FødevareDanmark: Stram den lov

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Politikerne skal give mindre fødevarevirksomheder en fair chance, mener brancheorganisationen

Torsdag 17. maj er både erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og innovationsminister Sophie Løhde (V) kaldt i samråd for at give svar på spørgsmål angående offentlige udbud af fødevarekontrakter. Et samråd, der ellers var programsat til 26. april, men måtte rykkes på grund af overenskomstforhandlingerne.

Samrådet sker på foranledning af Staten og Kommunernes Indkøbsservices (SKI) nylige kæmpeudbud til 1,6 mia. kr. på fødevareområdet - et udbud, som var målrettet tre totalleverandører, og som derved udelukkede små og mellemstore fødevarevirksomheder fra at byde ind. Udbuddet blev siden annulleret af Klagenævnet for Udbud.

Hos FødevareDanmark, der er brancheorganisation for omkring 700 af landets små og mellemstore fødevarevirksomheder, håber man, at det kommende samråd nu vil få regeringen til at tage affære.

– Vi har længe gjort opmærksom på, at den måde, hvorpå blandt andre SKI handler fødevarer til landets kommuner, går stik imod det, som er intentionen med Udbudsloven - nemlig at sikre, at også de mindre fødevarevirksomheder får lov til at byde ind på de offentlige opgaver. Som det er nu, sker der en omfattende brug af totalleverandører, og det er ikke i Udbudslovens ånd, siger Torsten Buhl, administrerende direktør, FødevareDanmark.

Frustrerede medlemmer

Han peger på såvel ordlyden i Udbudsloven som det EU-direktiv, der skal sikre små og mellemstore fødevarevirksomheder en rimelig andel af ordrerne til offentlige institutioner gennem delkontrakter.

– Udbudsloven sigter mod, at et offentlige udbud ikke udformes sådan, at det udelukker nogen aktører fra at byde ind eller på anden vis begrænser konkurrencen. Derfor er det også dybt frustrerende for vores medlemmer, når de gang på gang oplever, at de bliver udelukket som følge af blandt andet SKI’s favorisering af de store udbydere på markedet, siger Torsten Buhl.

Han håber, at samrådet nu vil føre til stramninger af Udbudsloven, så det eksempelvis ikke længere er et spørgsmål om, at der kan, men at der skal udbydes flere særskilte delkontrakter, som små og mellemstore fødevarevirksomheder kan byde ind på.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Konservesfabrik har stadig rød bundlinje

Hanegal: Vi skal ikke have for mange maskiner

- Det kan også blive for automatisk. mener ledelsen

Food Innovation House gør klar til åbningsfest

Dundrende underskud hos Aasted

Øko-hippier fra Løvens Hule rejser nye millioner

Alkoholfri øl skal være billetten til eksport

Svaneke Bryghus vil gøre op med alkoholfri øls dårlige ry

Nyhedsbrev

Bryggerier holder fest uden alkohol

Alkoholfri øl er en voksende trend og indtægtskilde for bryggerier verden over

Nu lukker Espersen ned i Fredericia

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Etiket-tjek kan spare en formue

Kendt bøfkæde mistede millioner sidste år

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Bornholmsk fiskeekspert delvist solgt

Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant

Ugens grin: Sælgeren og fåreflokken

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Ny bestyrelse i mad-tænketank

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oste anlæg til salg

Smurfit Kappa tager endnu et skridt mod opnåelsen af bæredygtighedsmål

40 udstillere samles til Automationsdag

Smart og hurtig montageløsning.

Grib muligheden på Folkemødet 2018

Teknologisk Institut og Berendsen undersøger vaskevand for mikroplast

Vehco sætter fart på væksten gennem ny strategisk ejer AddSecure

Fremtidens robot

JOBOPSLAG: Performance orienteret salgskonsulent til udvikling og opbygning af det svenske marked

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vellykket europæisk konference om udvikling af fødevarer i landdistrikterne

Komplet kasserejser, kassepakke- og palleteringsløsning baseret på Monoblok

Trænger dit sikkerheds hegn også til udskiftning ?

Yamaha robots introducerer det nye Lineære transportsystem LCM-X

Liem er udlært elektriker hos EL:CON

Quickguide: Ved du hvilken slags stregkode, du skal bruge til hvad?

Gratis seminar om anti-korruption og ISO 37001

Mars Valve Europe A/S på Achema messen i Frankfurt

Measurement Computing (MCC) yder nu gratis support for Linux til deres DAQ enheder

Lene har betalt Damstahls regninger i 40 år

Danmarks største (og hurtigste) slyngrenser!

B6 er også knivskarpe i gummiprodukter!

Energieffektivt materiale til luftfordeling

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi har netop fået fornyet den velansete DNV godkendelse for Triflex vibrati...

Send til en kollega

0.283