Nu skal campylobacter have smæk

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fødevareministeren går til kamp mod træls tarmbakterie

En ny handlingsplan fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen skal sætte campylobacterbakterien under pres og reducere antallet af smittede forbrugere med fem procent om året. Det betyder, at der i 2021 vil være 800 færre personer, der bliver syge af campylobacter i forhold til i år, konstaterer Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

I alt er der over de næste fire år afsat 10 millioner kroner til arbejdet. Nu skal en arbejdsgruppe bestående af forskere, fjerkræbranche og myndigheder udforske smittevejene.

Én af opgaverne bliver at undersøge mulighederne for at reducere forekomsten i udegående kyllingeflokke. Det skal ligeledes afdækkes, om også oksekød og jordbær kan være smittekilder, sådan som foreløbige resultater tyder på.

- I Danmark har vi formået at samle myndigheder, erhverv og forskere og sammen fået has på en genstridig bakterie som salmonella i både danske æg og dansk kyllingekød, så vi er forpligtede til at kaste de samme gode kræfter ind i kampen mod campylobacter. Også selvom smittevejene er langt mere komplekse, og løsningerne ikke ligger lige for. Jeg gør mig ingen illusioner om, at en bakterie som campylobacter, der findes i naturen, fuldstændig kan fjernes fra dansk fjerkræproduktion, men vi kan reducere antallet af smittede, siger Esben Lunde Larsen.

Bakterien, der blandt andet giver høj feber og diarré, findes især i kyllingekød. Sidste år registrerede myndighederne godt 4.000 forbrugere, som alle var smittet med den uønskede bakterie.

Omkring en tredjedel af de patienter, som myndighederne registrerer hvert år, har hentet bakterien på en udlandsrejse.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Nyhedsbrev

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Ny hjemmeside: bralo.dk

Se hvem der også bruger løfteåg fra Fyns Kran Udstyr A/S

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

X-TEND® wirenet forener sikkerhed med tidløst design

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.259