23948sdkhjf

40 mio. kr. på udskæringsudstyr

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Selv om Danish Crowns japanske fabrik er forholdsvis mandskabstung, er investeringer i ny teknologi med til at højne såvel effektivitet som kvalitet

Du tager et stykke godt, dansk brystflæsk og halverer det i bredden. Skærer det i helt tynde skiver på 1,2 millimeter og lægger fem skiver i et lag. Herpå lægger du yderligere 15 lag á fem ruller, inden hele molevitten vakuumeres og fryses ned.

Et af flere eksempler på de meget dyre udskæringer, som Danish Crowns Fabrik 3 i Ringsted har specialiseret sig i at fremstille til blandt andet det krævende japanske marked.



- Det er et rigtigt, rigtig dyrt produkt, for det tager rigtig lang tid at lave, forklarer fabrikschef Jesper Frandsen.

Helt tynde skiver bacon og nakkefilet samt bryststykker til det kvalitetsbevidste japanske køkken er to af produkterne i Fabrik 3’s japanske portefølje. Men fabrikken sender også honningskinker til Frankrig og kamme til Storbritannien. Endog koteletter til Qatar.

Fællesnævneren er krævende udskæringer til eksportmarkedet. Det kræver en sikker slagterhånd, men også topmoderne procesudstyr.

- Processerne er forholdsvis automatiserede, men generelt er det temmelig mandskabstungt, fortæller Jesper Frandsen.

Spritnyt indfrysningskammer 
Et eksempel på moderne produktionsudstyr er en automatisk sværridser, som ridser sværen på hele svinekamme, inden kammen automatisk skæres ud i de ønskede størrelser baseret på en automatisk opmåling af kammens omkreds - altså ikke vægt.

Et andet eksempel er et helt nyt indfrysnings- og udligningskammer, hvor de indkomne bulkvarer bliver frosset ned til minus 18 grader, inden de temperaturudlignes til minus 4 grader, så kødstykkerne kan skæres ud i de helt tynde, påkrævede tykkelser.

Indtil nu har slagteriet været nødt til at udskære råvaren, når kødet havde nået temperaturen på minus 4 grader, men det nye kammer er selv i stand til fastholde en konstant temperatur, indtil proceslinjen er klar til den pågældende udskæring.

- Så nu er det os, der bestemmer, hvornår vi skærer kødet ud. Ikke omvendt, forklarer Jesper Frandsen.

Alene i udskæringsmaskiner, såkaldte slicere, har Ringsted-fabrikken investeret 40 millioner danske kroner.

Maskinerne er mestendels fra Tyskland og købt som 90 procents hyldevarer, der så får de sidste 10 procent tilpasset den danske fabrik.

- Vi vil helst ikke have flere forskellige typer maskiner, for så skal du have en større reservedelsbeholdning. Og vi er tilfredse med det, vi har, ikke mindst servicen. Er der problemer, er det vigtigt for os, at vores leverandører sætter sig ind i en bil og kører herop, så vi kan køre igen gerne samme dag, siger Jesper Frandsen, som understreger, at fabrikken stiller store krav til sine leverandører og selv er med til at udvikle maskinerne.

- Vi har for eksempel stillet ekstra krav til støjniveauer på maskinerne. Vi ville have dem ned på 79 decibel, så vores medarbejdere ikke oplever støj.

Det førte til, at maskinleverandøren efter flere års udvikling endte med at komme op med nye typer klinger, der støjede mindre end tidligere.

- Vi har nogle ildsjæle nede i Fabrik 3, som virkelig går op i deres job og i at levere ordentlige produkter til kunderne, understreger Jesper Frandsen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Nyhedsbrev

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Online Avis Arkiv

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Bryggeri flytter og får udskænkning

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Ugens grin: Edb-problemer

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Hov - blåt plast i hakket grisekød

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Direktør har forladt Løgismose Meyers

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Gråsten Fjerkræ melder alt udsolgt

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automat...

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Send til en kollega

0.143