23948sdkhjf

40 mio. kr. på udskæringsudstyr

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Selv om Danish Crowns japanske fabrik er forholdsvis mandskabstung, er investeringer i ny teknologi med til at højne såvel effektivitet som kvalitet

Du tager et stykke godt, dansk brystflæsk og halverer det i bredden. Skærer det i helt tynde skiver på 1,2 millimeter og lægger fem skiver i et lag. Herpå lægger du yderligere 15 lag á fem ruller, inden hele molevitten vakuumeres og fryses ned.

Et af flere eksempler på de meget dyre udskæringer, som Danish Crowns Fabrik 3 i Ringsted har specialiseret sig i at fremstille til blandt andet det krævende japanske marked.



- Det er et rigtigt, rigtig dyrt produkt, for det tager rigtig lang tid at lave, forklarer fabrikschef Jesper Frandsen.

Helt tynde skiver bacon og nakkefilet samt bryststykker til det kvalitetsbevidste japanske køkken er to af produkterne i Fabrik 3’s japanske portefølje. Men fabrikken sender også honningskinker til Frankrig og kamme til Storbritannien. Endog koteletter til Qatar.

Fællesnævneren er krævende udskæringer til eksportmarkedet. Det kræver en sikker slagterhånd, men også topmoderne procesudstyr.

- Processerne er forholdsvis automatiserede, men generelt er det temmelig mandskabstungt, fortæller Jesper Frandsen.

Spritnyt indfrysningskammer 
Et eksempel på moderne produktionsudstyr er en automatisk sværridser, som ridser sværen på hele svinekamme, inden kammen automatisk skæres ud i de ønskede størrelser baseret på en automatisk opmåling af kammens omkreds - altså ikke vægt.

Et andet eksempel er et helt nyt indfrysnings- og udligningskammer, hvor de indkomne bulkvarer bliver frosset ned til minus 18 grader, inden de temperaturudlignes til minus 4 grader, så kødstykkerne kan skæres ud i de helt tynde, påkrævede tykkelser.

Indtil nu har slagteriet været nødt til at udskære råvaren, når kødet havde nået temperaturen på minus 4 grader, men det nye kammer er selv i stand til fastholde en konstant temperatur, indtil proceslinjen er klar til den pågældende udskæring.

- Så nu er det os, der bestemmer, hvornår vi skærer kødet ud. Ikke omvendt, forklarer Jesper Frandsen.

Alene i udskæringsmaskiner, såkaldte slicere, har Ringsted-fabrikken investeret 40 millioner danske kroner.

Maskinerne er mestendels fra Tyskland og købt som 90 procents hyldevarer, der så får de sidste 10 procent tilpasset den danske fabrik.

- Vi vil helst ikke have flere forskellige typer maskiner, for så skal du have en større reservedelsbeholdning. Og vi er tilfredse med det, vi har, ikke mindst servicen. Er der problemer, er det vigtigt for os, at vores leverandører sætter sig ind i en bil og kører herop, så vi kan køre igen gerne samme dag, siger Jesper Frandsen, som understreger, at fabrikken stiller store krav til sine leverandører og selv er med til at udvikle maskinerne.

- Vi har for eksempel stillet ekstra krav til støjniveauer på maskinerne. Vi ville have dem ned på 79 decibel, så vores medarbejdere ikke oplever støj.

Det førte til, at maskinleverandøren efter flere års udvikling endte med at komme op med nye typer klinger, der støjede mindre end tidligere.

- Vi har nogle ildsjæle nede i Fabrik 3, som virkelig går op i deres job og i at levere ordentlige produkter til kunderne, understreger Jesper Frandsen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Sun Lolly-producent køber op i Kina

Døde kakerlakker i bagerbutik

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Nyhedsbrev

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Online Avis Arkiv

Smartbake: Patent giver ro i maven

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Hartmann vokser på kerneforretningen

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Carsoe køber op

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Ugens grin: Den effektive maler

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.268