23948sdkhjf

Godt og grønt: Nyt samarbejde om fødevareproduktion

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Målinger og analyse er afgørende for at kunne producere bæredygtige fødevarer af høj kvalitet. En ny samarbejdsaftale mellem virksomheden Foss og Københavns Universitet skal fremover understøtte udviklingen af nye løsninger, som kan optimere fødevarevirksomheders produktion og forarbejdning af råvarer.

Foss har valgt at indgå et samarbejde med Københavns Universitet, fordi KU er stærke inden for spektroskopi, procesanalyse og databehandling baseret på kunstig intelligens og kemometri.

- Aftaler som den Foss og KU netop har indgået er vigtige, fordi den skaber værdi for både forretningen i Foss og for forskningen og uddannelserne på KU, fortæller Erik Bisgaard Madsen, Prodekan for erhverv- og myndighedssamarbejde på KU Science.

- Samtidig viser aftalen, hvad et stort universitet med en meget bred vifte af forskningsspecialer kan tilbyde innovative og aktive virksomheder. Bredden og styrken i fagspecialerne gør, at virksomhederne får en helstøbt tilgang til løsningen af forskellige udfordringer.

Mads Nielsen og Anna Haldrup, Institutledere for hhv. Datalogisk Institut og Institut for Fødevarevidenskab påpeger at for KU er samarbejdet specielt interessant, fordi det styrker det tværvidenskabelige samarbejde mellem stærke fagmiljøer på DIKU og Food indenfor spektroskopi, kunstig intelligens og strukturelle analyser.

Ud over den indholdsmæssige del i samarbejdsaftalen, handler det også meget om udvikling af medarbejdere og muligheden for kvalificeret sparring.

- Vi er ikke udelukkende fokuserede på enkeltstående resultater, men håber i høj grad også at centrere samarbejdet med universiteterne om kapacitetsopbygning og kompetenceudvikling, så vi kan få universitetsforskere på seniorniveau involveret i problemstillinger, der er interessante for vores og andres arbejde med at udvikle nye løsninger. Og samtidig kan Foss' højt kvalificerede specialister få adgang til kompetente og ligeværdige sparringspartnere, siger Lars Nørgaard.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Nyhedsbrev

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Online Avis Arkiv

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Aarhus gør klar til michelinbrag

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

Ugens grin: En hest efter whiskey

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

1

De laver vand om til vegansk ost

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

300 nye produkter på Lidls hylder

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Bjarne Bauer – det seneste skud på IPW-stammen

Attraktive pakker til fisk og skaldyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

160.000 kubikmeter ren luft i timen….

Format skift - Nemt, hurtigt og sikkert!

Mange muligheder med tekstilkanaler

VIFU tager til USA - vil du med?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Professionelle PoE kameraer med IR

Lenze viser intelligente automationsløsninger til intralogistik på LogiMAT 2019

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægte vandudskiller

3D-LiDAR-sensor til mobile arbejdsmaskiner

"Energi kontrol med maksimal nøjagtighed"

DOW webinar - Torsdag den 21. februar 2019 kl. 15-16

Innoterm A/S udvider direktionen

Pop-Up væg (tekstil)

Extramultus - elastiske bånd til fødevareindustrien

GRATIS Lekang Filtersystem (LFS) kursus

SMC udvider staben af salgsingeniører igen

Er du vores nye kollega? Tick Cad søger inventor ekvilibrist

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.149