Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Løgismose Meyers nye færdigretsfabrik har fuld skrue på nyt produktionsudstyr

Da produktionen af Løgismose Meyers færdigretter lå på Nordhavnen i København, foregik det stadig med litermål og grydeskeer.

Med flytningen af produktionen til Løgismose Meyers nye færdigretsfabrik på Fyn i efteråret 2017, er der imidlertid kommet andre boller på suppen i forhold til procesudstyr og effektivitet.



Den nye fabrik indeholder eksempelvis en automatisk farsrøremaskine og en kødbollemaskine, der kan dumpe én kødbolle i sekundet ned i gryden. Sidstnævnte maskine har Løgismose-Meyer købt via en maskinforhandler på Nordfyn med gode kontakter til Tyskland.

- Så mange er der heller ikke, der laver kødboller i Danmark, men heldigvis er der maskinforhandlere rundt omkring med gode kontakter til blandt andet Tyskland, forklarer mejerichef Henrik Toft.

Isvandsbank sikrer hurtig nedkøling 
Et andet teknologisk nybrud er fabrikkens fire store 300 liters gryder, hvori der koges saucer og lignende.

Gryderne varmes op via damp i stedet for el, hvilket betyder, at 300 liter vand kan bringes i kog på cirka trekvart time. Det er dobbelt så hurtigt som tidligere og er ifølge Henrik Toft de første gryder af den type, som leverandøren har installeret herhjemme.

Også nedkølingsprocessen af saucer er blevet effektiviseret. Via en stor udendørs isvandsbank med en temperatur på én grad kan 300 liter sauce efter opvarmning køles ned til seks til otte grader på halvanden time.

Manuel kvalitetssikring 
Mens mange af processerne altså er blevet effektiviseret og optimeret, er der stadig grænser for, hvor mange af processerne på en færdigretsfabrik, der kan automatiseres, forklarer Henrik Toft.

Kvaliteten er afgørende, når man producerer færdigretter i dét segment. Derfor er alle gryder åbne, så kokkene altid kan smage de enkelte retter til, ligesom komponenterne i de enkelte retter samles manuelt af en medarbejder, inden varen emballeres.

- Jeg vil gerne have, der står én og tjekker, at det ser ordentligt ud. Det her er noget andet end at producere sådan noget som skyr i bøtter, siger Henrik Toft.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.308