, ekstrem passion, og på gymnasiet var jeg en underlig, nørdet type, der spurgte de andre, om de ville med hjem til mig og smage noget grød, konstaterede den nuværende grød-guru.

I 2010 tog han til London for at blive bedre til at spille bas, og dér gik det op for ham, at man i kæder som Pret A Menger faktisk tjente penge på at sælge grød.

Læs også: Vestfisk A/S blev Årets Iværksætter

- Det inspirerede mig så meget, at jeg tog hjem, hævede børneopsparingen og arven fra min mor, cirka 200.000 kroner, og åbnede den første grødbar på Nørrebro, fortalte Lasse Skjønning Andersen og indrømmede, at det var en vanvittig idé.

På Food Supplys spørgsmål om, hvorvidt Grød havde eksisteret i dag, hvis han havde været åleslank som dreng, lød hans svar:

- Det tror jeg ikke.
Mere om: Grød | Iværksætter


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mosteri har mistet hele kapitalen

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Fisker scorede kassen på populære sild

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Nyhedsbrev

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.248