23948sdkhjf

Cateringkæmpe efter milliardfald i omsætningen: Ketchupeffekt er på vej

Selv om Euro Cater Group, der i Danmark står bag landets største cateringvirksomhed, Dansk Cater, i det seneste regnskabsår mistede omsætning for godt 1,3 milliarder kroner, er koncernen fuld af fortrøstning. 

Det fastslår økonomidirektør Henrik Ellegaard, der netop har offentliggjort et 2019/20-regnskab med en omsætning på 8,2 milliarder kroner og et overskud efter skat på knap 281 millioner. Året før stod der 368 millioner på bundlinjen.

- Det nye regnskab er det mest atypiske, vi har lavet i butikkens historie. Corona vendte jo pludselig rundt på alt, så den forudsigelighed og stabilitet, vi altid har stået for, blev fjernet med et pennestrøg 11. marts, siger Henrik Ellegaard til Food Supply.

Koncernen, der driver blandt andet AB Catering og BC Catering, mistede i foråret op imod 65 procent af omsætningen. Det meste kom tilbage i løbet af sommeren, da restauranter, caféer og hoteller vendte tilbage til mere normale forhold, men med de allerseneste restriktioner i 38 danske kommuner er der nu igen et voldsomt dyk.

Der er dog flere opløftende forhold, påpeger Henrik Ellegaard.

- For det første er det kun halvt så stor en nedlukning som i foråret. Og for det andet giver den kommende vaccine kampgejst. Når man skal gå igennem noget hårdt og træls er det nemmere, når man tror på, at bedre tider er på vej, siger han.

- Vi tror på, at når spisestederne åbner igen, går det voldsomt hurtigt med at komme tilbage på det gamle niveau. Der er opsparet et stort behov hos folk for at komme ud og spise, så vi forventer en kæmpestor ketchupeffekt, når vaccinen giver os livet tilbage, tilføjer økonomidirektøren.

100 fyringer

Euro Cater Group med hovedkvarter i Svenstrup i Nordjylland har i forbindelse med coronakrisen modtaget 89 millioner kroner via kompensationsordninger i Danmark og Sverige, hovedparten i Danmark. 

Det har ikke været nok til at undgå fyringer, selv om 900 medarbejdere blev sendt hjem med lønkompensation i marts. De fleste kom igen på arbejde hen over sommeren, men det  har været nødvendigt at fyre cirka 100, oplyser Henrik Ellegaard. Koncernen har stadig godt 2.000 medarbejdere.

Omsætningen på 8,2 milliarder kroner er fordelt med cirka 5,3 milliarder i Danmark og 2,9 milliarder i Sverige.

Den samlede nedgang fra 9,5 milliarder kroner året før svarer til et omsætningsfald på 14 procent, mens overskuddet efter skat dalede 24 procent.

- At der er så stor forskel på de to tal hænger selvfølgelig sammen med, at omkostningerne stadig er der, når der sker så pludselige udsving så hurtigt, påpeger Henrik Ellegaard.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094