23948sdkhjf

Crowdfounding fik lokalerenovering tre fjerdedele i hus

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Indslev Bryggeri kom næsten i mål med sin plan om at indsamle 400.000 kroner til renoveringen af et gammelt gærrum

300.000 kroner lykkedes det Indslev Bryggeri at samle ind via en crowdfounding-kampagne, hvor ølentusiaster og andre interesserede kunne give et mindre beløb til renoveringen af et gammelt gærrum, som bryggeriet gerne vil anvende til fremstilling af spontangærede øl.

Dermed nåede bryggeriet ikke helt målet om 400.000 kroner, men ejer Anders Busse Rasmussen er nu stadig en tilfreds mand.



- Det var rigtig fint at få de 300.000 kroner ind. Og vi har lært en masse af det. Også at man ikke nødvendigvis behøver en lang periode for at lave sådan en kampagne, siger han med henvisning til, at donationerne primært tikkede ind ved kampagnens indledning og afslutning.

Kampagnen løb fra april 2017 til februar i år, og donorerne kunne give mellem 250 og 3.000 kroner i støtte. Der er ikke tale om filantropi, men snarere forudbetaling for nogle nye typer fadlagrede øl, som Indslev Bryggeri allerede er begyndt at fremstille.

- Når man laver sådan et projekt, skal man selv drive det. Og man skal selv aktivere sit netværk og promovere det og markedsføre det, siger Anders Busse Rasmussen, som tilføjer, at værdien i sådan en kampagne ikke kun skal gøres op i støttekroner men også markedsføringsværdi.

Gærkar trænger til en kærlig hånd
Pengene skal bruges til renovering af et gammel gærrum, som Anders Busse Rasmussen og hans kolleger tilfældigvis fandt for godt fem år siden. Til deres store overraskelse gemte et gammelt loftsrum på blandt andet tre åbne gærkar, som for mange årtier siden er blevet anvendt til gæring af hvidtøl.

Hovedparten af beløbet skal gå til indvendig og udvendig renovering af rummet, som pt. er komplet ubrugeligt, men også de tre gærkar trænger til en kærlig hånd, fortæller Anders Busse Rasmussen.

- Karrene kan ikke bruges som de er. De har ikke været brugt i 50 år og skal fores med noget rustfrit stål.

Planen er at bruge rummet til at eksperimentere med såkaldt spontangærede øl, som især kendes fra belgiske bryggerier.

- Lokalet er en tilbygning på det eksisterende bryggeri med fladt tag og tre ydervægge, så der er gode muligheder for at åbne vinduerne, trække noget vildtgær ind og så se, hvad der sker, forklarer Anders Busse Rasmussen, som også vil forsøge at isolere nogle af de gamle gærstammer i rummet og dyrke dem.

Bryggeriet overvejer pt. om man skal ansøge EU om støttemidler til renoveringen, sådan som man er blevet anbefalet det.

- Problemet er, at det er rasende bureaukratisk. Men kan vi få nogle støttemidler ud af, kan det selvfølgelig godt være det værd, siger bryggeriejeren.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Carlsberg-kontor ransaget

Online Avis Arkiv

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

700 æsker romkugler på en måned

Øko-pris til Byens Køkken

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Slagteri inviterer indenfor

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

Naturli' Foods brager frem i England

FoodTech får en ny koncepthal

Salmonellaadvarsel mod oksekød fra Himmerlandskød

Pakker solgt i Bilka og Føtex er kaldt tilbage

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

ERFA-gruppe Fødevarekontaktmaterialer

Har du et operatørpanel, som er gået i sort?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Se video: Fiberlaser med FlyCut fra ADIGE - effektivt, besparende og bruge...

Transair Rørsystemer

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Ny medarbejder søges!

RS Components annoncerer global distributionsaftale for industriprodukter f...

Send til en kollega

0.218