23948sdkhjf

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I 2017 blev der registreret dobbelt så mange salmonellaudbrud som i året før, viser ny rapport

I alt blev 25 salmonellaudbrud registreret i 2017. Det er dobbelt så mange som i året før.

Det viser årsrapporten over forekomsten af fødevarebårne sygdomme, som torsdag bliver offentliggjort af DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut.

Stigningen skyldes dog ikke, at der nødvendigvis er kommet flere udbrud, som er betegnet ved, at to eller flere personer er blevet smittet fra den samme kilde.

Derimod skyldes det formentlig, at der er kommet nye metoder til at opdage udbruddene, forklarer Luise Müller. Hun er epidemiolog hos Statens Serum Institut.

En af de nye metoder er helgenomsekventering, som bruges til at typebestemme bakterier fra alle salmonellapatienter i Danmark. Dermed kan man lettere kæde patienterne sammen til den samme smittekilde, forklarer Luise Müller.

Hun kalder den nye metode et rigtig godt skridt på vejen mod færre salmonellatilfælde.

- Vi håber, at det kan føre til en nedgang i salmonellatilfælde på sigt, ved at vi kan arbejde mere målrettet med at finde ud af, hvad det er for nogle fødevarer, der gør folk syge, siger hun.

Danskproduceret svinekød er den fødevare, der har gjort flest danskere med salmonella syge i 2017, mens der ikke er fundet nogen tilfælde, hvor det var dansk kyllingekød, der var årsagen.

I 2017 blev i alt 1.067 danskere syge af salmonella.

Generelt har man opdaget flere fødevarebårne sygdomsudbrud i 2017. Således har man opdaget 63 på tværs af alle bakterier mod 49 udbrud i 2016.

Campylobacter er den bakterie, der har gjort flest personer syge i 2017. I alt har 4.257 personer været smittet med bakterien, og der er fundet to udbrud, hvor det ene gjorde 66 personer syge, og det andet gjorde seks syge.

For at sænke antallet af campylobacterinfektioner lancerede myndighederne i maj 2018 en ny handlingsplan. Den sigter overordnet mod at sænke antallet af campylobacterinfektioner med 5 pct. om året frem til 2021.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Også Lantmännen Unibake truet med giftbrev

Viborg Bryghus klar med store planer

Vil flytte, udvide og hente hele produktionen hjem

Rekordoverskud hos Beck Pack Systems

Efter mere end 100 butikslukninger: Nu vil Fakta ekspandere igen

1

Nyt madlaboratorium skal rekruttere unge til fødevarebranchen

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Nyhedsbrev

Danske fødevarefirmaer truet med mystisk pulver

I udlandet har madproducenter fået lignende breve

Online Avis Arkiv

Easyfood fortsætter væksten både her og der

Omsætningen nu pænt over de 300 millioner kroner

Danish Crown udsat for afpresning med gift

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Coca-Colas salg overrasker

Nu skal man drikke flere øller for at blive fuld

Alkoholstyrken i dansk øl falder – bryggerierne fokuserer på nydelse frem for beruselse

Mad-iværksættere kan vinde penge i Aarhus

Nestlé vokser videre med nye produkter

Coop.dk går i økokrig

Netsupermarked ramt af leverandørkonkurs

Ugens grin: Mindst holdbar til ...

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Landmad.dk får comeback

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Bryghus giver bærproducent store drømme

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Stryhns debuterer som øko-producent

Kølevirksomhed investerer millioner

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kæmpe brandgardin til Svinkløv badehotel

Specialbygget containerbar med tagterrasse til Tivoli København

Rensning af udstyr som forebyggende vedligehold

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

SMC udvider teamet af Key Account Managers

Kom med Siemens på Innovation Tour

Husk at tilmelde dig til teknologimesse i Billund

Velkommen til endnu en GS1 Medlemsdag

Beskyt personale og udstyr

Marechal stiksystem PF-serien til sværindustri

KLA Dynamisk glidestangsvægt

Alflow blandt de mest kreditværdige virksomheder i Danmark

Vi skal lære af hinanden

Gør udviklingen af fødevarer datadreven

Jobopslag: Servicetekniker - Kraner og Løftegrej (Trekantområdet og Østjylland)

Konference i Hydrogenteknologi 7. Wasserstofftag - 2019 Deutsches Centrum für Luft- und Raumfahrt

RPC Superfos fabrik i Randers fejrer vigtig milepæl

Ringspann® præcision

PL og RAADVAD professional KNIVE flytter sammen

Bliv klar til årets festivaller med en hydraulik container

PCSCHEMATIC Cablemanager webinar 29/4: Styr på kabler og føringsveje

GRATIS Lekang Filtersystem (LFS) kursus

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

Miniature gear fra ZF Danmark

Mirit Glas leverer buet glas i høj kvalitet

Send til en kollega

0.161