23948sdkhjf

Lakridsdommere var vilde med "unikt produkt"

Hattesens Konfektfabrik til tops i The Liquorice Taste Award

For syvende år i træk blev der i weekenden holdt lakridsfestival hos Weber Grill Academy i København - og traditionen tro blev årets bedste produkt med smagen af lakrids kåret på festivalen.

Smagspanelet, der består af kokke med smag for lakrids samt madredaktører, madskribenter og almindelige lakridsentusiaster, smagte sig gennem de udvalgte produkter og bedømte ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Det førte til disse tre topplaceringer i “The Liquorice Taste Award”:

Bronzeprisen gik til Almaregårdens Lakrits i Skåne for deres enkle lakridsmønt i glutenfri saltlakrids. Især strukturen fik ros, og produktet blev vurderet som et produkt med potentiale til at blive en klassiker.

Sølvprisen gik til Bagsværd Lakrids for deres rustikke lakridsplade i ren lakrids. En god syrlighed, fin balance og rigtig god struktur og konsistens. På kanten af en karamel i strukturen (uden at hænge fast i tænderne), delikat ”voksenlakrids” og med fine noter, mente dommerne

Guldet gik i år til Hattesens Konfektfabrik, der sidste år fik bronze. I år strøg Hattesen ind på en suveræn førsteplads med sit "unikke produkt, hvor der ikke gås på kompromis med hverken kvalitet, konsistens eller smag". Nyfortolkningen af den klassiske lakridskonfekt bringer produktet op i en superliga på den nordiske madhåndværkerscene, fastslog dommerne. De var også begejstrede for de nye smagsvarianter, hvor især den med havtorn og lakridskonfekten med hvid lakrids samt den klassiske med sort lakrids fik en ekstra pil opad.

Vinderne blev hyldet på selve festivalen, hvor priserne igen år blev overrakt af den anerkendte Michelinkok Francis Cardenau

Smagspanelet i ”The Liqourice Taste Award 2018”:
Francis Cardeneau, Michelinkok og madiværksætter
Markus Grigo, dessertekvilibrist, kogebogsforfatter, udvikler samt dommer i ”Den store bagedyst”
Mikkel Shafi, kok og konceptudvikler
Frank Lantz, stifter af og direktør i social dining-platformen Taste Please
Louisa Lorang, tv-kok, kogebogsforfatter, madskribent på Alt for damerne og lakridsentusiast
Mette Mølbak, madredaktør på dagbladet Politiken
Rasmus Kramer Schou, tidligere restaurant- og madredaktør på AOK, nu skribent på Gastro m.v.
Iben Rouw, chefredaktør i Aller Mad, herunder Spis Bedre
Ulla Johannesen, chefredaktør for Mad&Bolig & Gourmet i Aller Media
Lotte Helios,lLakridsentusiast og årets gæstedommer
Albert Sander, ung lakridsentusiast
Ester Lorang, ung lakridsentusiast

For flere oplysninger kontakt: Eva Vedel, arrangør af Lakridsfestivalen, tlf. 21207585 eller ev@expoviva.dk

Fotos:
Vinderne af ”The Liquorice Taste Award” : fra venstre bronzevinder Morten Quist (forhandler af Almaregården),
Guldvinder Claus Hattesen fra Hattesens Konfektfabrik og sølvvinder Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids.

Smagspanelet med Francis Cardeneau i spidsen (til venstre), arrangør Eva Vedel i midten og Markus Grigo til højre.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Vingård klar med nyt madmarked

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyhedsbrev

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Online Avis Arkiv

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

System Frugt har vendt skuden

Efter fem år i fangenskab kan stjålet kalv nu komme hjem til mejeri

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Frilandsmedister ramt af salmonella

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Deep Learning i Factory Automation

Besøg Lafert Motors på Hannovermessen 2019

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferien?

HCS overtager Hashøj Biogas

Hvem har man brug for et olielamelvakuumsystem?

Kemisk hærdet glas, når der skal bruges tyndt, stærkt og hårdt glas

NY silikone til fødevareindustrien og i drikkevandssektoren - Silikone LP NSF P1

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 20...

Send til en kollega

0.211