23948sdkhjf

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Det er en skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark, understreger Sven Moesgaard, vinbonde og ejer af vingården Skærsøgaard, der har vundet et hav af priser både i udlandet og i Danmark. Men alt afhænger af den lunefulde danske sommer og et frostfrit forår.

Der må helst ikke komme nattefrost efter, at planten er sprunget ud om foråret. Og så skal sommeren helst være varm og solrig. Især hvis der er tale om rødvinsdruer. Til gengæld er det underordnet, hvordan det danske vintervejr udarter sig.



- Vinplanten er som en bjørn. Den sover om vinteren. Så vintervejret er fuldstændig ligegyldigt, forklarer Sven Moesgaard, der tilføjer, at det danske klima også har sine fordele.

- Vi har eksempelvis to timer længere dagslys om sommeren end i Paris.

Tyr til dansk udstyr 
Sven Moesgaard, som grundlagde Skærsøgaard i 2001, erkender gerne, at han kom sent i gang med at interessere sig for vin.

Til den daglige drift får han hjælp fra to tyske vinbønder, et ægtepar, som begge er uddannede ønologer i den strenge, tyske vinskole.

- De er virkelig dygtige, konstaterer Sven Moesgaard, som derudover også benytter sig af moderne teknologi i form af en ganske dyr vinskanner fra den danske udstyrsleverandør Foss.

Den kan få forholdsvis få sekunder levere en komplet analyse af en vinprøves pH-værdi, syreværdier, restsukkerniveau og meget mere.

- Det er med til at ensarte kvaliteten og er en teknologi, som vi benytter os meget af, siger Sven Moesgaard.

Supplerer med brændevin 
Men derfor er man som dansk vinbonde stadig ekstremt afhængig af godt vejr. Rødvin lykkes kun i nogle år, mens udbyttet andre år er meget lavt.

Derfor supplerer Skærsøgaard vinproduktionen med produktion af blandt andet æblecider og forskellige former for hedvin, heriblandt grappa-lignende brændevin, der fremstilles på de druer, der ikke er gode nok til vinproduktion.

- Men grappa må vi ikke kalde det. Det har italienerne eneret på, siger Sven Moesgaard.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Cateringfirma konkurs

Naturli' Foods vil nu indtage USA

Dansk plantefars på vej til burgerens hjemland

Arla skovler penge ind på valle

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Øl-drone kan genrejse dansk produktion af humle

Nyhedsbrev

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Online Avis Arkiv

Nye scannere skal give bedre fødevarekvalitet

Søfolk sejler 1.800 km for at fragte Thy-malt til Rusland

Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Flere restauranter går konkurs

Ugens grin: Livslang læring

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nikodan har travlt på Rødkærsbro Mejeri

Mød Fisker på Scanpack messen

Se vores nye webshop

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

sådan slipper du for produktstop ved dødplader

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Forbedrede vintermåtter forlænger byggesæsonen

INOXPA Skruecentrifugalpumpe

S22 Pro kapasitiv touch-kontakt

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

SD2DUG24: Nyudviklet Dupline® generator og Modbus gateway

Fipros A/S tilbyder kvalitets spraytørring

BEKOKAT giver konstant olie- og bakteriefri trykluft og oliefri kondensat

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu.

Uddannelse af medarbejderne

Tør du prøve englændermodellen?

Energiledelse i nye klæder.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Isomasters Minibox kølerum

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Send til en kollega

0.25