23948sdkhjf

Crowdfounding fik lokalerenovering tre fjerdedele i hus

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Indslev Bryggeri kom næsten i mål med sin plan om at indsamle 400.000 kroner til renoveringen af et gammelt gærrum

300.000 kroner lykkedes det Indslev Bryggeri at samle ind via en crowdfounding-kampagne, hvor ølentusiaster og andre interesserede kunne give et mindre beløb til renoveringen af et gammelt gærrum, som bryggeriet gerne vil anvende til fremstilling af spontangærede øl.

Dermed nåede bryggeriet ikke helt målet om 400.000 kroner, men ejer Anders Busse Rasmussen er nu stadig en tilfreds mand.



- Det var rigtig fint at få de 300.000 kroner ind. Og vi har lært en masse af det. Også at man ikke nødvendigvis behøver en lang periode for at lave sådan en kampagne, siger han med henvisning til, at donationerne primært tikkede ind ved kampagnens indledning og afslutning.

Kampagnen løb fra april 2017 til februar i år, og donorerne kunne give mellem 250 og 3.000 kroner i støtte. Der er ikke tale om filantropi, men snarere forudbetaling for nogle nye typer fadlagrede øl, som Indslev Bryggeri allerede er begyndt at fremstille.

- Når man laver sådan et projekt, skal man selv drive det. Og man skal selv aktivere sit netværk og promovere det og markedsføre det, siger Anders Busse Rasmussen, som tilføjer, at værdien i sådan en kampagne ikke kun skal gøres op i støttekroner men også markedsføringsværdi.

Gærkar trænger til en kærlig hånd
Pengene skal bruges til renovering af et gammel gærrum, som Anders Busse Rasmussen og hans kolleger tilfældigvis fandt for godt fem år siden. Til deres store overraskelse gemte et gammelt loftsrum på blandt andet tre åbne gærkar, som for mange årtier siden er blevet anvendt til gæring af hvidtøl.

Hovedparten af beløbet skal gå til indvendig og udvendig renovering af rummet, som pt. er komplet ubrugeligt, men også de tre gærkar trænger til en kærlig hånd, fortæller Anders Busse Rasmussen.

- Karrene kan ikke bruges som de er. De har ikke været brugt i 50 år og skal fores med noget rustfrit stål.

Planen er at bruge rummet til at eksperimentere med såkaldt spontangærede øl, som især kendes fra belgiske bryggerier.

- Lokalet er en tilbygning på det eksisterende bryggeri med fladt tag og tre ydervægge, så der er gode muligheder for at åbne vinduerne, trække noget vildtgær ind og så se, hvad der sker, forklarer Anders Busse Rasmussen, som også vil forsøge at isolere nogle af de gamle gærstammer i rummet og dyrke dem.

Bryggeriet overvejer pt. om man skal ansøge EU om støttemidler til renoveringen, sådan som man er blevet anbefalet det.

- Problemet er, at det er rasende bureaukratisk. Men kan vi få nogle støttemidler ud af, kan det selvfølgelig godt være det værd, siger bryggeriejeren.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hvorfor småkager? Det kan jeg ikke huske ...

Småkageproducent gik sådan set bare i gang

Delika tjente igen tocifret millionbeløb

Pålægsvirksomheden har lagt listeriasag bag sig

Fødevarestyrelsen lukkede to sorte slagtere

Antallet af sorte slagtere er faldet markant

Ugens grin: Med konen på juleshopping

Cateringfirma overtager kantinedrift

Nyhedsbrev

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Online Avis Arkiv

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Ny fødevarevideo om innovation

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Endnu en nominering til Gibotech

Nyhed fra Hengesbach

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garager til førerløse busser i Aalborg

Glædelig jul fra MultiAir

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Rejsegilde hos Fyns Kran Udstyr A/S i Odense

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Det rigtige match bygger på tre elementer

FLOWave er en flowmåler med sensoregenskaber

Stop statisk elektricitet før det starter

Nu det jul igen, og nu det jul igen

Ergonomiske pluk

Stort udvalg i funktionssikre kabler og styrekabler

Lær at arbejde med punktskyer i Revit og AutoCAD, workshop

17. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Ara-el præsenterer Socomecs DIRIS DIGIWARE

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

16. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Fredericia - og han tager gerne...

15. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Frysetørret kylling

Send til en kollega

0.223