23948sdkhjf

Fra kriminel lømmel til succesrig Grød-direktør

Hvis han havde været tynd, var kæmpesucces nok aldrig blevet til noget

Da stifteren og ejeren af grød-kæden Grød, Lasse Skjønning Andersen, i aftes gæstede Fødevareklubben i Vejle for at fortælle om sin virksomhed, stod det lysende klart, at han ikke har fået succesen serveret på en guldtallerken.

Faktisk var det hele ret meget op ad bakke til at begynde med.

- Min mor tog sit eget liv, da jeg var syv år. Jeg lukkede mig inde i mig selv og var totalt usikker, og da jeg var 12 år, var jeg lille og buttet. Jeg begyndte at drikke alkohol, ryge hash, begå hærværk og lave graffiti. Da jeg blev 15 år, var jeg ude og fejre det med øl, hash og graffiti ved Svanemøllen, hvor jeg blev taget på fersk gerning af politiet.

- Jeg blev taget med på stationen, fik taget fingeraftryk og fotograferet - og blev kørt hjem af seks politimænd, som ransagede mit teenageværelse klokken fem-seks stykker om morgenen. Det var et wake-up call. Jeg havde en ekstrem skyldfølelse over for mig selv og min far, og jeg sagde til mig selv, at nu skal det fanme være nok, fortalte Lasse Skjønning Andersen.

Crazy, ekstrem passion
Han havde været vant til at spise Coco Pops til morgenmad, men begyndte at "tvangsfodre mig selv med grød" i jagten på at gøre noget sundt.

- Det var havregrød kogt på vand. Endimensionelt, klistret fattigdomskost. Men jeg formåede at tabe nogle kilo, jeg fik en kæreste, og grød blev synonymt med at gøre noget godt for sig selv.

Læs også: Iværksættere får nu bedre lånemuligheder

- Og så gik det fra at være en kedelig spise til noget, jeg glædede mig til hver morgen. Jeg begyndte at bruge spelt, byg og kerner, smagte det til og smed lækre ting ovenpå. Det blev en crazy, ekstrem passion, og på gymnasiet var jeg en underlig, nørdet type, der spurgte de andre, om de ville med hjem til mig og smage noget grød, konstaterede den nuværende grød-guru.

I 2010 tog han til London for at blive bedre til at spille bas, og dér gik det op for ham, at man i kæder som Pret A Menger faktisk tjente penge på at sælge grød.

Læs også: Eks-buttet grød-komet lover at buldre derudad

- Det inspirerede mig så meget, at jeg tog hjem, hævede børneopsparingen og arven fra min mor, cirka 200.000 kroner, og åbnede den første grødbar på Nørrebro, fortalte Lasse Skjønning Andersen og indrømmede, at det var en vanvittig idé.

På Food Supplys spørgsmål om, hvorvidt Grød havde eksisteret i dag, hvis han havde været åleslank som dreng, lød hans svar:

- Det tror jeg ikke.
Mere om: Grød | Iværksætter
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Nyhedsbrev

Ugens grin: Forbyttede gaver

Online Avis Arkiv

DI har fundet midlertidig direktør

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Det bedste tilbud på lagerindretning er baseret på tillid

Sales Manager Sweden

HF udvider vores Sales Support/Purchase

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath ApS

9. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

8. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Hos PRO-CONSULT ved man aldrig, hvad der kommer ind ad døren.

PanPac udvider medarbejderstaben

Veloverstået Foodtech messe 2018

Smart Automation - Nyt domicil

25 år med GEMÜ-flervejs-ventilblokke

Er du vinterklar?

Live-webinar: Festo Automation Suite

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Send til en kollega

0.319