23948sdkhjf

- Vores daddelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Indehaveren af frugtstangsfabrikken Castus i Nordjylland, Henrik Winther-Olsen, ser enorme muligheder i den frugtbarfabrik, han i den nærmeste fremtid åbner i Dubai sammen med to arabiske partnere.

Fabrikken skal producere daddelbaserede barer med navnet The Date Bar, ikke mindst til det mellemøstlige marked og Asien.

- Det er meget interessant. Vores partnere, Saleem Mohamed og hans søn Yousuf Saleem, tror, at det bliver rigtig, rigtig stort, og at vi skal producere mange millioner enheder om året. Jeg vil personligt tro, at vi relativt hurtigt kommer op på 20 millioner enheder, siger Henrik Winther-Olsen.

Han ejer selv halvdelen af fabrikken, som indtil videre bliver indrettet med en produktionslinje i de arabiske partneres eksisterende daddelvirksomhed. Og mens han lader far og søn om at styre den daglige produktion, bliver Henrik Winther-Olsen bestyrelsesformand i virksomheden, som han regner med at besøge fire gange om året i forbindelse med bestyrelsesmøder.

Maskiner bliver testet i Vadum

Maskinerne til produktionen bliver netop nu testet og gjort klar hos Castus i Vadum, inden de skal sendes til Dubai - blandt andet en helt ny maskine, der former og skærer barerne.

Med lanceringen af de nye daddelbarer kan Henrik Winther-Olsen ifølge eget udsagn sagtens komme til at konkurrere med sig selv, idet både Castus-produkterne og det nye Piece of Nature-varemærke med økologiske frugtsnacks efter planen skal ud i verden. Og også ud på på de markeder, som The Date Bar har i kikkerten.

Under alle omstændigheder er der således lagt op til fornyede indtægtskilder for The Whole Company, som ud over Castus blandt andet omfatter varemærkerne Fredsted The, Trope Snacks, Toftkær og Heidelberg Eddike.

Investerer for op imod 100 millioner


Samlet set havde koncernen sidste år et overskud før skat på godt 12 millioner kroner, hvoraf Castus stod for knap 4 millioner.

- 2017 gik generelt godt. Nu skal vi så i gang med nogle store investeringer i nye produkter, innovation og maskiner, siger Henrik Winther-Olsen, som regner med at bruge i alt 80-100 millioner kroner på investeringer i år og de kommende to år.

- Vores eksportandel er i dag på cirka 30 procent, men jeg tror, at vi i løbet af den periode kommer op på 50 procent. Og jeg håber, at vi ret hurtigt derefter bliver meget større i udlandet end i Danmark, fortæller han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078