23948sdkhjf

Lakridsdommere var vilde med "unikt produkt"

Hattesens Konfektfabrik til tops i The Liquorice Taste Award

For syvende år i træk blev der i weekenden holdt lakridsfestival hos Weber Grill Academy i København - og traditionen tro blev årets bedste produkt med smagen af lakrids kåret på festivalen.

Smagspanelet, der består af kokke med smag for lakrids samt madredaktører, madskribenter og almindelige lakridsentusiaster, smagte sig gennem de udvalgte produkter og bedømte ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Det førte til disse tre topplaceringer i “The Liquorice Taste Award”:

Bronzeprisen gik til Almaregårdens Lakrits i Skåne for deres enkle lakridsmønt i glutenfri saltlakrids. Især strukturen fik ros, og produktet blev vurderet som et produkt med potentiale til at blive en klassiker.

Sølvprisen gik til Bagsværd Lakrids for deres rustikke lakridsplade i ren lakrids. En god syrlighed, fin balance og rigtig god struktur og konsistens. På kanten af en karamel i strukturen (uden at hænge fast i tænderne), delikat ”voksenlakrids” og med fine noter, mente dommerne

Guldet gik i år til Hattesens Konfektfabrik, der sidste år fik bronze. I år strøg Hattesen ind på en suveræn førsteplads med sit "unikke produkt, hvor der ikke gås på kompromis med hverken kvalitet, konsistens eller smag". Nyfortolkningen af den klassiske lakridskonfekt bringer produktet op i en superliga på den nordiske madhåndværkerscene, fastslog dommerne. De var også begejstrede for de nye smagsvarianter, hvor især den med havtorn og lakridskonfekten med hvid lakrids samt den klassiske med sort lakrids fik en ekstra pil opad.

Vinderne blev hyldet på selve festivalen, hvor priserne igen år blev overrakt af den anerkendte Michelinkok Francis Cardenau

Smagspanelet i ”The Liqourice Taste Award 2018”:
Francis Cardeneau, Michelinkok og madiværksætter
Markus Grigo, dessertekvilibrist, kogebogsforfatter, udvikler samt dommer i ”Den store bagedyst”
Mikkel Shafi, kok og konceptudvikler
Frank Lantz, stifter af og direktør i social dining-platformen Taste Please
Louisa Lorang, tv-kok, kogebogsforfatter, madskribent på Alt for damerne og lakridsentusiast
Mette Mølbak, madredaktør på dagbladet Politiken
Rasmus Kramer Schou, tidligere restaurant- og madredaktør på AOK, nu skribent på Gastro m.v.
Iben Rouw, chefredaktør i Aller Mad, herunder Spis Bedre
Ulla Johannesen, chefredaktør for Mad&Bolig & Gourmet i Aller Media
Lotte Helios,lLakridsentusiast og årets gæstedommer
Albert Sander, ung lakridsentusiast
Ester Lorang, ung lakridsentusiast

For flere oplysninger kontakt: Eva Vedel, arrangør af Lakridsfestivalen, tlf. 21207585 eller ev@expoviva.dk

Fotos:
Vinderne af ”The Liquorice Taste Award” : fra venstre bronzevinder Morten Quist (forhandler af Almaregården),
Guldvinder Claus Hattesen fra Hattesens Konfektfabrik og sølvvinder Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids.

Smagspanelet med Francis Cardeneau i spidsen (til venstre), arrangør Eva Vedel i midten og Markus Grigo til højre.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Skare vil udvide sin kødfabrik

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Carlsberg-kontor ransaget

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

ERFA-gruppe Fødevarekontaktmaterialer

Har du et operatørpanel, som er gået i sort?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Se video: Fiberlaser med FlyCut fra ADIGE - effektivt, besparende og bruge...

Transair Rørsystemer

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Send til en kollega

0.237