23948sdkhjf

Nu tager sur-sød sodavandsrevolution fart hos Læsk

Modige iværksættere har satset det hele på fermenteret læskedrik

- Scenen for sodavand var gået totalt i stå, der skulle ske noget nyt. Og det skulle være med andre smage end sukker.

Hos den sjællandske iværksættervirksomhed Læsk er stifter og indehaver Line Hoff ikke i tvivl om, at hun har fat i noget stort. Sammen med amerikaneren Eric Sponseller, som ejer den anden halvdel af virksomheden, etablerede hun Læsk i begyndelsen af 2016, og siden da er det gået stærkt for makkerparret, der har stjerneiværksætteren Claus Meyer med på sidelinjen..

Line Hoff og Eric Sponseller begyndte med at lave to Læsk-varianter af kombucha, fermenteret te, i en tidligere restaurant på Vesterbro i København. For nylig er de flyttet til en gammel bryggeribygning i Hørsholm, og i slutningen af marts fik de så tappet de første flasker af en nyhed med navnet Swizzle. Dels en æblecider med ahornsirup og ingefær, dels en pærecider med honning og solbær - og så med cirka tre procent eddike i begge varianter.

- Ja, det lyder ikke umiddelbart til, at en læskedrik med eddike smager godt. Men det gør den altså. Vi prøver at redefinere sodavand/læskedrikke, så det ikke nødvendigvis er noget helt vildt sødt stads. Og med eddiken har vi en smagsgiver, som er med til at skabe balance mellem surt og sødt, og som giver en kompleks smag, siger Line Hoff til Food Supply.

Sagde jobbet op
Hun har kvittet et fast job som arkitekt for at satse fuldt ud på Læsk. Og hun har lokket Eric Sponseller, der er uddannet tysklærer, fra USA til Danmark for at hjælpe sig.

- Jeg mødte Eric i 2009 i New York, hvor vi smagte på sådan nogle fermenterede drikke. Senere flyttede han til Capetown i Sydafrika og begyndte at lave kombucha dernede. Selv begyndte jeg at brygge det hjemme i mit køkken, og det smagte bedre end det, jeg havde smagt i New York. Jeg lå søvnløs om natten og var sikker på, at jeg skulle leve af det - og så sagde jeg til Eric, at "hvis du flytter til Danmark og laver læskedrik, så siger jeg mit job op", husker Line Hoff.

Som sagt så gjort.

De første flasker i makkerparrets nye virksomhed blev fremstillet og håndtappet i den tidligere vietnamesiske restaurant Namnam på Vesterbro i begyndelsen af 2016. Dér nåede de op på at fremstille cirka 2.000 flasker kombucha om måneden - flasker, som hovedsageligt blev solgt til små restauranter of cafeer på Vesterbro.

Voksen-husleje
- Efter et års tid på Vesterbro begyndte vi at kigge på mulighederne for at brygge noget mere, og så hørte vi om lokaler hos det gamle Usserød Bryggeri ved Hørsholm. Vi flyttede derop i juni sidste år - og betaler en rigtig voksen-husleje.

- Vi turde at flytte, fordi Irma have kontaktet os og taget vores kombucha på prøve i otte butikker. De vendte hurtigt tilbage og sagde "vi er ret sikre på, at det bliver et hit", og de ville have kombucha'en ud i alle deres butikker. Det var en stor kunde at få, og det bekræftede os i, at vi har det rigtige produkt, fortæller Line Hoff.

I de gamle bryggerilokaler brygger hun og Eric Sponseller nu mere kombucha end nogensinde før. De er oppe på 4.000 flasker pr. måned, men udstyrets kapacitet rækker til meget mere, og ifølge Line Hoff varer det ikke længe, før der er skruet yderligere op for kambucha-knappen.

Dertil kommer så de nye Swizzle-læskedrikke. Dem får Læsk fremstillet hos Ørbæk bryggeri på Østfyn, hvor Line Hoff og Eric Sponseller lejer plads og udstyr til formålet. Det sker ikke mindst, fordi Ørbæk Bryggeri kan tilsætte kulsyre.

I kombucha-produkterne er det ikke nødvendigt at tilsætte kulsyre - dér kommer boblerne fra den naturlige gæringsproces.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Danske fødevarefirmaer truet med mystisk pulver

I udlandet har madproducenter fået lignende breve

Danish Crown udsat for afpresning med gift

Easyfood fortsætter væksten både her og der

Omsætningen nu pænt over de 300 millioner kroner

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Coca-Colas salg overrasker

Nestlé vokser videre med nye produkter

Nyhedsbrev

Netsupermarked ramt af leverandørkonkurs

Online Avis Arkiv

Nu skal man drikke flere øller for at blive fuld

Alkoholstyrken i dansk øl falder – bryggerierne fokuserer på nydelse frem for beruselse

Coop.dk går i økokrig

Mad-iværksættere kan vinde penge i Aarhus

Ugens grin: Mindst holdbar til ...

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Bryghus giver bærproducent store drømme

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Stryhns debuterer som øko-producent

Kølevirksomhed investerer millioner

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alflow blandt de mest kreditværdige virksomheder i Danmark

Vi skal lære af hinanden

Gør udviklingen af fødevarer datadreven

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Jobopslag: Servicetekniker - Kraner og Løftegrej (Trekantområdet og Østjylland)

Konference i Hydrogenteknologi 7. Wasserstofftag - 2019 Deutsches Centrum für Luft- und Raumfahrt

RPC Superfos fabrik i Randers fejrer vigtig milepæl

Ringspann® præcision

PL og RAADVAD professional KNIVE flytter sammen

Bliv klar til årets festivaller med en hydraulik container

PCSCHEMATIC Cablemanager webinar 29/4: Styr på kabler og føringsveje

GRATIS Lekang Filtersystem (LFS) kursus

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

Miniature gear fra ZF Danmark

Mirit Glas leverer buet glas i høj kvalitet

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Fibox TEMPO monteringskasser

Svingnings- og Chokdæmpere fra WILLBRANDT Gummiteknik

Hygienic - når renhed, nøjagtighed og sikkerhed har højeste prioritet, kan du stole på Bürkert

TriVision skaber nye muligheder på det Norske marked

Nye krav om kemihåndtering: det betyder de for dig

Relæer fra FINDER

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Camatek ApS udvider maskinparken

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Send til en kollega

0.19