23948sdkhjf

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Vækstteam for Ingrediensbranchen har torsdag overrakt sine anbefalinger til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Erhvervsorganisationerne Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri bakker op om anbefalingerne, der blandt andet peger på bæredygtighed og sundhed som drivere for at sikre vækst i branchen.

- Når vi tager ingrediensbranchens kæmpebidrag til en ressourceeffektiv og bæredygtig produktion - og til bedre sundhed og ernæring - i betragtning, er det meget glædeligt, at anbefalingerne sætter fokus på at gøre den til et nationalt prioritetsområde, siger direktør for virksomhed og marked hos Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen.

Anbefalingerne fra regeringens Vækstteam for Ingrediensbranchen er kulminationen på knapt et års arbejde, hvor repræsentanter for branchen er kommet med input til, hvordan en succesfuld dansk branche kan vinde yderligere markedsandele over hele verden.

Også i Dansk Industri er der tilfredshed med, at der nu kommer mere fokus på en af Danmarks succesfulde brancher.

- Ingrediensbranchen er en dansk styrkeposition internationalt, men det er ikke almindeligt kendt blandt danskerne. Det er en skam, for det er en spændende og innovativ industri, der bidrager væsentligt til opfyldelse af mange af FN's verdensmål, siger branchedirektør Leif Nielsen fra DI Fødevarer.

- Og vi har brug for, at flere talentfulde unge får øjnene op for karrieremulighederne. Derfor er det glædeligt, at én af anbefalingerne handler om at få fortalt de gode historier om branchen, tilføjer han.

Ingrediensbranchen producerer mange centrale bestanddele til alverdens forskellige fødevarer og foderprodukter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14