23948sdkhjf

Crowdfounding fik lokalerenovering tre fjerdedele i hus

Indslev Bryggeri kom næsten i mål med sin plan om at indsamle 400.000 kroner til renoveringen af et gammelt gærrum

300.000 kroner lykkedes det Indslev Bryggeri at samle ind via en crowdfounding-kampagne, hvor ølentusiaster og andre interesserede kunne give et mindre beløb til renoveringen af et gammelt gærrum, som bryggeriet gerne vil anvende til fremstilling af spontangærede øl.

Dermed nåede bryggeriet ikke helt målet om 400.000 kroner, men ejer Anders Busse Rasmussen er nu stadig en tilfreds mand.

- Det var rigtig fint at få de 300.000 kroner ind. Og vi har lært en masse af det. Også at man ikke nødvendigvis behøver en lang periode for at lave sådan en kampagne, siger han med henvisning til, at donationerne primært tikkede ind ved kampagnens indledning og afslutning.

Kampagnen løb fra april 2017 til februar i år, og donorerne kunne give mellem 250 og 3.000 kroner i støtte. Der er ikke tale om filantropi, men snarere forudbetaling for nogle nye typer fadlagrede øl, som Indslev Bryggeri allerede er begyndt at fremstille.

- Når man laver sådan et projekt, skal man selv drive det. Og man skal selv aktivere sit netværk og promovere det og markedsføre det, siger Anders Busse Rasmussen, som tilføjer, at værdien i sådan en kampagne ikke kun skal gøres op i støttekroner men også markedsføringsværdi.

Gærkar trænger til en kærlig hånd
Pengene skal bruges til renovering af et gammel gærrum, som Anders Busse Rasmussen og hans kolleger tilfældigvis fandt for godt fem år siden. Til deres store overraskelse gemte et gammelt loftsrum på blandt andet tre åbne gærkar, som for mange årtier siden er blevet anvendt til gæring af hvidtøl.

Hovedparten af beløbet skal gå til indvendig og udvendig renovering af rummet, som pt. er komplet ubrugeligt, men også de tre gærkar trænger til en kærlig hånd, fortæller Anders Busse Rasmussen.

- Karrene kan ikke bruges som de er. De har ikke været brugt i 50 år og skal fores med noget rustfrit stål.

Planen er at bruge rummet til at eksperimentere med såkaldt spontangærede øl, som især kendes fra belgiske bryggerier.

- Lokalet er en tilbygning på det eksisterende bryggeri med fladt tag og tre ydervægge, så der er gode muligheder for at åbne vinduerne, trække noget vildtgær ind og så se, hvad der sker, forklarer Anders Busse Rasmussen, som også vil forsøge at isolere nogle af de gamle gærstammer i rummet og dyrke dem.

Bryggeriet overvejer pt. om man skal ansøge EU om støttemidler til renoveringen, sådan som man er blevet anbefalet det.

- Problemet er, at det er rasende bureaukratisk. Men kan vi få nogle støttemidler ud af, kan det selvfølgelig godt være det værd, siger bryggeriejeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079