23948sdkhjf

Chokoladefabrik har udvidet med lidt af hvert

Mols Organic lancerer nye produkter igen og igen

Det begyndte med en chokoladefabrik, og der bliver stadig lavet masser af chokolade hos Mols Organic på Djursland - men som led i en større turnaround bliver der nu også sendt en lang række andre fødevareprodukter ud af dørene i landsbyen Vrinners.

Fabrikken begyndte at lave energibarer i 2015 og har netop udvidet på det område med den nye serie Mols Organic Rawbars, som direktør Aksel Rømer har kæmpestore forventninger til. Derudover laver virksomheden både butter cookies, pebernødder, kammerjunkere, chips, marcipan og nougat - og har også bevæget sig ind på drikkemarkedet med mineralvand på flaske fra det lokale vandværks boringer.

Sidstnævnte er ikke mindst kommet med i sortimentet, "fordi vi kan", som Aksel Rømer konstaterer. Han henviser til, at vandet bliver kørt fra boringen på Mols til det fynske Ørbæk Bryggeri, hvor det bliver tappet på flasker både med og uden brus.

Marmelade på vej
Ørbæk Bryggeri er lige som Mols Organic ejet af familien Rømer, der ud over Aksel tæller broderen Nicolai og faderen Niels Rømer. Deres voksende forretning omfatter også blandt andet Nyborg Destilleri og Naturfrisk, der sælger økologisk sodavand, juice og smoothies.

- Vi skal også til at lave marmelade, men vi skal nok ind i 2019, før vi også kan kalde os marmeladefabrik. Vi kan ikke gabe over mere lige nu, siger Aksel Rømer.

Mange af opskrifterne på de nye produkter kan familien takke far Niels Rømer for - det er ofte hans hoved, ideerne kommer ud af.

- Han er dygtig - han kan virkelig udvikle, fastslår Mols Organic-direktøren.

Overskud på vej

Familiens sats på Mols begyndte i 2014, da Rømer'ne overtog den konkursramte chokoladevirksomhed Mølle Skovly med brandnavnet Woodshade Organics. Ret hurtigt blev Aksel Rømer indsat som direktør, og han har siden da arbejdet på at gøre fabrikken rentabel via de nye produkter og et navneskifte til Mols Organic.

Hidtil har der været tale om underskud i regnskaberne- senest et minus på knap halvanden millioner i 2016. Regnskabet for 2017 er ikke klart endnu, men der er lagt op til endnu et underskud. Og så skulle der gerne være sorte tal på bundlinjen fra 2018, lader direktøren forstå.

Ud over at tage helt nye varegrupper ind har hans turnaround også handlet om at forbedre de velkendte opskrifter fra fortiden.

- For eksempel har vi udviklet lidt på marcipanopskriften, så marcipanen nu har en holdbarhed på ni måneder mod tidligere kun fire måneder, nævner Aksel Rømer.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Nyhedsbrev

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Online Avis Arkiv

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Carlsberg-kontor ransaget

Øko-pris til Byens Køkken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer...

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startst...

Logistik for e-handlere

Send til en kollega

0.246