23948sdkhjf

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Himmerlandskød skaffer sig plads til nye aktiviteter

Den nordjyske kødkoncern Himmerlandskød har købt Arlas lukkede smørmejeri i Rødkærsbro - et mejeri, som Arla lukkede i maj og satte til salg for 3,5 millioner kroner.

Underdirektør Christoffer Andersen hos Himmerlandskød bekræfter købet, men ønsker endnu ikke at gå i detaljer med, hvad virksomheden vil bruge bygningerne i Rødkærsbro til.

- Det bliver nok noget med forædling og biprodukter. Der er forskellige muligheder, men der går lige noget tid, inden vi kan sige, hvad vi vil. Under alle omstændigheder holder vi os til vores egen branche - vi skal ikke til at lave ost eller smør, siger Christoffer Andersen til Food Supply.

- Men I ved rent faktisk godt, hvad I skal bruge bygningerne til?

- Ja, vi ved godt, hvad vi i første omgang går i gang med. Det bliver en ny gren på vores forretning. Vi får ikke brug for alle 3.600 kvadratmeter til dét, så vi påtænker flere nye aktiviteter senere, siger underdirektøren.

Læs også: Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

- Bygningerne er velholdte og lige til at flytte ind i. Vi skal bare have gjort facaden pæn og så have renoveret cirka 200 kvadratmeter af det gamle mejeri lidt. Det koster nok mellem en halv og en hel million kroner, og det projekt tager vi fat på forholdsvist hurtigt. Så kan vi indrette lokalerne i første kvartal næste år og komme i gang med produktionen, tilføjer han.

Kølefunktion
Christoffer Andersen oplyser, at der i alt er tale om cirka 3.600 kvadratmeter bygninger, hvoraf de 2.500 er med kølefunktion. Den præcise pris, som Himmerlandskød har måttet betale Arla, ønsker Christoffer Andersen ikke at afsløre, men han fortæller gerne, at den "selvfølgelig ligger i det lag", med henvisning til udbudsprisen på 3,5 millioner.

Læs også: Hvor kommer kødet fra?

Himmerlandskød er resultatet af en fusion mellem de fire kødvirksomheder Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund, Kjellerup Eksportslagteri og Himmerlandskød i Farsø. Koncernen er ejet af Christoffer Andersen, hans søster og hans far, Lars Andersen, samt af Jens Peter Svendsen fra det tidligere Nordic Beef Hadsund.

Lars Andersen, etablerede Himmerlandskød i 2008. Det skete også i et tidligere Arla-mejeri, idet Lars Andersen overtog det lukkede mejeri i Farsø, hvor Himmerlandskød råder over cirka 3.000 kvadratmeter og 75 medarbejdere.
Mere om: Kød


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Nyhedsbrev

Gærende gløgg kaldt retur

Online Avis Arkiv

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Send til en kollega

0.55