23948sdkhjf

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Fødevarestyrelsen har været i skraldespanden

Det var efter alt at dømme en hjemmelavet ret, der sidste weekend sendte seks mennesker på hospitalet med alvorlig botulisme, også kendt som pølseforgiftning.

Det viser undersøgelser, som Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi har allerede, da vi fik de første anmeldelser om det her, været ude de steder, hvor de pågældende patienter har spist. Vi har taget prøver af både de rester, der var, og været i skraldespanden og grave rester op af de fødevarer, vi kunne tro, at de havde spist, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove.

Ifølge beredskabschefen viste prøverne den sporedannende bakterie Clostridium botulinum, der kan give pølseforgiftning.
Nikolas Hove understreger, at pølseforgiftning er meget sjælden, både i industrielt fremstillede fødevarer og i hjemmelavet mad.

I alt blev 11 mennesker indlagt på sygehuset i Sønderborg med mistanke om madforgiftning. Siden har seks af de 11 fået konstateret pølseforgiftning.
Gruppen på 11 bestod af pensionister på mellem 65 og 80 år. De havde deltaget i en herrefrokost.

Ifølge JydskeVestkysten fik de tidligere kolleger både dagmartærte, rundstykker og hvad hertil hører af pålæg til brunch. Senere mødtes de til kaffe og kanelstang, og til aftensmad fik de hønsesalat, og kaviarrand pyntet med rejer.
Dagen efter vågnede de mod med symptomer på madforgiftning.

Fødevarestyrelsen ønsker ikke at oplyse, præcis hvilken ret der menes at have forårsaget pølseforgiftningen.
Symptomer på botulisme blev senere konstateret.

Statens Serum Institut har konstateret, at der rent faktisk var tale om pølseforgiftning ved at sprøjte blod fra patienterne ind i forsøgsmus.
I Danmark er der i perioden 1995-2017 registreret 0-2 tilfælde af botulisme om året.

Ifølge Nikolas Hove er der flere ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil undgå pølseforgiftning.

- Man skal være opmærksom på, at hvis man har konserves, så må dåserne ikke bule ud. Det kan være tegn på, at der er nogle organismer i konservesdåsen, der ikke skal være der.

- En anden ting, man skal være opmærksom på, er, at hvis man laver retter, så skal man varme dem ordentligt igennem, og så skal man køle dem ordentligt ned, siger han.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

300 nye produkter på Lidls hylder

Nyhedsbrev

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Online Avis Arkiv

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Hollandske Heineken, der er verdens næststørste bryggeri, havde fremgang i alle verdens regioner i 2018

Kampen om højtuddannede tager til

Sådan er fødevarebranchen markant ændret om fem år

IBM har kigget i krystalkuglen

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip

Naturli' Foods på vej med 10 nye produkter i år

Joe & The Juices stifter stopper

Kaspar Basse afløses af sin næstkommanderende

Ejerledelse til salg: Få tiden på din side

Hanegal-stiftere vil bygge ny fabrik til 25 millioner

Den skal fremstille økologiske planteproteiner

Verden er vild med dansk økologi

Webseere kan være med i et sanseforsøg

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Ny formue klar til Too Good To Go

Bryghus gør klar til at flytte

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Wefood fordoblede omsætningen

1

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slangepumpe fra Axflow gør rensningsanlæg mere effektivt

Branson lancerer en ny generation af ultralydssvejsere

Fiberlasere fra IP Maskiner A/S

Vi redder dit liv med sikkerhed

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

EFSEN er nomineret til ICE Awards 2019 - Stem på den banebrydende teknologi ICAD®

Energiforbrug reduceres markant med softstarter fra SMC

PCSCHEMATIC Automation: Avanceret kursus (27/2-28/2 2019)

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Har du husket dit LOGIN?

Flere hundrede liters Adblue tanke

Dorner er blevet UR+ Partner

Emballage med Valentins-budskab

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Tørtløbende klovakuumteknologi som effektiv basis ved produktionen af folie

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Uden sammenligning – markedets mest fleksible flaskerejser

Kom på besøg hos Gravlund Industrigummi A/S

Lenze servomotorer og motion control i fuldautomatisk produktion af teglste...

JUMO dTRANS T08 xx - Temperaturtransmitter Slim line serie 6 mm

Lad os introducere ICAD® til UV LED på ICE Europe den 12 – 14 marts

Send til en kollega

0.158