23948sdkhjf

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Løgismose Meyers nye færdigretsfabrik har fuld skrue på nyt produktionsudstyr

Da produktionen af Løgismose Meyers færdigretter lå på Nordhavnen i København, foregik det stadig med litermål og grydeskeer.

Med flytningen af produktionen til Løgismose Meyers nye færdigretsfabrik på Fyn i efteråret 2017, er der imidlertid kommet andre boller på suppen i forhold til procesudstyr og effektivitet.



Den nye fabrik indeholder eksempelvis en automatisk farsrøremaskine og en kødbollemaskine, der kan dumpe én kødbolle i sekundet ned i gryden. Sidstnævnte maskine har Løgismose-Meyer købt via en maskinforhandler på Nordfyn med gode kontakter til Tyskland.

- Så mange er der heller ikke, der laver kødboller i Danmark, men heldigvis er der maskinforhandlere rundt omkring med gode kontakter til blandt andet Tyskland, forklarer mejerichef Henrik Toft.

Isvandsbank sikrer hurtig nedkøling 
Et andet teknologisk nybrud er fabrikkens fire store 300 liters gryder, hvori der koges saucer og lignende.

Gryderne varmes op via damp i stedet for el, hvilket betyder, at 300 liter vand kan bringes i kog på cirka trekvart time. Det er dobbelt så hurtigt som tidligere og er ifølge Henrik Toft de første gryder af den type, som leverandøren har installeret herhjemme.

Også nedkølingsprocessen af saucer er blevet effektiviseret. Via en stor udendørs isvandsbank med en temperatur på én grad kan 300 liter sauce efter opvarmning køles ned til seks til otte grader på halvanden time.

Manuel kvalitetssikring 
Mens mange af processerne altså er blevet effektiviseret og optimeret, er der stadig grænser for, hvor mange af processerne på en færdigretsfabrik, der kan automatiseres, forklarer Henrik Toft.

Kvaliteten er afgørende, når man producerer færdigretter i dét segment. Derfor er alle gryder åbne, så kokkene altid kan smage de enkelte retter til, ligesom komponenterne i de enkelte retter samles manuelt af en medarbejder, inden varen emballeres.

- Jeg vil gerne have, der står én og tjekker, at det ser ordentligt ud. Det her er noget andet end at producere sådan noget som skyr i bøtter, siger Henrik Toft.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Nyhedsbrev

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Online Avis Arkiv

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Bryghus giver bærproducent store drømme

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Kølevirksomhed investerer millioner

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Nyt food cluster er en realitet

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Camatek ApS udvider maskinparken

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

Send til en kollega

0.178