Royal Unibrew forstærker sine nichemarkeder

| Af Mads Rømert | Tip redaktionen om en historie

Energidrikke, cocktails og læskedrikke med under hatten

Danmarks næststørste bryggeri, Royal Unibrew, har haft travlt med at købe et par andre producenter denne sommer og dermed forstærke sine nicher inden for læskedrikke og energidrikke.

I juli købte den danske bryggerikoncern den franske læskedrikproducent Geyer Fréres, der producerer limonaden Lorina, isteen PureThé og læsedrikken InFreshhh for en pris på 660 mio. kr.



Med købet får Royal Unibrew større adgang til det franske marked for læskedrikke. Geyer Fréres har omkring 100 faste medarbejdere og produktionsfaciliteter i Munster i det nordøstlige Frankrig. Den franske producent har Frankrig og USA som sine hovedmarkeder og solgte i 2017 for 290 mio. kr. - eller målt i produktion 360.000 hektoliter.

Opkøbet falder i tråd med et lignende opkøb, Royal Unibrew gjorde i slutningen af 2017 af den italienske læskedriksproducent Terme di Crodo, som indtil da var en del af Campari-koncernen. Terme di Crodo var et opkøb i samme størrelsesorden som Geyer Fréres, og den italienske læskedriksproducent står for brands som Freedea Lemonsoda og Crodo Lisiel og har godt 70 ansatte på produktionsfaciliteterne i den Nordvestlige del af Italien. Royal Unibrew har i forvejen en stærk markedsposition på det italienske øl-marked med Ceres Strong Ale.

- I Ceres Strong Ale har vi en must stock-vare, og med Freedea Lemonsoda tilføjer vi endnu en til vores portefolio, sagde Royal Unibrews CEO, Hans Savonije, ved offentliggørelsen af det italienske opkøb.

Det er håbet hos Royal Unibrew, at opkøbet af Geyer Fréres vil give en position på det franske marked, som den man har opnået i Italien.

Dansk energidrik 
Men også på Royal Unibrews hjemmemarked har bryggeriet styrket sig gennem et opkøb denne sommer.

I udgangen af juni offentliggjorde Royal Unibrew købet af Bev.Con, der står bag mærkerne Cult Energy, Shaker og Mokaï, for en pris på 350 mio. kr. Producenten af energidrikke, der har hovedkvarter i Lystrup ved Aarhus, beskæftiger 42 medarbejdere og omsatte sidste år for cirka 200 mio. kr.

- Cult introducerede som de første energidrikke til det danske marked og har med stort entreprenørskab haft stor indflydelse på udviklingen af kategorier inden for RTD/cider. Købet af Cult understøtter dermed vores strategi om at være en fokuseret og stærk national leverandør af kvalitetsdrikkevarer - herunder energidrikke og RTD/cider, siger Hans Savonije.

- Cult har i lighed med Royal Unibrew et stærkt kommercielt forbruger- og kundefokus, og vi forventer, at vi i fællesskab med Cults engagerede medarbejdere styrker vores position i markedet inden for disse kategorier. Med købet forventer vi at kunne opnå øget distribution og aktivering af Cult- porteføljen og dermed at skabe værdi for vores aktionærer, tilføjer topchefen.

Cult blev grundlagt i 1998 af Brian Sørensen, som dengang ejede en stor natklub i Aarhus. Han manglede et produkt, der kunne bruges som drinkmixer og give gæsterne energi. Han solgte sin del af natklubben og lancerede en kirsebær/colaenergidrik, som siden hen blev en kæmpestor succes.

Godt regnskab 
Endelig har Royal Unibrew købt en majoritetsandel i den unge cocktail-producent Nohrlund i Hvidovre.

Nohrlund producerer økologiske præ-miksede cocktails, der blandt andet sælges på festivaler.

De mange opkøb, godt sommervejr og en i øvrigt solid forretning har fået Royal Unibrew til at justere forventningerne til årsresultatet.

"Som følge af et ekstraordinært godt vejr i Nordeuropa i Q2, et øget forretningsomfang efter købet af Terme di Crodo og et generelt godt momentum i den samlede forretning har Royal Unibrew opnået det bedste halvårsresultat i koncernens historie," lyder det i det netop udsendte halvårsregnskab.

Forventningerne til hele året lyder nu på en nettoomsætning på 7 til 7,2 mia. kr. og en EBIT-indtjening før renter og skat på 1,275 til til 1,325 mia. kr.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ung kvinde vinder Danmarks største talentpris for kokke

Caspers bornholmske flymad er et hit

Jespers Torvekøkken vokser vest for Storebælt

Nyt storkøkken i Aarhus skal være med til at imødekomme efterspørgslen - og brede produkterne ud til flere jyske byer

Filet-direktør: Kvoter koster os livet

Bryghus begravet i ansøgninger: 10.000 vil være øl-tester

Den voldsomme interesse for at blive én af blot 25 øl-testere kommer bag på brygmesteren

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Nyhedsbrev

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Online Avis Arkiv

Heinz er på vej med Mayochup

Foodservicebranchen vokser videre

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Ugens grin: Den ansvarsfulde medarbejder

Store virksomheder vil i seng med iværksættere

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Hungry er på pengejagt

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Mere dansk mad på vej til Japan

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød PanPac på FachPack 2018

Flere fordele med den nyeste, IO-Link-kompatible pressostat fra SMC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Der bliver hver dag samlet mange kædesæt på vores værksteder i hele Danmark.

Så er vinderne af Danish Retail Award 2018 fundet!

Restlager salg!

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Lastbiler er et krævende område både med hensyn til omgivelser og trykluftkvalitet

Lav elafgift skubber på komvertering til varmepumper

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologien

En god business case kræver balance mellem tilbagebetalingstiden og risiko

Indflytningsklart beboelsesmodul med 2 rum og fælles bad/toilet

Nationalt innovationsnetværk sikret og forbliver i Esbjerg

Modula lagerautomater, nu i Danmark

RoboFood - Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Med IP Maskiner til EuroBlech 2018 i Hannover!

6 stk. VETTER Meister M svingkraner med elektrisk krøj leveret til Alfa Laval i Søborg.

Pro-Consult bliver tilkaldt af en kunde

Miniature gear fra ZF Danmark

Er der forurenende stoffer i din trykluft?

CE-Forum: CE-specialisters opdatering og efteruddannelse

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsn...

Smukke solceller på Jagtens Hus ved Kalø Bugt

Derfor skal du besøge verdens største WindEnergy messe!

Alle har ret til friske frikadeller

Send til en kollega

0.318