Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

En tidskapsel udarbejdet af kobber med et udvalg af Carlsbergs mest ikoniske brands blev tirsdag eftermiddag støbt ned i fundamentet under bryggerigigantens kommende hovedkontor i Valby.

- Vi lægger denne tidskapsel i jorden, fordi vi er stolte af vores arv, men også de bryg, vi brygger i dag, og alle vores medarbejdere, der brygger dem. Rejsegildet i dag – vores nye hovedkontor, bygget på et solidt fundament, der nu rummer vores hilsen til fremtiden – illustrerer, at vi tror på fremtiden, og ved, at der er en endnu bedre dag i morgen både for Carlsberg og for verden omkring os, sagde finansdirektør Heine Dalsgaard, der fik æren af at lægge den til lejligheden byggede kobberkasse i jorden.

Udover et udvalg af øl indeholdt kassen en bog med hilsner fra de medarbejderne, som får daglig arbejdsplads i det nye hus.

Efter Heine Dalsgaard gik Ebbe Malte Iversen på talerstolen. Han er administrerende direktør hos Per Aarsleff A/S, der er hovedentreprenør på det 15.585 kvadratmeter store byggeri.

- Vi føler, vi er en lille brik i en stor historie, sagde Aarsleff-direktøren.

Together towards zero
Det nye hovedkontor opføres i fire etager og forventes klar til indflytning i 2020. Højeste punkt på bygningen er 18 meter fra toppen af Valby Bakke, mens parkeringskælderen er 15 meter dyb.

Bygningens kobberfacade fremstilles af 50 procent genbrugskobber, og bygningen opføres i overensstemmelse med kravene i bygningsklasse 2020 – og i henhold til Carlsberg-gruppens bæredygtighedsprogram, Together towards zero.

Læs også: Robotter hjælper bryggeri mod nul ulykker

Med byggeriet bliver Carlsberg Laboratorium for første gang fysisk forbundet med koncernens hovedkontor. Det sker via en gang fra den 7.685 kvadratmeter store parkeringskælder. De første kældre under Carlsberg blev bygget samtidigt med bryggeriet i 1847, og blev siden udbygget til over syv kilometer. Men der var aldrig en kældergang mellem hovedkontoret og laboratoriet før nu.

Arkitekt på projektet er C.F. Møller. Firmaet vandt for over ti år siden en idékonkurrence om et nyt Carlsberg-domicil og blev i 2014 bedt om at tegne videre på det projekt, som altså nu er i fuld gang med at blive realiseret.

Bygningen opføres langs Valby Langgade, små tre kilometer fra det nuværende hovedkontor på Vesterfælledvej. Byggepladsen er placeret i det nordvestlige hjørne af Carlsbergs gamle bryggerigrund, som i disse år omdannes til nyt københavnerkvarter med boliger, erhverv, detailhandel, kultur, idræt og institutioner. Den ene af bygningens tre fløje danner bro over J. C. Jacobsens Gade, mens de sidste to fløje omfavner Carl Jacobsens historiske have og villa.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.21