23948sdkhjf

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Himmerlandskød skaffer sig plads til nye aktiviteter

Den nordjyske kødkoncern Himmerlandskød har købt Arlas lukkede smørmejeri i Rødkærsbro - et mejeri, som Arla lukkede i maj og satte til salg for 3,5 millioner kroner.

Underdirektør Christoffer Andersen hos Himmerlandskød bekræfter købet, men ønsker endnu ikke at gå i detaljer med, hvad virksomheden vil bruge bygningerne i Rødkærsbro til.

- Det bliver nok noget med forædling og biprodukter. Der er forskellige muligheder, men der går lige noget tid, inden vi kan sige, hvad vi vil. Under alle omstændigheder holder vi os til vores egen branche - vi skal ikke til at lave ost eller smør, siger Christoffer Andersen til Food Supply.

- Men I ved rent faktisk godt, hvad I skal bruge bygningerne til?

- Ja, vi ved godt, hvad vi i første omgang går i gang med. Det bliver en ny gren på vores forretning. Vi får ikke brug for alle 3.600 kvadratmeter til dét, så vi påtænker flere nye aktiviteter senere, siger underdirektøren.

Læs også: Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

- Bygningerne er velholdte og lige til at flytte ind i. Vi skal bare have gjort facaden pæn og så have renoveret cirka 200 kvadratmeter af det gamle mejeri lidt. Det koster nok mellem en halv og en hel million kroner, og det projekt tager vi fat på forholdsvist hurtigt. Så kan vi indrette lokalerne i første kvartal næste år og komme i gang med produktionen, tilføjer han.

Kølefunktion
Christoffer Andersen oplyser, at der i alt er tale om cirka 3.600 kvadratmeter bygninger, hvoraf de 2.500 er med kølefunktion. Den præcise pris, som Himmerlandskød har måttet betale Arla, ønsker Christoffer Andersen ikke at afsløre, men han fortæller gerne, at den "selvfølgelig ligger i det lag", med henvisning til udbudsprisen på 3,5 millioner.

Læs også: Mere end hver fjerde kvitter kødet mindst en gang om ugen

Himmerlandskød er resultatet af en fusion mellem de fire kødvirksomheder Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund, Kjellerup Eksportslagteri og Himmerlandskød i Farsø. Koncernen er ejet af Christoffer Andersen, hans søster og hans far, Lars Andersen, samt af Jens Peter Svendsen fra det tidligere Nordic Beef Hadsund.

Lars Andersen, etablerede Himmerlandskød i 2008. Det skete også i et tidligere Arla-mejeri, idet Lars Andersen overtog det lukkede mejeri i Farsø, hvor Himmerlandskød råder over cirka 3.000 kvadratmeter og 75 medarbejdere.
Mere om: Kød
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Stabling: Ølbrygger har lagt en snedig whiskyplan

- Jeg vidste heller intet om at lave øl

Vingummiproducent har vokseværk - og nu også overskud

Skarpe genstande fundet i pølser

Gærfabrik investerer massivt

Ny chokoladefabrik skruer op for kageproduktion

Nyhedsbrev

15.063 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Skagenfood: Ægtepar sælger endnu en bid

Online Avis Arkiv
1

Kyllingeslagteri med nyt underskud

1

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Han har investeret millioner i ny chokoladefabrik

Slagtere fjollede fridagen væk

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Ugens grin: Arbejdskammerater

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vaffelbaroner har fart på

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Aalborg får ny ølfestival

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Termisk opsprøjtnings opgave ved Thybotech ApS i dag.

Sidste chance for at spare 40% på Pro One blæsepistolen

Euro Poultry stifter nyt samarbejde med nye danske kyllingeproducenter

”Vi har store vækstambitioner, så der var bred enighed om at starte på en frisk i IPW.”

Fra pandekagemaskine til industriel kuglelejervarmer

Sierra Wireless udnævner DeltaM2M til AirLink® Premier Partner

Nyhed fra Freund: El-bedøver E4 med data opsamling til en meget attraktiv pris.

Automatisk etiketpåsætter til SATO CL4NX

STEMMER IMAGING fortsætter udvidelsen med etableringen af datterselskab i Italien

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Fremtidens rekruttering – en elektronisk løsning?

NYT Kursus - FSMA/PCQI træning

Ny lagerstyring reducerer vareforbruget med 20%

BOGEs seneste milepæl inde for kompressorer

For Berendsen er det værdifuldt at fastholde ældre medarbejdere med alvorlig sygdom

Ønsker du intuitiv, intelligent og hygiejnisk ventilstyring?

Undgå nedetid i pakkeriet

Få Adgang Til Vores Webshop Nu →→→→ Og få hele pakken, uden nogle forpligtelser!

Tryksensor med IO-Link

Vær dig selv – også før du søger job

Shitstorm og influencer marketing..

Nyansættelse: Signe Agnethe Back

NYT! Halal-certificerede specialsmøremidler

Ara El præsenterer Lovatos knap- og switchserie

Send til en kollega

0.176