23948sdkhjf

Lakridsdommere var vilde med "unikt produkt"

Hattesens Konfektfabrik til tops i The Liquorice Taste Award
For syvende år i træk blev der i weekenden holdt lakridsfestival hos Weber Grill Academy i København - og traditionen tro blev årets bedste produkt med smagen af lakrids kåret på festivalen.

Smagspanelet, der består af kokke med smag for lakrids samt madredaktører, madskribenter og almindelige lakridsentusiaster, smagte sig gennem de udvalgte produkter og bedømte ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Det førte til disse tre topplaceringer i “The Liquorice Taste Award”:

Bronzeprisen gik til Almaregårdens Lakrits i Skåne for deres enkle lakridsmønt i glutenfri saltlakrids. Især strukturen fik ros, og produktet blev vurderet som et produkt med potentiale til at blive en klassiker.

Sølvprisen gik til Bagsværd Lakrids for deres rustikke lakridsplade i ren lakrids. En god syrlighed, fin balance og rigtig god struktur og konsistens. På kanten af en karamel i strukturen (uden at hænge fast i tænderne), delikat ”voksenlakrids” og med fine noter, mente dommerne

Guldet gik i år til Hattesens Konfektfabrik, der sidste år fik bronze. I år strøg Hattesen ind på en suveræn førsteplads med sit "unikke produkt, hvor der ikke gås på kompromis med hverken kvalitet, konsistens eller smag". Nyfortolkningen af den klassiske lakridskonfekt bringer produktet op i en superliga på den nordiske madhåndværkerscene, fastslog dommerne. De var også begejstrede for de nye smagsvarianter, hvor især den med havtorn og lakridskonfekten med hvid lakrids samt den klassiske med sort lakrids fik en ekstra pil opad.

Vinderne blev hyldet på selve festivalen, hvor priserne igen år blev overrakt af den anerkendte Michelinkok Francis Cardenau

Smagspanelet i ”The Liqourice Taste Award 2018”:
Francis Cardeneau, Michelinkok og madiværksætter
Markus Grigo, dessertekvilibrist, kogebogsforfatter, udvikler samt dommer i ”Den store bagedyst”
Mikkel Shafi, kok og konceptudvikler
Frank Lantz, stifter af og direktør i social dining-platformen Taste Please
Louisa Lorang, tv-kok, kogebogsforfatter, madskribent på Alt for damerne og lakridsentusiast
Mette Mølbak, madredaktør på dagbladet Politiken
Rasmus Kramer Schou, tidligere restaurant- og madredaktør på AOK, nu skribent på Gastro m.v.
Iben Rouw, chefredaktør i Aller Mad, herunder Spis Bedre
Ulla Johannesen, chefredaktør for Mad&Bolig & Gourmet i Aller Media
Lotte Helios,lLakridsentusiast og årets gæstedommer
Albert Sander, ung lakridsentusiast
Ester Lorang, ung lakridsentusiast

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094