23948sdkhjf

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Himmerlandskød skaffer sig plads til nye aktiviteter

Den nordjyske kødkoncern Himmerlandskød har købt Arlas lukkede smørmejeri i Rødkærsbro - et mejeri, som Arla lukkede i maj og satte til salg for 3,5 millioner kroner.

Underdirektør Christoffer Andersen hos Himmerlandskød bekræfter købet, men ønsker endnu ikke at gå i detaljer med, hvad virksomheden vil bruge bygningerne i Rødkærsbro til.

- Det bliver nok noget med forædling og biprodukter. Der er forskellige muligheder, men der går lige noget tid, inden vi kan sige, hvad vi vil. Under alle omstændigheder holder vi os til vores egen branche - vi skal ikke til at lave ost eller smør, siger Christoffer Andersen til Food Supply.

- Men I ved rent faktisk godt, hvad I skal bruge bygningerne til?

- Ja, vi ved godt, hvad vi i første omgang går i gang med. Det bliver en ny gren på vores forretning. Vi får ikke brug for alle 3.600 kvadratmeter til dét, så vi påtænker flere nye aktiviteter senere, siger underdirektøren.

Læs også: Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

- Bygningerne er velholdte og lige til at flytte ind i. Vi skal bare have gjort facaden pæn og så have renoveret cirka 200 kvadratmeter af det gamle mejeri lidt. Det koster nok mellem en halv og en hel million kroner, og det projekt tager vi fat på forholdsvist hurtigt. Så kan vi indrette lokalerne i første kvartal næste år og komme i gang med produktionen, tilføjer han.

Kølefunktion
Christoffer Andersen oplyser, at der i alt er tale om cirka 3.600 kvadratmeter bygninger, hvoraf de 2.500 er med kølefunktion. Den præcise pris, som Himmerlandskød har måttet betale Arla, ønsker Christoffer Andersen ikke at afsløre, men han fortæller gerne, at den "selvfølgelig ligger i det lag", med henvisning til udbudsprisen på 3,5 millioner.

Læs også: Mere end hver fjerde kvitter kødet mindst en gang om ugen

Himmerlandskød er resultatet af en fusion mellem de fire kødvirksomheder Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund, Kjellerup Eksportslagteri og Himmerlandskød i Farsø. Koncernen er ejet af Christoffer Andersen, hans søster og hans far, Lars Andersen, samt af Jens Peter Svendsen fra det tidligere Nordic Beef Hadsund.

Lars Andersen, etablerede Himmerlandskød i 2008. Det skete også i et tidligere Arla-mejeri, idet Lars Andersen overtog det lukkede mejeri i Farsø, hvor Himmerlandskød råder over cirka 3.000 kvadratmeter og 75 medarbejdere.
Mere om: Kød
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Aarhus gør klar til michelinbrag

Nyhedsbrev

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

Online Avis Arkiv

Ugens grin: En hest efter whiskey

De laver vand om til vegansk ost

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

300 nye produkter på Lidls hylder

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Hollandske Heineken, der er verdens næststørste bryggeri, havde fremgang i alle verdens regioner i 2018

Kampen om højtuddannede tager til

Sådan er fødevarebranchen markant ændret om fem år

IBM har kigget i krystalkuglen

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip

Naturli' Foods på vej med 10 nye produkter i år

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Wefood fordoblede omsætningen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

DOW webinar - Torsdag den 21. februar 2019 kl. 15-16

Innoterm A/S udvider direktionen

Pop-Up væg (tekstil)

Extramultus - elastiske bånd til fødevareindustrien

GRATIS Lekang Filtersystem (LFS) kursus

SMC udvider staben af salgsingeniører igen

Er du vores nye kollega? Tick Cad søger inventor ekvilibrist

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Få opgraderet eller renoveret din eksisterende kran af Fyns Kran Udstyr!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Nu kan du tilmelde dig Automationsdag’19

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Hygienic - når renhed, nøjagtighed og sikkerhed har højeste prioritet, kan du stole på Bürkert

DiaLabXpo har stor opbakning fra branchen

Flere ens maskiner med samme netværk og ens IP? intet problem med Helmholz Wallie

Opbevaring af lithium-ion-batterier

CornorWrap - folie til hvide oste

KTR BoWex Buetandskobling

Slangepumpe fra Axflow gør rensningsanlæg mere effektivt

Branson lancerer en ny generation af ultralydssvejsere

Fiberlasere fra IP Maskiner A/S

Vi redder dit liv med sikkerhed

Send til en kollega

0.214