Dansk optimisme på kæmpemesse i Tokyo

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fødevarefolk viser sig frem for asiater i fire dage

Ni danske eksportvirksomheder tager i disse dage imod omkring 82.000 besøgende på fødevaremessen Foodex i Tokyo i bestræbelserne på at komme ind på det japanske marked.

- Vi har haft to rigtig gode dage. Vi har fået mange kontakter, som det er værd at arbejde videre med, konstaterer Malene Koopmann Henningsen, der er international salgschef for Kolding-virksomheden Easyfood, midtvejs i messen.

Brød- og kageproducenten Easyfood og de øvrige otte danske virksomheder på messen deler en fælles stand på Foodex, der er en af Asiens største fagmesser for mad- og drikkevarer.

Med besøgende fra ikke bare værtslandet, men også fra lande som Kina, Taiwan, Thailand og Sydkorea, giver Foodex potentielt adgang til indkøbere fra handelsvirksomheder, der servicerer langt over en milliard forbrugere. Først og fremmest er den dog et forbindelsesled til det japanske marked og landets 126 millioner indbyggere, konstaterer fællesstandens medarrangør Bio Aus Dänemark i en pressemeddelelse.

Svært marked
At få en fod indenfor på det japanske marked kræver langt mere end blot at udstille fire dage på en messe. Alene det at få importtilladelse til fødevarer er en omstændelig og tidskrævende proces, og bagefter skal man kende den japanske forretningskultur og have japansktalende medarbejdere eller partnere for at få kontakt til kunderne, påpeger Bio Aus Dänemark.

Den danske fællesstand er organiseret i samarbejde mellem netværket Bio Aus Dänemark, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer.

- Jeg er superglad for, at vi - selv om vi ikke er noget stort netværk - kan hjælpe danske fødevarevirksomheder med at få kontakter i Japan og få en eksport i gang, eller udbygge den, de allerede har. I september følger vi op med et fremstød rettet mod de japanske butikskæder. Det bliver både for nuværende danske eksportører og for dem, der gerne vil ind på markedet herude, siger Malene Aaris, grundlægger af Bio Aus Dänemark.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.224