23948sdkhjf

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Løgismose Meyers nye færdigretsfabrik har fuld skrue på nyt produktionsudstyr

Da produktionen af Løgismose Meyers færdigretter lå på Nordhavnen i København, foregik det stadig med litermål og grydeskeer.

Med flytningen af produktionen til Løgismose Meyers nye færdigretsfabrik på Fyn i efteråret 2017, er der imidlertid kommet andre boller på suppen i forhold til procesudstyr og effektivitet.

Den nye fabrik indeholder eksempelvis en automatisk farsrøremaskine og en kødbollemaskine, der kan dumpe én kødbolle i sekundet ned i gryden. Sidstnævnte maskine har Løgismose-Meyer købt via en maskinforhandler på Nordfyn med gode kontakter til Tyskland.

- Så mange er der heller ikke, der laver kødboller i Danmark, men heldigvis er der maskinforhandlere rundt omkring med gode kontakter til blandt andet Tyskland, forklarer mejerichef Henrik Toft.

Isvandsbank sikrer hurtig nedkøling 
Et andet teknologisk nybrud er fabrikkens fire store 300 liters gryder, hvori der koges saucer og lignende.

Gryderne varmes op via damp i stedet for el, hvilket betyder, at 300 liter vand kan bringes i kog på cirka trekvart time. Det er dobbelt så hurtigt som tidligere og er ifølge Henrik Toft de første gryder af den type, som leverandøren har installeret herhjemme.

Også nedkølingsprocessen af saucer er blevet effektiviseret. Via en stor udendørs isvandsbank med en temperatur på én grad kan 300 liter sauce efter opvarmning køles ned til seks til otte grader på halvanden time.

Manuel kvalitetssikring 
Mens mange af processerne altså er blevet effektiviseret og optimeret, er der stadig grænser for, hvor mange af processerne på en færdigretsfabrik, der kan automatiseres, forklarer Henrik Toft.

Kvaliteten er afgørende, når man producerer færdigretter i dét segment. Derfor er alle gryder åbne, så kokkene altid kan smage de enkelte retter til, ligesom komponenterne i de enkelte retter samles manuelt af en medarbejder, inden varen emballeres.

- Jeg vil gerne have, der står én og tjekker, at det ser ordentligt ud. Det her er noget andet end at producere sådan noget som skyr i bøtter, siger Henrik Toft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094