23948sdkhjf

Carlsberg tøver med store opkøb

Væksten i Carlsberg kommer i fremtiden næppe fra store opkøb. Det skriver Finans.dk.

Den danske bryggerikoncern genererer milliarder. Men selvom det gibber i topchef Cees ’t Hart for at overtage flere bryggerier, så kommer det finansielle helbred i første række. Og det skal ikke sættes over styr med dyre opkøb.

Topchef Cees ’t Hart afviser ikke direkte, at Carlsberg ville kunne smide 100 mia. kr. for et opkøbsmål. Men ledelsen har samtidig skelet til de problemer, Anheuser-Bush Inbev blev fanget ind i, da koncernen købte SAB Miller for 680 mia. kr.

Anheuser-Busch Inbev har fået halveret aktiekursen det nu gældsplagede selskab ikke har leveret den lovede vækst. Et eksempel på, at selvom opkøb kan give adgang til nye markeder, så er risikoen også betragtelig.

Carlsbergs eget opkøb af Scottish & Newcastle for 57 mia. kr. i 2008 er også blandt de mindre heldige eksempler. Det, der skulle være en gateway til et lukrativt russisk marked har lige siden overtagelsen vist sig som en økonomisk hovedpine.

- Jeg tror, det er klogere at holde sig til at købe nogle af de mindre spillere. Carlsberg er stadig et sted, hvor der er masser, de kan gøre internt i forretningen. De behøver ikke at skulle ud og satse på at skabe vækst gennem opkøb. De kan stadig presse mere ud af marginen, siger Jonas Guldborg Jensen, analytiker hos Danske Bank, til Finans.

Kilde: Finans

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078