23948sdkhjf

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Under overskriften "Big business i at løse verdens udfordringer" bød de 12 østjyske kommunder i Business Region Aarhus på paneldebat med blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mens tre østjyske borgmestre anført af Michelin kok Per Mandrup trak i forklædet og havde premiere på en helt ny ret udviklet til lejligheden:

En økologisk omelet med orm, gærflager og kålfrikadeller svitset i hvidblomstret rapsolie og anrettet på en bund af frisk spinat og blomster.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne tage omeletten med mig. Det smagte virkelig godt. Men det, jeg kan tage med mig, er, at vi her i landet har store kompetencer inden for fødevareproduktion, og dem skal vi fastholde. Det er ikke kommet af sig selv. Vi har kompetencerne, fordi vi er gode til at skabe samarbejde mellem forskere, fødevareproducenter og forbrugere, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen efter arrangementet.

- Østjylland er en af de helt store aktører på det danske fødevaremarked. Vi kom til debatten med et koncept der både ansporede til nye ideer og skabte begejstring over, hvor dygtig Danmark og Østjylland allerede er til at skabe bæredygtige fødevarer. Målet med arrangementet var at sætte fokus på, at vi skal arbejde endnu mere med gode løsninger på verdens madudfordring og klimaproblemer. Og det gør vi ved at holde fast i vores konkurrencefordele, sagde Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

Produkter fra Østjylland
I retten indgik orm fra Enorm i Hedensted, gærflager fra De Danske Gærfabrikker i Norddjurs, hampefrø fra Møllerup Gods i Syddjurs, hvidblomstret rapsolie fra Knold og Top i Odder, spinat fra Samsø og kål fra Yding i Horsens samt grisekød fra Danish Crown i Randers.

Derudover blev en række fødevareløsninger brugt som innovative eksempler fra Østjylland. Det gælder særlige måtter fra Airlaid i Favrskov, som suger fugt fra fødevarer og dermed bidrager til at holde varerne friske i længere tid, SPX i Silkeborg, der laver produktionsudstyr og en løsning fra Arla og Grundfoss i henholdsvis Viborg og Aarhus Kommuner, som betyder, at der nu kan produceres ost samtidig med, at gylle fra køerne bruges til at drive mejeriet og overskudsvarmen varmer husene i området op.

De tre borgmestre som sammen med Michelin kok Per Mandrup stod for at tilberede retten var Uffe Jensen, Odder kommune, Kasper Glyngø, Hedensted Kommune og Jan Petersen, Norddjurs Kommune og formand for Business Region Aarhus.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Geia Food køber op i Norge

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

Too Good To Go: Vi var her først med den idé

Aarstiderne først med el-lastbil

Nu kommer el-lastbilerne til Danmark. De første to går til Aarstiderne og City-Logistik

Carlsberg får ny direktør i Danmark

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Nyhedsbrev

15.259 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ny madspildsportal får sine varer direkte fra producenterne

Online Avis Arkiv

Fisk tilbagekaldt efter fund af listeria

Ugens grin: Langsom død

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Laksestykker og skinke kaldt retur

Madklubben-stifter hædret med pris

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

Is-producent flytter og får mere plads

FSG Foods bygger nyt domicil

Testcenter åbnet med et brag

Unibrew i fin form

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Projektleder - Kursus

Mobile kompressorer til stort som småt

KH-Technic ApS præsenterer ODE's trykregulator til højtryk

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Grundfos' implementering af FNs verdensmål

Datakrav til transportørerne

God rådgivning og sparring er essentiel for JELD-WEN Estonia

Støbning af emner i alle gummityper til industrien

Kæmper du med statisk elektricitet?

Tip os til vores nye kollega og vind et gavekort

Arrrr… Er din virksomhed gået hen og blevet fuld af pirater?

Ara-el anbefaler distributions bokse til nødbelysning

Emner udføres

NYT: Kompakt AirLINE ventilø fra Burkert

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Vakuumaflufter

7 kompetencer man skal kigge efter hos en cloud infrastruktu

ABB og B&R: Første fuldt integrerede løsning

Siemens hjælper dig med at tjekke din virksomheds security-niveau

Spændelement for glatte aksler og rør

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

Præisolerede PE rør med spirokappe fra Nordic Pipe ApS

Jul i Aalborg Zoo

Hvor går man hen, når produktionen står stille?

Gravlund Industrigummi A/S tilbyder sprøjtestøbning

Send til en kollega

0.182