Fra kriminel lømmel til succesrig Grød-direktør

Hvis han havde været tynd, var kæmpesucces nok aldrig blevet til noget

Da stifteren og ejeren af grød-kæden Grød, Lasse Skjønning Andersen, i aftes gæstede Fødevareklubben i Vejle for at fortælle om sin virksomhed, stod det lysende klart, at han ikke har fået succesen serveret på en guldtallerken.

Faktisk var det hele ret meget op ad bakke til at begynde med.

- Min mor tog sit eget liv, da jeg var syv år. Jeg lukkede mig inde i mig selv og var totalt usikker, og da jeg var 12 år, var jeg lille og buttet. Jeg begyndte at drikke alkohol, ryge hash, begå hærværk og lave graffiti. Da jeg blev 15 år, var jeg ude og fejre det med øl, hash og graffiti ved Svanemøllen, hvor jeg blev taget på fersk gerning af politiet.

- Jeg blev taget med på stationen, fik taget fingeraftryk og fotograferet - og blev kørt hjem af seks politimænd, som ransagede mit teenageværelse klokken fem-seks stykker om morgenen. Det var et wake-up call. Jeg havde en ekstrem skyldfølelse over for mig selv og min far, og jeg sagde til mig selv, at nu skal det fanme være nok, fortalte Lasse Skjønning Andersen.

Crazy, ekstrem passion
Han havde været vant til at spise Coco Pops til morgenmad, men begyndte at "tvangsfodre mig selv med grød" i jagten på at gøre noget sundt.

- Det var havregrød kogt på vand. Endimensionelt, klistret fattigdomskost. Men jeg formåede at tabe nogle kilo, jeg fik en kæreste, og grød blev synonymt med at gøre noget godt for sig selv.

Læs også: Eks-buttet grød-komet lover at buldre derudad

- Og så gik det fra at være en kedelig spise til noget, jeg glædede mig til hver morgen. Jeg begyndte at bruge spelt, byg og kerner, smagte det til og smed lækre ting ovenpå. Det blev en crazy, ekstrem passion, og på gymnasiet var jeg en underlig, nørdet type, der spurgte de andre, om de ville med hjem til mig og smage noget grød, konstaterede den nuværende grød-guru.

I 2010 tog han til London for at blive bedre til at spille bas, og dér gik det op for ham, at man i kæder som Pret A Menger faktisk tjente penge på at sælge grød.

Læs også: Vestfisk A/S blev Årets Iværksætter

- Det inspirerede mig så meget, at jeg tog hjem, hævede børneopsparingen og arven fra min mor, cirka 200.000 kroner, og åbnede den første grødbar på Nørrebro, fortalte Lasse Skjønning Andersen og indrømmede, at det var en vanvittig idé.

På Food Supplys spørgsmål om, hvorvidt Grød havde eksisteret i dag, hvis han havde været åleslank som dreng, lød hans svar:

- Det tror jeg ikke.
Mere om: Grød | Iværksætter


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Nyhedsbrev

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Ny Kina-fabrik skal gøre Danish Crown lynhurtig

Rod i Food Supply Magazine

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Små destillerier får økonomisk hjælp fra staten

Det nye Noma kan generobre pladsen som verdens bedste

Mejeri-udvidelse giver tro på fremtiden

Arla-mejeriet i Bislev får haller for 30 millioner kroner

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Danskerne sidder tungt på verdensrekorden i økologi

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Norsk pizzagigant sagsøger små danske pizzeriaer

De må ikke hedde det, de hedder

Sådan laver man Nordens bedste sild

Dagrofa skal have ny topchef

Farvel til Per Thau - bestyrelsesformand overtager ledelsen

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Snacks er trukket tilbage fra butikkerne

Salatblandinger trækkes tilbage efter fund af listeria

EU langer ud efter Danmark for at sælge illegal feta

Se alle Medlemmernes egne nyheder

CNC spåntagende bearbejdning

SMC Danmark A/S certificerer partner med speciale i trykluft

Netværksmøde i Danish Water Technology Group, 8. marts

Giv datakraft til dine medarbejdere - Power BI og Business Intelligence

Årets event om produktionsplanlægning – kom til ROB-EX Brugerdag 2018

Flowmåler i rustfrit stål – præcision til udfordrende miljøer

CASE: Energirapporter som investeringsværktøj!

Finder Master interface modul med serie 39 interface relæer.

Kom og besøg INTERNORGA 2018 i Hamborg!

Masser af potentiale i frivillige kæder

Danske automationsvirksomheder sakker bagud i digitaliseringen

Fem ting du som kandidat skal huske på LinkedIn

Kundearrangement os JPBC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Netværksmøde i Danish Food Tech Group & Danish Fish Tech Group d. 1. marts

Ny højkvalitets Aktuator med Industrielt Ethernet!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevareproducent få konkret viden om dataudnyttelse og sensorer!

Skal der tryk på?

SMC ansætter ny konsulent til Vestjylland

Steril luft til følsomme produktionsområder

Lagafors påtager sig stor og krævende opgave fra Skandinaviens førende prod...

Scanvaegt Systems præsenterer ny, high-speed portioncutter

Slangepumper fra Verder A/S

Stigende råvarepriser presser de franske fødevareproducenter

Send til en kollega

0.261