23948sdkhjf

Nu tager sur-sød sodavandsrevolution fart hos Læsk

Modige iværksættere har satset det hele på fermenteret læskedrik

- Scenen for sodavand var gået totalt i stå, der skulle ske noget nyt. Og det skulle være med andre smage end sukker.

Hos den sjællandske iværksættervirksomhed Læsk er stifter og indehaver Line Hoff ikke i tvivl om, at hun har fat i noget stort. Sammen med amerikaneren Eric Sponseller, som ejer den anden halvdel af virksomheden, etablerede hun Læsk i begyndelsen af 2016, og siden da er det gået stærkt for makkerparret, der har stjerneiværksætteren Claus Meyer med på sidelinjen..

Line Hoff og Eric Sponseller begyndte med at lave to Læsk-varianter af kombucha, fermenteret te, i en tidligere restaurant på Vesterbro i København. For nylig er de flyttet til en gammel bryggeribygning i Hørsholm, og i slutningen af marts fik de så tappet de første flasker af en nyhed med navnet Swizzle. Dels en æblecider med ahornsirup og ingefær, dels en pærecider med honning og solbær - og så med cirka tre procent eddike i begge varianter.

- Ja, det lyder ikke umiddelbart til, at en læskedrik med eddike smager godt. Men det gør den altså. Vi prøver at redefinere sodavand/læskedrikke, så det ikke nødvendigvis er noget helt vildt sødt stads. Og med eddiken har vi en smagsgiver, som er med til at skabe balance mellem surt og sødt, og som giver en kompleks smag, siger Line Hoff til Food Supply.

Sagde jobbet op
Hun har kvittet et fast job som arkitekt for at satse fuldt ud på Læsk. Og hun har lokket Eric Sponseller, der er uddannet tysklærer, fra USA til Danmark for at hjælpe sig.

- Jeg mødte Eric i 2009 i New York, hvor vi smagte på sådan nogle fermenterede drikke. Senere flyttede han til Capetown i Sydafrika og begyndte at lave kombucha dernede. Selv begyndte jeg at brygge det hjemme i mit køkken, og det smagte bedre end det, jeg havde smagt i New York. Jeg lå søvnløs om natten og var sikker på, at jeg skulle leve af det - og så sagde jeg til Eric, at "hvis du flytter til Danmark og laver læskedrik, så siger jeg mit job op", husker Line Hoff.

Som sagt så gjort.

De første flasker i makkerparrets nye virksomhed blev fremstillet og håndtappet i den tidligere vietnamesiske restaurant Namnam på Vesterbro i begyndelsen af 2016. Dér nåede de op på at fremstille cirka 2.000 flasker kombucha om måneden - flasker, som hovedsageligt blev solgt til små restauranter of cafeer på Vesterbro.

Voksen-husleje
- Efter et års tid på Vesterbro begyndte vi at kigge på mulighederne for at brygge noget mere, og så hørte vi om lokaler hos det gamle Usserød Bryggeri ved Hørsholm. Vi flyttede derop i juni sidste år - og betaler en rigtig voksen-husleje.

- Vi turde at flytte, fordi Irma have kontaktet os og taget vores kombucha på prøve i otte butikker. De vendte hurtigt tilbage og sagde "vi er ret sikre på, at det bliver et hit", og de ville have kombucha'en ud i alle deres butikker. Det var en stor kunde at få, og det bekræftede os i, at vi har det rigtige produkt, fortæller Line Hoff.

I de gamle bryggerilokaler brygger hun og Eric Sponseller nu mere kombucha end nogensinde før. De er oppe på 4.000 flasker pr. måned, men udstyrets kapacitet rækker til meget mere, og ifølge Line Hoff varer det ikke længe, før der er skruet yderligere op for kambucha-knappen.

Dertil kommer så de nye Swizzle-læskedrikke. Dem får Læsk fremstillet hos Ørbæk bryggeri på Østfyn, hvor Line Hoff og Eric Sponseller lejer plads og udstyr til formålet. Det sker ikke mindst, fordi Ørbæk Bryggeri kan tilsætte kulsyre.

I kombucha-produkterne er det ikke nødvendigt at tilsætte kulsyre - dér kommer boblerne fra den naturlige gæringsproces.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

World Food Summit under en bæredygtig hat

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Food Festival får food-konkurrence

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.164