23948sdkhjf

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Under overskriften "Big business i at løse verdens udfordringer" bød de 12 østjyske kommunder i Business Region Aarhus på paneldebat med blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mens tre østjyske borgmestre anført af Michelin kok Per Mandrup trak i forklædet og havde premiere på en helt ny ret udviklet til lejligheden:

En økologisk omelet med orm, gærflager og kålfrikadeller svitset i hvidblomstret rapsolie og anrettet på en bund af frisk spinat og blomster.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne tage omeletten med mig. Det smagte virkelig godt. Men det, jeg kan tage med mig, er, at vi her i landet har store kompetencer inden for fødevareproduktion, og dem skal vi fastholde. Det er ikke kommet af sig selv. Vi har kompetencerne, fordi vi er gode til at skabe samarbejde mellem forskere, fødevareproducenter og forbrugere, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen efter arrangementet.

- Østjylland er en af de helt store aktører på det danske fødevaremarked. Vi kom til debatten med et koncept der både ansporede til nye ideer og skabte begejstring over, hvor dygtig Danmark og Østjylland allerede er til at skabe bæredygtige fødevarer. Målet med arrangementet var at sætte fokus på, at vi skal arbejde endnu mere med gode løsninger på verdens madudfordring og klimaproblemer. Og det gør vi ved at holde fast i vores konkurrencefordele, sagde Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

Produkter fra Østjylland
I retten indgik orm fra Enorm i Hedensted, gærflager fra De Danske Gærfabrikker i Norddjurs, hampefrø fra Møllerup Gods i Syddjurs, hvidblomstret rapsolie fra Knold og Top i Odder, spinat fra Samsø og kål fra Yding i Horsens samt grisekød fra Danish Crown i Randers.

Derudover blev en række fødevareløsninger brugt som innovative eksempler fra Østjylland. Det gælder særlige måtter fra Airlaid i Favrskov, som suger fugt fra fødevarer og dermed bidrager til at holde varerne friske i længere tid, SPX i Silkeborg, der laver produktionsudstyr og en løsning fra Arla og Grundfoss i henholdsvis Viborg og Aarhus Kommuner, som betyder, at der nu kan produceres ost samtidig med, at gylle fra køerne bruges til at drive mejeriet og overskudsvarmen varmer husene i området op.

De tre borgmestre som sammen med Michelin kok Per Mandrup stod for at tilberede retten var Uffe Jensen, Odder kommune, Kasper Glyngø, Hedensted Kommune og Jan Petersen, Norddjurs Kommune og formand for Business Region Aarhus.

Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Leverpostejfabrik lukker

.

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Is-ægtepar har udsat eksportdrømmen

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Laksefamilie fik næstbedste resultatet nogensinde

Nyhedsbrev

15.518 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Efter rekordår: Cabinplant kæmper med 2020-budget

Online Avis Arkiv

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Danish Crown klar til at bygge nyt kæmpedomicil

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

1

Ny flødebollefabrik mangler maskiner

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Co-Ro satte ny saftrekord - og har nu fokus på nye markeder

Tomatketchup er kaldt tilbage

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

Too Good To Go lander ny, stor aftale

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Afvikling og it-system koster dyrt: Haarslev har nyt stort minus

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Novozymes nød godt af hamstring af mad

Pressede fødevareproducenter bruger nyt salgsværktøj

Landmand frygter at brænde inde med 40 tons asparges

Basisvarer med til at løfte Nestlés salg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bagger-Nielsen sender robotudstyr til Sydkorea

Gode muligheder for opgradering af Revit-kompetencerne

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Når vi trykker på knappen, skal systemet bare fungere

Er du på udkig efter nyt faldsikringsudstyr?

Vild rekord - Når ud til 175.000 brugere

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

NY brochure til dig: Sådan tjener du penge med GP INDUSTRI!

Webinar: Emballage til fødevarer - bæredygtigt design

TILBUD! Vi rydder op på lageret

Nidec Industrial Automation Denmark A/S udvider teamet

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Få styr på dine stopårsager - 2

Ny 3D scanner på markedet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Få overblik over vores udvalg af løfteåg på vores hjemmeside

Webinar: Inventor og Tick Tool - Tips & Tricks

Sensorer til barske miljøer

Spar 90% CO2 på dine transporter

Rabat på kurser i AutoCAD og Revit

6 myter om lagerautomatisering

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

Plade- og tavleløsninger fra SMC

Vi er måske ikke Danmarks største kranfirma.

Er din jordforbindelse helt skæv?

Send til en kollega

0.157