23948sdkhjf

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Løgismose Meyers nye færdigretsfabrik har fuld skrue på nyt produktionsudstyr

Da produktionen af Løgismose Meyers færdigretter lå på Nordhavnen i København, foregik det stadig med litermål og grydeskeer.

Med flytningen af produktionen til Løgismose Meyers nye færdigretsfabrik på Fyn i efteråret 2017, er der imidlertid kommet andre boller på suppen i forhold til procesudstyr og effektivitet.



Den nye fabrik indeholder eksempelvis en automatisk farsrøremaskine og en kødbollemaskine, der kan dumpe én kødbolle i sekundet ned i gryden. Sidstnævnte maskine har Løgismose-Meyer købt via en maskinforhandler på Nordfyn med gode kontakter til Tyskland.

- Så mange er der heller ikke, der laver kødboller i Danmark, men heldigvis er der maskinforhandlere rundt omkring med gode kontakter til blandt andet Tyskland, forklarer mejerichef Henrik Toft.

Isvandsbank sikrer hurtig nedkøling 
Et andet teknologisk nybrud er fabrikkens fire store 300 liters gryder, hvori der koges saucer og lignende.

Gryderne varmes op via damp i stedet for el, hvilket betyder, at 300 liter vand kan bringes i kog på cirka trekvart time. Det er dobbelt så hurtigt som tidligere og er ifølge Henrik Toft de første gryder af den type, som leverandøren har installeret herhjemme.

Også nedkølingsprocessen af saucer er blevet effektiviseret. Via en stor udendørs isvandsbank med en temperatur på én grad kan 300 liter sauce efter opvarmning køles ned til seks til otte grader på halvanden time.

Manuel kvalitetssikring 
Mens mange af processerne altså er blevet effektiviseret og optimeret, er der stadig grænser for, hvor mange af processerne på en færdigretsfabrik, der kan automatiseres, forklarer Henrik Toft.

Kvaliteten er afgørende, når man producerer færdigretter i dét segment. Derfor er alle gryder åbne, så kokkene altid kan smage de enkelte retter til, ligesom komponenterne i de enkelte retter samles manuelt af en medarbejder, inden varen emballeres.

- Jeg vil gerne have, der står én og tjekker, at det ser ordentligt ud. Det her er noget andet end at producere sådan noget som skyr i bøtter, siger Henrik Toft.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Døde kakerlakker i bagerbutik

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Sun Lolly-producent køber op i Kina

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Nyhedsbrev

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Online Avis Arkiv

Smartbake: Patent giver ro i maven

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Hartmann vokser på kerneforretningen

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Carsoe køber op

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Ugens grin: Den effektive maler

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

EU-Parlamentet vil have gratis postevand på restauranter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.493