23948sdkhjf

Gråsten Fjerkræ vil udvide nicheproduktion

Gråsten Fjerkræ er i fuld gang med at undersøge mulighederne for overtagelse af det økologiske kyllingeslagteri i Frøstrup.
Gråsten Fjerkræ er i forvejen producent af økologiske kyllinger. Firmaet har kontaktet eksisterende kunder, der i stor udstrækning har udvist interesse for økologiske suppehøns og hønsefond med dansk oprindelse.

Vi har dags dato interesse tilsagn på godt 300.000 suppehøner og 32.000 liter fond. Med overtagelse af slagteriet gives automatisk mulighed for udvidelse at økologiske slagtekyllinger.

Intet slagteri af suppehøns i Danmark
Som det er i dag, slagtes der i ikke suppehøns i Danmark, hønsene sendes ud på lange transporter, det er hverken dyrevelfærds, økologisk eller miljømæssig korrekt efter firmaets opfattelse.

Og dem der ikke transporteres den lange vej sydpå går til minkfoder. Det kan der blive lavet om på.

Arbejdspladser
Ved fuld produktion kommer vi op på ca. 15 personer, arbejdspladser vi rent faktisk kan trække hjem til Danmark.

Loven skal ændres
Der skal også en lovændring til før vi starter projektet op, som loven er i dag, må vi ikke slagte suppehøns i samme antal som alm. slagtekyllinger, denne lov skal ændres så vi er ligestillet.

- Det er klart, at uden en massiv opbakning fra både leverandører, kunder samt myndigheder, bliver projektet ikke en realitet, et er interesse tilsagn, et andet er realiteterne ved kontraktunderskrivelse. At producere fødevarer i Danmark er ikke let, men der er plads til niche-produktion med den nødvendige opbakning, udtaler direktør Gunder P. Jensen.

Såfremt slagteriet modtager den fornødne opbakning, vil der blive slagtet efter sommerferien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14