23948sdkhjf

Royal Unibrew overtager Mokaï og Cult

Opkøb til 350 millioner kroner
Royal Unibrew har fredag indgået aftale om at overtage 100 procent af virksomheden Bev.Con, der blandt andet ejer drikkevaremærkerne Cult Energy, Mokaï og Shaker. Prisen er 350 millioner kroner.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Royal Unibrew, som med købet vil styrke sin markedsposition i Danmark hvad angår energidrikke og cider/ready-to-drink (RTD).

- Cult introducerede som de første energidrikke til det danske marked og har derudover med ligeledes stort entreprenørskab haft stor indflydelse på udviklingen af kategorier inden for RTD/cider. Købet af Cult understøtter dermed vores strategi om at være en fokuseret og stærk national leverandør af kvalitetsdrikkevarer – herunder energidrikke og RTD/cider, siger Royal Unibrew-topchef Hans Savonije i forbindelse med opkøbet.

- Cult har i lighed med Royal Unibrew et stærkt kommercielt forbruger- og kundefokus, og vi forventer, at vi i fællesskab med Cults engagerede medarbejdere styrker vores position i markedet inden for disse kategorier. Med købet forventer vi at kunne opnå øget distribution og aktivering af Cult- porteføljen og dermed at skabe værdi for vores aktionærer, tilføjer han.

42 medarbejdere
Overtagelsen forventes gennemført inden udgangen af 2018 og er betinget af godkendelse fra de danske og tyske konkurrencemyndigheder.

Bev.Con med hovedkvarter i Lystrup ved Aarhus beskæftiger 42 medarbejdere, der har fokus på kommercielle aktiviteter. Produktion og logistik udføres således af tredje part, som det hedder i meddelelsen.

Sidste år omsatte Bev.Con for cirka 200 millioner kroner.

Cult blev grundlagt i 1998 af Brian Sørensen, som dengang ejede en stor natklub i Aarhus. Han manglede et produkt, der kunne bruges som drinkmixer og som kunne give gæsterne energi, så de kunne blive og feste lidt længere. Han solgte sin del af natklubben og lancerede en kirsebær/colaenergidrik, som siden hen blev en kæmpestor succes.

Brian Sørensen ejer godt 52 procent af Bev.Con, som altså nu er på vej i favnen på Royal Unibrew.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095