23948sdkhjf

Sprøjterobot er prøveklud

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

En fondantsprøjtende robotarm fra Universal Robots udgør i disse uger Odense Marcipans første rigtige favntag med robotteknologi.

Den verdenskendte lille danske robot rykkede kort før efterårsferien ind hos Bæchs Conditori, som er ejet af Odense Marcipan. Her skal robotten prøve kræfter med forskellige sprøjteopgaver – det kunne være sprøjtning af kransekagemasse, dekoration af cheesecakes eller chokoladeglasur på toscakager.

Alt sammen ensidigt gentagne opgaver, som hidtil er blevet varetaget af konditoriets medarbejdere.

- Vi har gennem et stykke tid kigget på, hvordan vi kunne bruge en UR-robot i vores produktion. Det er vi nu i gang med at teste for at blive klogere på den slags små robotter, lyder det Odense Marcipans tekniske direktør, Christian Ubbesen.

Behov for fleksibilitet
Deciderede industrirobotter har Odense Marcipan ikke nogen af endnu på fabrikken i Odense, men forventningen er, at erfaringerne med konditorrobotten i Hobro kan omsættes til praktiske applikationer på pakkelinjerne i Odense.

- Derfor har vi valgt at tage investeringen i Hobro. Tilbagebetalingstiden ser fornuftig ud, men vi har også valgt at købe den for at lære mere om minirobotter. De erfaringer vil vi gerne trække over til Odense, hvor der er behov for meget fleksibilitet på pakkelinjerne.

Nye muligheder
Netop den høje grad af fleksibilitet på den odenseanske marcipanfabrik – fabrikken håndterer op mod 700 varenumre – har indtil nu gjort automatisering af pakkeriet til en problematisk affære, men Christian Ubbesen håber og tror på, at den kollaborative robotteknologi, som Universal Robots er blevet bannerfører for, kan åbne nogle nye døre.

- Det er selve ilægningen af produkterne i kasserne, som vi gerne vil automatisere. Det har ikke været muligt med traditionelle industrirobotter, men med de nye teknologier kan det måske lade sig gøre. Men vi er stadig på de indledende stadier.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Nyhedsbrev

15.078 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Online Avis Arkiv

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Chokoladefabrik satser på nyheder

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Domino's klar igen med ny ejer

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Ugens grin: Dystre udsigter

Marel gearer sig til øget vækst

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Hidtil bedste regnskab fra kartoffelmelfabrik

Ørbæk Bryggeri vil tredoble salget

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

HMI og IIoT i verdensklasse

Hent din fribillet til DiaLabXpo – helt gratis

Driftsprincippet er den afgørende faktor - TÜV Süd

SMC's europæiske markedsandel vokser

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Trelleborg udvider LSR-fabrik i Bulgarien

Vækst i SMC’s europæiske markedsandel

Tick Cad søger sælger med teknisk forståelse

Al den plast, du ikke kan se på stranden, er et stigende miljøproblem

Bestilt onsdag og leveret i Holland fredag morgen...

Send til en kollega

0.205