23948sdkhjf

Crowdfounding fik lokalerenovering tre fjerdedele i hus

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Indslev Bryggeri kom næsten i mål med sin plan om at indsamle 400.000 kroner til renoveringen af et gammelt gærrum

300.000 kroner lykkedes det Indslev Bryggeri at samle ind via en crowdfounding-kampagne, hvor ølentusiaster og andre interesserede kunne give et mindre beløb til renoveringen af et gammelt gærrum, som bryggeriet gerne vil anvende til fremstilling af spontangærede øl.

Dermed nåede bryggeriet ikke helt målet om 400.000 kroner, men ejer Anders Busse Rasmussen er nu stadig en tilfreds mand.



- Det var rigtig fint at få de 300.000 kroner ind. Og vi har lært en masse af det. Også at man ikke nødvendigvis behøver en lang periode for at lave sådan en kampagne, siger han med henvisning til, at donationerne primært tikkede ind ved kampagnens indledning og afslutning.

Kampagnen løb fra april 2017 til februar i år, og donorerne kunne give mellem 250 og 3.000 kroner i støtte. Der er ikke tale om filantropi, men snarere forudbetaling for nogle nye typer fadlagrede øl, som Indslev Bryggeri allerede er begyndt at fremstille.

- Når man laver sådan et projekt, skal man selv drive det. Og man skal selv aktivere sit netværk og promovere det og markedsføre det, siger Anders Busse Rasmussen, som tilføjer, at værdien i sådan en kampagne ikke kun skal gøres op i støttekroner men også markedsføringsværdi.

Gærkar trænger til en kærlig hånd
Pengene skal bruges til renovering af et gammel gærrum, som Anders Busse Rasmussen og hans kolleger tilfældigvis fandt for godt fem år siden. Til deres store overraskelse gemte et gammelt loftsrum på blandt andet tre åbne gærkar, som for mange årtier siden er blevet anvendt til gæring af hvidtøl.

Hovedparten af beløbet skal gå til indvendig og udvendig renovering af rummet, som pt. er komplet ubrugeligt, men også de tre gærkar trænger til en kærlig hånd, fortæller Anders Busse Rasmussen.

- Karrene kan ikke bruges som de er. De har ikke været brugt i 50 år og skal fores med noget rustfrit stål.

Planen er at bruge rummet til at eksperimentere med såkaldt spontangærede øl, som især kendes fra belgiske bryggerier.

- Lokalet er en tilbygning på det eksisterende bryggeri med fladt tag og tre ydervægge, så der er gode muligheder for at åbne vinduerne, trække noget vildtgær ind og så se, hvad der sker, forklarer Anders Busse Rasmussen, som også vil forsøge at isolere nogle af de gamle gærstammer i rummet og dyrke dem.

Bryggeriet overvejer pt. om man skal ansøge EU om støttemidler til renoveringen, sådan som man er blevet anbefalet det.

- Problemet er, at det er rasende bureaukratisk. Men kan vi få nogle støttemidler ud af, kan det selvfølgelig godt være det værd, siger bryggeriejeren.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

Nyhedsbrev

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Online Avis Arkiv

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Ginproduktion flytter ind på gods

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Ny kinesisk bogholder hos Cp Sourcing

Grundfos køber WATS Test Data Management platform

Bronzepakken - Messeudstyr

Tick Cad investerer yderligere inden for 3D-scanning.

Sikker robotovervågning

Euro Poultry sætter fokus på "opdrættet uden antibiotika"

Egatec A/S lancerer nyt forretningskoncept indenfor automation

Hvide solceller til administrationsbygning

Ara-el anbefaler distributions bokse til nødbelysning

Ny RFID-teknologi giver hoteller og restauranter styring på duge og forklæder

Deep Learning i Factory Automation

Besøg Lafert Motors på Hannovermessen 2019

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferien?

HCS overtager Hashøj Biogas

Hvem har man brug for et olielamelvakuumsystem?

Kemisk hærdet glas, når der skal bruges tyndt, stærkt og hårdt glas

NY silikone til fødevareindustrien og i drikkevandssektoren - Silikone LP NSF P1

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmar...

Send til en kollega

0.186