Hvor kommer kødet fra?

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerne bliver i stigende grad forvirret over mærkningen af kødet i supermarkedet, og mange har svært ved at gennemskue, om kødet er dansk eller eksempelvis tysk.

Læs også: Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænk i dagens udgave af Landbrugsavisen.

- Mange virksomheder gør, hvad de kan for at leve op til minimumskravene, og så ikke mere end det, lyder det fra Camilla Udsen fra Forbrugerrådet Tænk.

Ganske vidst er der lovgivning på området, men den er i for høj grad et spørgsmål om fortolkning, siger hun. Derfor kan det også være svært at vurdere, om producerne spekulerer bevidst i at sløre mærkningen, eller om det opstår uagtet.

- Vildledning er en vurderingssag, og derfor kan det lade sig gøre at en del af forbrugerne bliver ”ført bag lyset” uden, at det er i strid med lovgivningen, siger hun til avisen.

Hun opfordrer supermarkedskæderne til at inddrage kunderne i, hvordan de vil have mærket deres varer, så de bedst kan navigere og samtidig lægge pres på producenterne. Ny og skrappere lovgivning tror hun ikke på.

- Det er EU-lovgivning, der dikterer reglerne, og det er kompliceret at få ændret på. Virksomhederne må selvfølgelig gerne deklarere endnu tydeligere, end lovgivningen kræver, og det opfordrer Forbrugerrådet alle til at gøre, siger hun.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Nyhedsbrev

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Sall Whisky Distillery har huset klar

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

Kartoffelmel er guld værd

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Ugens rokader i toppen af fødevarebranchen

Nemlig.com vil have sin del af madkasserne

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

1

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Er dine filtre klar til sommerferien?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

IATF 16949:2016 Specialist Transition

IATF 16949:2016 Specialist

Risk Management

Regenerative servomotorstyring op til 220kW

PKI Supply ønsker god sommer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Sådan gik det GTS-nettet i 2017

ISO 13485:2016 Opgraderingsseminar

Energieksperter slutter sig til Synergi

HF udvider med endnu en stærk kabelpartner

Skab tillid med klima ikon

Ny griber til samarbejdende robotter

Lille speciallås stor fleksibilitet

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ISO 9001:2015 Opgraderingsseminar

Danske virksomheder har forbedret deres internationale konkurrenceevne, men...

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Send til en kollega

0.236