23948sdkhjf

Lakridsdommere var vilde med "unikt produkt"

Hattesens Konfektfabrik til tops i The Liquorice Taste Award

For syvende år i træk blev der i weekenden holdt lakridsfestival hos Weber Grill Academy i København - og traditionen tro blev årets bedste produkt med smagen af lakrids kåret på festivalen.

Smagspanelet, der består af kokke med smag for lakrids samt madredaktører, madskribenter og almindelige lakridsentusiaster, smagte sig gennem de udvalgte produkter og bedømte ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Det førte til disse tre topplaceringer i “The Liquorice Taste Award”:

Bronzeprisen gik til Almaregårdens Lakrits i Skåne for deres enkle lakridsmønt i glutenfri saltlakrids. Især strukturen fik ros, og produktet blev vurderet som et produkt med potentiale til at blive en klassiker.

Sølvprisen gik til Bagsværd Lakrids for deres rustikke lakridsplade i ren lakrids. En god syrlighed, fin balance og rigtig god struktur og konsistens. På kanten af en karamel i strukturen (uden at hænge fast i tænderne), delikat ”voksenlakrids” og med fine noter, mente dommerne

Guldet gik i år til Hattesens Konfektfabrik, der sidste år fik bronze. I år strøg Hattesen ind på en suveræn førsteplads med sit "unikke produkt, hvor der ikke gås på kompromis med hverken kvalitet, konsistens eller smag". Nyfortolkningen af den klassiske lakridskonfekt bringer produktet op i en superliga på den nordiske madhåndværkerscene, fastslog dommerne. De var også begejstrede for de nye smagsvarianter, hvor især den med havtorn og lakridskonfekten med hvid lakrids samt den klassiske med sort lakrids fik en ekstra pil opad.

Vinderne blev hyldet på selve festivalen, hvor priserne igen år blev overrakt af den anerkendte Michelinkok Francis Cardenau

Smagspanelet i ”The Liqourice Taste Award 2018”:
Francis Cardeneau, Michelinkok og madiværksætter
Markus Grigo, dessertekvilibrist, kogebogsforfatter, udvikler samt dommer i ”Den store bagedyst”
Mikkel Shafi, kok og konceptudvikler
Frank Lantz, stifter af og direktør i social dining-platformen Taste Please
Louisa Lorang, tv-kok, kogebogsforfatter, madskribent på Alt for damerne og lakridsentusiast
Mette Mølbak, madredaktør på dagbladet Politiken
Rasmus Kramer Schou, tidligere restaurant- og madredaktør på AOK, nu skribent på Gastro m.v.
Iben Rouw, chefredaktør i Aller Mad, herunder Spis Bedre
Ulla Johannesen, chefredaktør for Mad&Bolig & Gourmet i Aller Media
Lotte Helios,lLakridsentusiast og årets gæstedommer
Albert Sander, ung lakridsentusiast
Ester Lorang, ung lakridsentusiast

For flere oplysninger kontakt: Eva Vedel, arrangør af Lakridsfestivalen, tlf. 21207585 eller ev@expoviva.dk

Fotos:
Vinderne af ”The Liquorice Taste Award” : fra venstre bronzevinder Morten Quist (forhandler af Almaregården),
Guldvinder Claus Hattesen fra Hattesens Konfektfabrik og sølvvinder Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids.

Smagspanelet med Francis Cardeneau i spidsen (til venstre), arrangør Eva Vedel i midten og Markus Grigo til højre.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Online Avis Arkiv

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

Fik du læst: Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Bryggeri flytter og får udskænkning

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhedsledelsessystem.”

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Siemens har den rigtige softstarter til enhver applikation

Webinar 21/1: Introduktion til PCSCHEMATIC Automation

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Høj hastighed og høj opløsning med 3D smart inline inspektion

Januar nyhedsmail fra KE Fibertec

Ion luftkniv fra EXAIR fjerner statisk elektricitet

LinkedIn, Twitter, Facebook og Instagram.

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bedre plantebaserede alternativer til kød med citrusfibre

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med...

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtig...

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

Send til en kollega

0.181