23948sdkhjf

Godt og grønt: Nyt samarbejde om fødevareproduktion

Målinger og analyse er afgørende for at kunne producere bæredygtige fødevarer af høj kvalitet. En ny samarbejdsaftale mellem virksomheden Foss og Københavns Universitet skal fremover understøtte udviklingen af nye løsninger, som kan optimere fødevarevirksomheders produktion og forarbejdning af råvarer.

Foss har valgt at indgå et samarbejde med Københavns Universitet, fordi KU er stærke inden for spektroskopi, procesanalyse og databehandling baseret på kunstig intelligens og kemometri.

- Aftaler som den Foss og KU netop har indgået er vigtige, fordi den skaber værdi for både forretningen i Foss og for forskningen og uddannelserne på KU, fortæller Erik Bisgaard Madsen, Prodekan for erhverv- og myndighedssamarbejde på KU Science.

- Samtidig viser aftalen, hvad et stort universitet med en meget bred vifte af forskningsspecialer kan tilbyde innovative og aktive virksomheder. Bredden og styrken i fagspecialerne gør, at virksomhederne får en helstøbt tilgang til løsningen af forskellige udfordringer.

Mads Nielsen og Anna Haldrup, Institutledere for hhv. Datalogisk Institut og Institut for Fødevarevidenskab påpeger at for KU er samarbejdet specielt interessant, fordi det styrker det tværvidenskabelige samarbejde mellem stærke fagmiljøer på DIKU og Food indenfor spektroskopi, kunstig intelligens og strukturelle analyser.

Ud over den indholdsmæssige del i samarbejdsaftalen, handler det også meget om udvikling af medarbejdere og muligheden for kvalificeret sparring.

- Vi er ikke udelukkende fokuserede på enkeltstående resultater, men håber i høj grad også at centrere samarbejdet med universiteterne om kapacitetsopbygning og kompetenceudvikling, så vi kan få universitetsforskere på seniorniveau involveret i problemstillinger, der er interessante for vores og andres arbejde med at udvikle nye løsninger. Og samtidig kan Foss' højt kvalificerede specialister få adgang til kompetente og ligeværdige sparringspartnere, siger Lars Nørgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.139