23948sdkhjf

40 mio. kr. på udskæringsudstyr

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Selv om Danish Crowns japanske fabrik er forholdsvis mandskabstung, er investeringer i ny teknologi med til at højne såvel effektivitet som kvalitet

Du tager et stykke godt, dansk brystflæsk og halverer det i bredden. Skærer det i helt tynde skiver på 1,2 millimeter og lægger fem skiver i et lag. Herpå lægger du yderligere 15 lag á fem ruller, inden hele molevitten vakuumeres og fryses ned.

Et af flere eksempler på de meget dyre udskæringer, som Danish Crowns Fabrik 3 i Ringsted har specialiseret sig i at fremstille til blandt andet det krævende japanske marked.



- Det er et rigtigt, rigtig dyrt produkt, for det tager rigtig lang tid at lave, forklarer fabrikschef Jesper Frandsen.

Helt tynde skiver bacon og nakkefilet samt bryststykker til det kvalitetsbevidste japanske køkken er to af produkterne i Fabrik 3’s japanske portefølje. Men fabrikken sender også honningskinker til Frankrig og kamme til Storbritannien. Endog koteletter til Qatar.

Fællesnævneren er krævende udskæringer til eksportmarkedet. Det kræver en sikker slagterhånd, men også topmoderne procesudstyr.

- Processerne er forholdsvis automatiserede, men generelt er det temmelig mandskabstungt, fortæller Jesper Frandsen.

Spritnyt indfrysningskammer 
Et eksempel på moderne produktionsudstyr er en automatisk sværridser, som ridser sværen på hele svinekamme, inden kammen automatisk skæres ud i de ønskede størrelser baseret på en automatisk opmåling af kammens omkreds - altså ikke vægt.

Et andet eksempel er et helt nyt indfrysnings- og udligningskammer, hvor de indkomne bulkvarer bliver frosset ned til minus 18 grader, inden de temperaturudlignes til minus 4 grader, så kødstykkerne kan skæres ud i de helt tynde, påkrævede tykkelser.

Indtil nu har slagteriet været nødt til at udskære råvaren, når kødet havde nået temperaturen på minus 4 grader, men det nye kammer er selv i stand til fastholde en konstant temperatur, indtil proceslinjen er klar til den pågældende udskæring.

- Så nu er det os, der bestemmer, hvornår vi skærer kødet ud. Ikke omvendt, forklarer Jesper Frandsen.

Alene i udskæringsmaskiner, såkaldte slicere, har Ringsted-fabrikken investeret 40 millioner danske kroner.

Maskinerne er mestendels fra Tyskland og købt som 90 procents hyldevarer, der så får de sidste 10 procent tilpasset den danske fabrik.

- Vi vil helst ikke have flere forskellige typer maskiner, for så skal du have en større reservedelsbeholdning. Og vi er tilfredse med det, vi har, ikke mindst servicen. Er der problemer, er det vigtigt for os, at vores leverandører sætter sig ind i en bil og kører herop, så vi kan køre igen gerne samme dag, siger Jesper Frandsen, som understreger, at fabrikken stiller store krav til sine leverandører og selv er med til at udvikle maskinerne.

- Vi har for eksempel stillet ekstra krav til støjniveauer på maskinerne. Vi ville have dem ned på 79 decibel, så vores medarbejdere ikke oplever støj.

Det førte til, at maskinleverandøren efter flere års udvikling endte med at komme op med nye typer klinger, der støjede mindre end tidligere.

- Vi har nogle ildsjæle nede i Fabrik 3, som virkelig går op i deres job og i at levere ordentlige produkter til kunderne, understreger Jesper Frandsen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Landmad.dk får comeback

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Nyhedsbrev

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Online Avis Arkiv

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Bryghus giver bærproducent store drømme

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Kølevirksomhed investerer millioner

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Nyt food cluster er en realitet

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Camatek ApS udvider maskinparken

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

Send til en kollega

0.158