23948sdkhjf

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Den københavnske gourmetrestaurant Noma holdt lukket det meste af sidste år, og det har sat præg på ejerselskabets regnskab.

Årets resultat i 2017 blev et underskud på 1,7 millioner kroner for selskabet Noma af 2003 ApS, der blandt andet driver restauranten Noma i København. Det viser regnskabet, som lørdag er offentliggjort.

- Selskabets resultat og økonomiske udvikling var udfordret i år 2017 som følge af lukning af restaurant Noma i februar 2017 og genåbning i år 2018.

- Selskabet forventer et positivt resultat for det kommende år, lyder det i regnskabet.

2017 kostede på egenkapitalen i selskabet, men der er dog fortsat en god formue at tære på. Den lød ved årets afslutning på knap 4,4 millioner kroner mod cirka seks millioner kroner i 2016.

Til sammenligning blev det til et overskud på 357.929 kroner hos Noma i 2016, hvor den københavnske restaurant også holdt en del af året lukket, men til gengæld åbnede en midlertidig restaurant i Sydney, Australien.

Chefkok og medstifter René Redzepi gjorde noget lignende i 2017, hvor han sammen med de ansatte tog til Tulum i Mexico og åbnede en midlertidig restaurant fra 12. april til 28. maj.

Noma, som er en sammentrækning af "nordisk" og "mad", er flere gange kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine. 

Restauranten har tidligere haft to michelinstjerner, men har mistet dem som følge af den midlertidige lukning.

I februar 2017 havde restauranten sin sidste åbningsdag i Strandgade på Christianshavn, hvor den har haft til huse siden åbningen.

I februar 2018 åbnede Noma på en ny adresse på Refshaleøen i København.

Her koster en sæsonbestemt menu 2250 kroner. Hertil kan købes en vinmenu til 1350 kroner eller en såkaldt juicemenu til 950 kroner.

Noma af 2003 ApS er 100 procent ejet af Noma Holding, der rummer alle Nomas restauranter og aktiviteter - deriblandt også den relativt nyåbnede "108".

Noma Holding er ejet af stifteren René Redzepi, Claus Meyer, designmillionæren Kristian Byrge og kapitalfonden Overture Hospitality Capital.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Ny fødevarevideo om innovation

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Nyhedsbrev

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Online Avis Arkiv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Fredericia - og han tager gerne ansvar

15. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Frysetørret kylling

Dampledning - Kondensat ledning

EffiMat ønsker glædelig jul og godt nytår

Vil du være helt skarp på fremtidens firmware?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Fibox inspektions-vinduer til montering på alle typer materialer

Robotmarked i vækst kræver dygtige partnere

PanPac ønsker glædelig jul og godt nytår

Eksportnetværk for fødevarevirksomheder

Nyt lift-katalog fra CP

Vault Workshop

Hvilke Siemens softwareversioner benyttes der i dag?

14. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR BoWex Buetandskobling

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certi...

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricite...

Glædelig jul fra JEROS A/S

Send til en kollega

0.249