23948sdkhjf

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Der er nu næsten 100.000 lønmodtagere i branchen

Målt i antallet af ansatte og på det samlede salg i Danmark er restaurationsbranchen vokset kraftigt i alle regioner siden 2009. Men siden 2015 er der især i Region Hovedstaden kommet flere konkurser.

Det konkluderer Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Restauranternes samlede salg i Danmark er i løbende priser steget med 62 procent fra 27,8 milliarder kroner i 2009 til 45,1 milliarder i 2018. Stigningen skyldes især udviklingen i Region Hovedstaden, hvor salget er vokset med 85 procent siden 2009, mens den i de fire andre regioner er vokset mellem 38 og 54 procent.

I 2018 var restauranternes salg størst i Region Hovedstaden med 23,2 milliarder, fulgt af Region Syddanmark med 7,7 milliarder og Region Midtjylland med 7,1 milliarder kroner.

Tallene omfatter alle restaurationsvirksomheder, hvor der tilbydes komplette måltider eller drikkevarer til umiddelbar fortæring.

Beskæftigelsen vokser kraftigt

Antallet af lønmodtagere i restaurationsbranchen er lige som salget vokset kraftigt. Fra 3. kvartal 2009 til 3. kvartal 2018 er antallet steget med 55 procent til 99.000 lønmodtagere i branchen, konstaterer Danmarks Statistik.

Fordelt på regioner er antallet af lønmodtagere vokset relativt mest i Region Hovedstaden med 71 procent, mens antallet af lønmodtagere er vokset med mellem 41 procent og 50 procent i de fire andre regioner.

I 3. kvartal 2018 var 42.300 personer ansat i restaurationsbranchen i Region Hovedstaden, 19.100 i Region Midtjylland, 17.900 i Region Syddanmark, 10.200 i Region Sjælland og 9.500 i Region Nordjylland.

Flere konkurser siden 2015
Samtidig med højere salg og flere ansatte er der imidlertid også flere konkurser i branchen. Fra 2009 til 2018 er antallet af konkurser på landsplan vokset fra 250 til 501 om året. Stigningen er især sket siden 2015 – først i Region Hovedstaden, men fra 2017 også andre steder i landet.

Andelen af virksomheder i restaurationsbranchen, der går konkurs i løbet af et år, er også steget siden 2015, men lå nogenlunde stabilt fra 2009 til 2015. I 2018 gik 2,8 procent af virksomhederne i restaurationsbranchen konkurs. I Region Hovedstaden skete det for 3,6 procent.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sukkerafgifter nedtoner optimismen hos juiceproducent

Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

Postejer og pålægssalater til socialt udsatte

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Midtjysk frugtgrossist konkurs

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Nyhedsbrev

Intech International tredobler overskuddet

Online Avis Arkiv

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Mammen smyger sig op ad milliarden

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Storbrand: Naturmælk skal have nyt lager

Scanvaegt Systems køber Holstebro-virksomhed

DTU Fødevareinstituttet inviterer til fødselsdag

Ugens grin: Tidlig weekend

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Isdiske til sommerens varme dage

ADVARSEL: Har du højdeskræk, skal du IKKE se denne video!

Fokus på hygiejne ved håndvask?

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

Automationsbranchen samles igen i Odense

Vinkelgiver med ny interface CAN bus fra Novotechnik

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Scotsman BioMedical

Internet of Things - IoT i praksis

Ny ansættelse i Axflow A/S

Mød dine kunder ansigt-til-ansigt på DiaLabXpo

Pas på indavl, når du ansætter

Vision-teknologi til et smartere produktionsmiljø

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

KL Automatik belønnet for at uddanne lærlinge

STEMMER IMAGING sætter en vigtig milepæl for international ekspansion med køb af Infaimon Group

Opdateret Areal & Volumenberegner fra Trelleborg

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Virksomhedsstyring for små og mellemstore virksomheder

Gen-bespænding af sold med filtervæv

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Lejer til stål- og metalindustrien

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Alt-i-et panel: controller, touch-skærm og processor

Send til en kollega

0.173