23948sdkhjf

Inco opsluges af Dansk Cater

Bestyrelserne i de to selskaber er enige om betingelserne i en sammenlægning, som nu står og falder med inco’s andelshaveres godkendelse.
Hård konkurrence på foodservice markedet betyder, at inco og Dansk Cater er tæt på en sammenlægning. Omsætningen i selskabet vil efter en sammenlægning nå op på godt 5 mia. kr. og der vil være 1.500 medarbejdere.

Sammenlægningen har til formål at styrke koncernen på det konkurrenceprægede marked.

- Vi lever med større og stadig mere internationale leverandører, og vi har i de senere år set en stigende internationalisering i foodservice sektoren, hvor udenlandske koncerner nu også satser på det danske marked. Derfor ser vi en sammenlægning med inco som en styrkelse af vores fremtidige konkurrencekraft som en dedikeret foodservice leverandør, siger adm. direktør i Dansk Cater Steen Pedersen.

Inco hårdt presset
Den økonomiske krise har presset inco i takt med, at mange kunder har rettet fokus på billigere varer eller er gået konkurs. I januar præsenterede selskabet således et regnskab med et underskud på 60 mio. kr.

Ligeledes har der været store omkostninger forbundet med investeringer i en ny terminal og engroshandelsbutik samt lukning af to distributionsterminaler. Det skriver Børsen.

Styrkeforholdet mellem inco og Euro Cater, Dansk Caters moderselskab, ses også i , at inco i 2009/2010 omsætte for 1,7 mia. kr., mens Euro Cater omsætning i seneste regnskabsår var på 5,2 mia. kr.

Køreplanen er på plads
Sammenlægningen er planlagt gennemført sådan, at inco’s aktiviteter indskydes i Dansk Cater, men fortsætter med anvendelse af inco-navnet. Herefter opnår inco’s ca. 3.500 andelshavere en ejerandel på 4,5 % i Dansk Cater’s moderselskab, Euro Cater.

- En ejerandel på 4,5 pct. lyder måske ikke af så meget, men det afspejler, at Dansk Cater er rigtig god til at tjene penge i forhold til den indtjening, Inco har, siger Mikael Hee, adm. direktør i Inco Danmark, til Børsen.

Bestyrelserne i de to selskaber er enige om betingelserne for sammenlægningen, og den skal nu endeligt godkendes af inco’s andelshavere på en ekstraordinær generalforsamling, der planlægges gennemført i maj. Herefter skal sammenlægningen godkendes af konkurrencemyndighederne.

Skulle inco’s andelshavere afvise planen understreger Mikael Hee, at der er en plan for videreførelsen af selskabet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079