23948sdkhjf

Kødkæmpe svinger sparekniven: Skal fyre 220

Efter et skuffende resultat i 2018 skal den multinationale kødkoncern HKScan spare 10 mio. Euro. Det kommer til at betyde fyringer på tværs af koncernen, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

På trods af en lille forbedring af tallene i fjerde kvartal har koncernen stadig røde tal, med EBIT for 2018 på -3,8 mio. Euro. Derfor iværksætter man nu et større sparetiltag, der skal effektivisere koncernen for 40 mio. Euro og forbedre konkurrenceevnen på alle markeder.

HKScan planlægger at tilpasse sine aktiviteter i Finland, Sverige, Danmark, Baltikum og Polen, så omkostningerne reduceres og der kommer mere fokus på kunder lokalt.

Forhandlinger om afskedigelser er indledt blandt koncernens 1200 tjenestemænd og ledere, mens slagteriarbejderne i denne omgang fredes for fyringer. De totale antal fyringer forventes at løbe op I 220 mand.

- De seneste år er HKScans konkurrenceevne blevet stadigt svækket. Vores nuværende tilgang afspejler ikke, hvad markedet har brug for. For at styrke vores position i industrien er vi nødt til at skære ned på omkostningerne i vores operationer og finde nye måder at møde kundernes forventninger og behov i vores hjemmemarkeder, siger Tero Hemmilä, administrerende direktør i HKScan, og tilføjer:

- Gennem de planlagte ændringer er det vores mål at bygge et solidt fundament for fremtiden og udviklingen af virksomheden.

HKScan forventer, at den globale kødkonsumering vil vokse i 2019, og på hjemmemarkederne forventes salget i fjerkræ og færdigretter at stige, mens de andre kategorier forventes at ligge stabilt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078