23948sdkhjf

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

| Af Redaktionen/he | Tip redaktionen om en historie

Ved åbningstalen advarede ølforfatter Carsten Berthelsen om risikoen for, at forbrugerne har svært ved at finde rundt i et marked med 197 danske bryghuse og 1.600 nye øl på et år

Nye bryggerier skyder frem, og bryggerne eksperimenterer med stile og smage. Ølrevolutionen er ikke ovre. For 20 år siden var markedet anderledes. Torsdag tog 2.300 hul på tre dages ølfestival i København, hvor Carsten Berthelsen holdt åbningstalen.

- Det er noget meget stort, der er sket i vort land. Det der begyndte som en begejstret kommunikation mellem to ølklubber på Sjælland, resulterede i den største triumf, som nogen forbrugerorganisation har haft i dette land, sagde Carsten Berthelsen, ølforfatter og -ekspert ved åbningen af Danske Ølentusiasters Ølfestival.

- Vi er nået ufatteligt langt. Da vi satte skulderen ind under ølfadene i Danmark, skete der noget. Vi fik eksport- og specialøl på hylderne, der blev sat gang i hjemmebryg, og nogle - både professionelle og amatører - fandt ud af, at de kunne leve af denne metier. Nu har vi så 197 bryghuse i Danmark i 2017, hvis vi medtager revl og krat. Og 1.600 nye øl at mæske os med, forklarede Carsten Berthelsen.

Han ser dog også, at succesen kan have en bagside; de "ufattelige tal" kan også risikere at slå denne triumfante ølkultur ihjel. Konkurrencen bliver alt for hård og nyhedsræset så udtalt, at ingen kan følge med. Forbrugerne opgiver foran købmandens hylder og tager det, som hun og han er vant til. Og så ender vi med monopolernes indtog igen.

- Det er ikke mindst Danske Ølentusiasters fortjeneste, at vi kan celebrere en sådan fest. I år er det 20-året for organisationens opståen. Og det er 17 år siden, at vi mødtes - nogle af os - til festival i Remisen på Østerbro i København. Det var den første Festival. Det var en bette fest i 2001. Men det var begyndelsen til det, som visse glade folk kalder Årets 4. Højtid, sagde han.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Cateringfirma konkurs

Naturli' Foods vil nu indtage USA

Dansk plantefars på vej til burgerens hjemland

Arla skovler penge ind på valle

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland

Øl-drone kan genrejse dansk produktion af humle

Nyhedsbrev

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Online Avis Arkiv

Nye scannere skal give bedre fødevarekvalitet

Søfolk sejler 1.800 km for at fragte Thy-malt til Rusland

Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Flere restauranter går konkurs

Ugens grin: Livslang læring

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nikodan har travlt på Rødkærsbro Mejeri

Mød Fisker på Scanpack messen

Se vores nye webshop

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

sådan slipper du for produktstop ved dødplader

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Forbedrede vintermåtter forlænger byggesæsonen

INOXPA Skruecentrifugalpumpe

S22 Pro kapasitiv touch-kontakt

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

SD2DUG24: Nyudviklet Dupline® generator og Modbus gateway

Fipros A/S tilbyder kvalitets spraytørring

BEKOKAT giver konstant olie- og bakteriefri trykluft og oliefri kondensat

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu.

Uddannelse af medarbejderne

Tør du prøve englændermodellen?

Energiledelse i nye klæder.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Isomasters Minibox kølerum

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Send til en kollega

0.294