23948sdkhjf

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Under overskriften "Big business i at løse verdens udfordringer" bød de 12 østjyske kommunder i Business Region Aarhus på paneldebat med blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mens tre østjyske borgmestre anført af Michelin kok Per Mandrup trak i forklædet og havde premiere på en helt ny ret udviklet til lejligheden:

En økologisk omelet med orm, gærflager og kålfrikadeller svitset i hvidblomstret rapsolie og anrettet på en bund af frisk spinat og blomster.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne tage omeletten med mig. Det smagte virkelig godt. Men det, jeg kan tage med mig, er, at vi her i landet har store kompetencer inden for fødevareproduktion, og dem skal vi fastholde. Det er ikke kommet af sig selv. Vi har kompetencerne, fordi vi er gode til at skabe samarbejde mellem forskere, fødevareproducenter og forbrugere, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen efter arrangementet.

- Østjylland er en af de helt store aktører på det danske fødevaremarked. Vi kom til debatten med et koncept der både ansporede til nye ideer og skabte begejstring over, hvor dygtig Danmark og Østjylland allerede er til at skabe bæredygtige fødevarer. Målet med arrangementet var at sætte fokus på, at vi skal arbejde endnu mere med gode løsninger på verdens madudfordring og klimaproblemer. Og det gør vi ved at holde fast i vores konkurrencefordele, sagde Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

Produkter fra Østjylland
I retten indgik orm fra Enorm i Hedensted, gærflager fra De Danske Gærfabrikker i Norddjurs, hampefrø fra Møllerup Gods i Syddjurs, hvidblomstret rapsolie fra Knold og Top i Odder, spinat fra Samsø og kål fra Yding i Horsens samt grisekød fra Danish Crown i Randers.

Derudover blev en række fødevareløsninger brugt som innovative eksempler fra Østjylland. Det gælder særlige måtter fra Airlaid i Favrskov, som suger fugt fra fødevarer og dermed bidrager til at holde varerne friske i længere tid, SPX i Silkeborg, der laver produktionsudstyr og en løsning fra Arla og Grundfoss i henholdsvis Viborg og Aarhus Kommuner, som betyder, at der nu kan produceres ost samtidig med, at gylle fra køerne bruges til at drive mejeriet og overskudsvarmen varmer husene i området op.

De tre borgmestre som sammen med Michelin kok Per Mandrup stod for at tilberede retten var Uffe Jensen, Odder kommune, Kasper Glyngø, Hedensted Kommune og Jan Petersen, Norddjurs Kommune og formand for Business Region Aarhus.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hanegals stiftere afgiver magten efter 25 år

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard klar med ny virksomhed

Her er den nye fødevareminister

Rejekoncern lander overskud på 59 millioner

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Millioninvestering: Nu laver Svaneke Bryghus også dåseøl

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Nyhedsbrev

15.076 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

Online Avis Arkiv
2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

Chokoladefabrik satser på nyheder

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Domino's klar igen med ny ejer

Marel gearer sig til øget vækst

Ugens grin: Dystre udsigter

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sæt GDPR-indsatsen på autopilot

Smurfit Kappa støtter Danmark for Målene

KL Automatik ansætter ny projektleder

Køb løftegrej, løfteåg, taljer og spil, stålwire, lastsikring m.m. døgnet rundt på fyns-kran.dk

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

HMI og IIoT i verdensklasse

Hent din fribillet til DiaLabXpo – helt gratis

Driftsprincippet er den afgørende faktor - TÜV Süd

SMC's europæiske markedsandel vokser

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Send til en kollega

0.426