Arla under massivt pres - topchef Peder Tuborgh lancerer stor sparerunde

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Topchefen vil ikke sige, om der bliver tale om fyringer

Mejerigiganten Arla Foods har de seneste måneder været udsat for et stigende økonomisk pres, som nu udløser en omfattende sparerunde i koncernen, skriver Finans.

Arlas topchef, Peder Tuborgh, har netop internt i selskabet udstukket rammerne for spareplanen, erfarer mediet.

Spareplanen indebærer blandt andet, at der skæres voldsomt i al mødeaktivitet, rejseaktivitet, markedsføring, udviklingsudgifter og konsulentudgifter. Derudover indføres et ansættelsesstop, som indebærer, at kun de mest kritiske stillinger genbesættes.

Mellemlederne hos Arla har allerede fået udleveret rammerne for planen, og Arla vil i løbet af april afsløre, hvor stor den samlede besparelse bliver, og om planen indebærer fyringer.

Arla har gennem flere år været ude af stand til at holde trit med sin vigtigste konkurrent, den hollandske mejerisværvægter Royal FrieslandCampina, RCF, som præsterer markant højere indtjening end Arla. De seneste måneder er presset på Arlas indtjening og konkurrenceevne blevet voldsomt forstærket, så selskabet nu også overhales af andre konkurrenter, skriver Finans.

Brændende platform
- Allerede i efteråret 2017 igangsatte vi et stor,t flerårigt effektiviseringsprogram, men de seneste måneder er presset på vores indtjening øget. Det har skabt en brændende platform, som gør, at vi må fremskynde og forstærke en række sparetiltag, forklarer Peder Tuborgh.

Det aktuelle pres på Arlas indtjening og konkurrenceevne skyldes blandt andet, at selskabet har en langt større valutaeksponering end konkurrenterne.

- Alene det seneste års kursfald på pund koster os et stort trecifret milliontab i danske kroner, siger topchefen.
.
Spareplanen blev meldt ud internt i Arla for få dage siden, og Peder Tuborgh vil endnu ikke oplyse, hvor stor den samlede besparelse ventes at blive, ligesom han ikke vil kommentere på spørgsmålet om, hvorvidt der bliver tale om fyringer.

- Af respekt for medarbejderne kan jeg ikke kommentere på de to emner. Det er endnu for tidligt i processen, siger Peder Tuborgh til Finans.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Advarsel: Listeria i løgpølse fra Slagter Munch

Mosteri har mistet hele kapitalen

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Fisker scorede kassen på populære sild

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Nyhedsbrev

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Pas på plast i Party-pølserne

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.229