23948sdkhjf

CO2 fra biogasanlæg skal lave bobler i sodavanden

Mangel på CO2: Nyt, dansk biogasanlæg bliver storleverandør

Når et biogasanlæg omdanner madrester og rester fra landbruget til biogas, bliver 60 pct. af det organiske materiale til energi og 40 pct. bliver til CO2.

Sådan produceres grøn kuldioxid

CO2 er et naturligt bi-produkt fra produktionen af biogas.

Når energien er blevet fjernet fra biogassen renses den tilbageværende CO2, således at den får den ønskede renhed.

Herefter opbevares den på tank eller flaske indtil den skal leveres til kunden.

Kunderne anvender herefter CO2’en i stedet for CO2 fra fossil energi.

Typisk anvendes CO2 til fødevareproduktion, slagterier, gartnerier, i læskedrikke, som tøris til køling, i laboratorier, til medicinske formål på hospitaler eller til svejsning.

Den overskydende CO2 har indtil nu været svær at anvende, og sendes typisk tilbage til atmosfæren. Men når verdens største biogasanlæg i Korskro ved Esbjerg er færdigbygget, vil Strandmøllen på samme lokalitet bygge et af verdens første CO2-anlæg, der gør det muligt at oprense og kondensere den overskydende CO2 fra biogasanlægget

- Når byggeriet af biogasanlægget i Korskro er færdigt, tager vi de 40 pct. CO2, som ellers ville have været udledt i atmosfæren, og bruger den til eksempelvis kuldioxid i sodavand. Det betyder, at der skal produceres markant mindre kuldioxid af fossil energi, og det øger vores mulighed for både at blive grønne vindere på den økonomiske bundlinje, på miljøets bundlinje og på klimaets bundlinje, siger administrerende direktør Ole Hvelplund hos Nature Energy..

Mangel på CO2
Samarbejdet med Strandmøllen kommer efter en sommer, hvor flere europæiske øl- og sodavandsproducenter har været truet af en generel mangel på CO2 i Europa.

Igennem flere år har Strandmøllen forsket i oprensning af CO2 fra biogasanlæg. Dette betyder, at den CO2, der har været igennem oprensningsprocessen, har en meget høj kvalitet, og kan bruges til bl.a. levnedsmiddelproduktion, tøris og svejsning. 

Biogasanlægget ved Korskro forventes at være færdigbygget i begyndelsen af 2019, og CO2-anlægget kommer til at levere de første flasker kuldioxid til sommeren 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078