23948sdkhjf

Nu tager sur-sød sodavandsrevolution fart hos Læsk

Modige iværksættere har satset det hele på fermenteret læskedrik

- Scenen for sodavand var gået totalt i stå, der skulle ske noget nyt. Og det skulle være med andre smage end sukker.

Hos den sjællandske iværksættervirksomhed Læsk er stifter og indehaver Line Hoff ikke i tvivl om, at hun har fat i noget stort. Sammen med amerikaneren Eric Sponseller, som ejer den anden halvdel af virksomheden, etablerede hun Læsk i begyndelsen af 2016, og siden da er det gået stærkt for makkerparret, der har stjerneiværksætteren Claus Meyer med på sidelinjen..

Line Hoff og Eric Sponseller begyndte med at lave to Læsk-varianter af kombucha, fermenteret te, i en tidligere restaurant på Vesterbro i København. For nylig er de flyttet til en gammel bryggeribygning i Hørsholm, og i slutningen af marts fik de så tappet de første flasker af en nyhed med navnet Swizzle. Dels en æblecider med ahornsirup og ingefær, dels en pærecider med honning og solbær - og så med cirka tre procent eddike i begge varianter.

- Ja, det lyder ikke umiddelbart til, at en læskedrik med eddike smager godt. Men det gør den altså. Vi prøver at redefinere sodavand/læskedrikke, så det ikke nødvendigvis er noget helt vildt sødt stads. Og med eddiken har vi en smagsgiver, som er med til at skabe balance mellem surt og sødt, og som giver en kompleks smag, siger Line Hoff til Food Supply.

Sagde jobbet op
Hun har kvittet et fast job som arkitekt for at satse fuldt ud på Læsk. Og hun har lokket Eric Sponseller, der er uddannet tysklærer, fra USA til Danmark for at hjælpe sig.

- Jeg mødte Eric i 2009 i New York, hvor vi smagte på sådan nogle fermenterede drikke. Senere flyttede han til Capetown i Sydafrika og begyndte at lave kombucha dernede. Selv begyndte jeg at brygge det hjemme i mit køkken, og det smagte bedre end det, jeg havde smagt i New York. Jeg lå søvnløs om natten og var sikker på, at jeg skulle leve af det - og så sagde jeg til Eric, at "hvis du flytter til Danmark og laver læskedrik, så siger jeg mit job op", husker Line Hoff.

Som sagt så gjort.

De første flasker i makkerparrets nye virksomhed blev fremstillet og håndtappet i den tidligere vietnamesiske restaurant Namnam på Vesterbro i begyndelsen af 2016. Dér nåede de op på at fremstille cirka 2.000 flasker kombucha om måneden - flasker, som hovedsageligt blev solgt til små restauranter of cafeer på Vesterbro.

Voksen-husleje
- Efter et års tid på Vesterbro begyndte vi at kigge på mulighederne for at brygge noget mere, og så hørte vi om lokaler hos det gamle Usserød Bryggeri ved Hørsholm. Vi flyttede derop i juni sidste år - og betaler en rigtig voksen-husleje.

- Vi turde at flytte, fordi Irma have kontaktet os og taget vores kombucha på prøve i otte butikker. De vendte hurtigt tilbage og sagde "vi er ret sikre på, at det bliver et hit", og de ville have kombucha'en ud i alle deres butikker. Det var en stor kunde at få, og det bekræftede os i, at vi har det rigtige produkt, fortæller Line Hoff.

I de gamle bryggerilokaler brygger hun og Eric Sponseller nu mere kombucha end nogensinde før. De er oppe på 4.000 flasker pr. måned, men udstyrets kapacitet rækker til meget mere, og ifølge Line Hoff varer det ikke længe, før der er skruet yderligere op for kambucha-knappen.

Dertil kommer så de nye Swizzle-læskedrikke. Dem får Læsk fremstillet hos Ørbæk bryggeri på Østfyn, hvor Line Hoff og Eric Sponseller lejer plads og udstyr til formålet. Det sker ikke mindst, fordi Ørbæk Bryggeri kan tilsætte kulsyre.

I kombucha-produkterne er det ikke nødvendigt at tilsætte kulsyre - dér kommer boblerne fra den naturlige gæringsproces.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Coop donerer mad til udsatte familier i 80 byer

Tomex prøver noget nyt: Tilbagegang

Fødevarekoncernens omsætning dalede cirka 70 millioner kroner

Vestfyen i minus vil ind på flere caféer

Bryggeriet vil også give Jolly Cola et løft

Nyt kalvekoncept er et hit

- Vi rammer skiven, konstaterer Danish Crown

Fynske slagterimaskiner slår pjalterne sammen

Hvorfor småkager? Det kan jeg ikke huske ...

Småkageproducent gik sådan set bare i gang

Nyhedsbrev

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Online Avis Arkiv

Delika tjente igen tocifret millionbeløb

Pålægsvirksomheden har lagt listeriasag bag sig

Fødevarestyrelsen lukkede to sorte slagtere

Antallet af sorte slagtere er faldet markant

Cateringfirma overtager kantinedrift

Ugens grin: Med konen på juleshopping

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Ny fødevarevideo om innovation

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nyt sortiment af eksklusive kagemontre til bagerier

PMC Hydraulics vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul, samt et lykkebringende nytår.

SEEPEX Nordic A/S holder lukket fra den 22. december til den 1. januar!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Glædelig jul og godt nytår

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Tak for i år!

Hold buffeten varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

NYHED: Det pladsbesparende pallemagasin

KL Automatik er UL508A certificeret

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

JEROS hos Orkla Kims

Krøller, klæber eller sætter materialer sig fast i dine maskiner? 

EffiMat takker for et godt samarbejde og glæder os til 2019

Ny video om emballage til mejeriprodukter

Tick Tool Manage, workshop

18. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Ringspann RFK Flangekobling

Endnu en nominering til Gibotech

Nyhed fra Hengesbach

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garager til førerløse busser i Aalborg

Glædelig jul fra MultiAir

Send til en kollega

0.207