Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Fødevarestyrelsen har været i skraldespanden

Det var efter alt at dømme en hjemmelavet ret, der sidste weekend sendte seks mennesker på hospitalet med alvorlig botulisme, også kendt som pølseforgiftning.

Det viser undersøgelser, som Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi har allerede, da vi fik de første anmeldelser om det her, været ude de steder, hvor de pågældende patienter har spist. Vi har taget prøver af både de rester, der var, og været i skraldespanden og grave rester op af de fødevarer, vi kunne tro, at de havde spist, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove.

Ifølge beredskabschefen viste prøverne den sporedannende bakterie Clostridium botulinum, der kan give pølseforgiftning.
Nikolas Hove understreger, at pølseforgiftning er meget sjælden, både i industrielt fremstillede fødevarer og i hjemmelavet mad.

I alt blev 11 mennesker indlagt på sygehuset i Sønderborg med mistanke om madforgiftning. Siden har seks af de 11 fået konstateret pølseforgiftning.
Gruppen på 11 bestod af pensionister på mellem 65 og 80 år. De havde deltaget i en herrefrokost.

Ifølge JydskeVestkysten fik de tidligere kolleger både dagmartærte, rundstykker og hvad hertil hører af pålæg til brunch. Senere mødtes de til kaffe og kanelstang, og til aftensmad fik de hønsesalat, og kaviarrand pyntet med rejer.
Dagen efter vågnede de mod med symptomer på madforgiftning.

Fødevarestyrelsen ønsker ikke at oplyse, præcis hvilken ret der menes at have forårsaget pølseforgiftningen.
Symptomer på botulisme blev senere konstateret.

Statens Serum Institut har konstateret, at der rent faktisk var tale om pølseforgiftning ved at sprøjte blod fra patienterne ind i forsøgsmus.
I Danmark er der i perioden 1995-2017 registreret 0-2 tilfælde af botulisme om året.

Ifølge Nikolas Hove er der flere ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil undgå pølseforgiftning.

- Man skal være opmærksom på, at hvis man har konserves, så må dåserne ikke bule ud. Det kan være tegn på, at der er nogle organismer i konservesdåsen, der ikke skal være der.

- En anden ting, man skal være opmærksom på, er, at hvis man laver retter, så skal man varme dem ordentligt igennem, og så skal man køle dem ordentligt ned, siger han.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.296