23948sdkhjf

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Der er nu næsten 100.000 lønmodtagere i branchen

Målt i antallet af ansatte og på det samlede salg i Danmark er restaurationsbranchen vokset kraftigt i alle regioner siden 2009. Men siden 2015 er der især i Region Hovedstaden kommet flere konkurser.

Det konkluderer Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Restauranternes samlede salg i Danmark er i løbende priser steget med 62 procent fra 27,8 milliarder kroner i 2009 til 45,1 milliarder i 2018. Stigningen skyldes især udviklingen i Region Hovedstaden, hvor salget er vokset med 85 procent siden 2009, mens den i de fire andre regioner er vokset mellem 38 og 54 procent.

I 2018 var restauranternes salg størst i Region Hovedstaden med 23,2 milliarder, fulgt af Region Syddanmark med 7,7 milliarder og Region Midtjylland med 7,1 milliarder kroner.

Tallene omfatter alle restaurationsvirksomheder, hvor der tilbydes komplette måltider eller drikkevarer til umiddelbar fortæring.

Beskæftigelsen vokser kraftigt

Antallet af lønmodtagere i restaurationsbranchen er lige som salget vokset kraftigt. Fra 3. kvartal 2009 til 3. kvartal 2018 er antallet steget med 55 procent til 99.000 lønmodtagere i branchen, konstaterer Danmarks Statistik.

Fordelt på regioner er antallet af lønmodtagere vokset relativt mest i Region Hovedstaden med 71 procent, mens antallet af lønmodtagere er vokset med mellem 41 procent og 50 procent i de fire andre regioner.

I 3. kvartal 2018 var 42.300 personer ansat i restaurationsbranchen i Region Hovedstaden, 19.100 i Region Midtjylland, 17.900 i Region Syddanmark, 10.200 i Region Sjælland og 9.500 i Region Nordjylland.

Flere konkurser siden 2015
Samtidig med højere salg og flere ansatte er der imidlertid også flere konkurser i branchen. Fra 2009 til 2018 er antallet af konkurser på landsplan vokset fra 250 til 501 om året. Stigningen er især sket siden 2015 – først i Region Hovedstaden, men fra 2017 også andre steder i landet.

Andelen af virksomheder i restaurationsbranchen, der går konkurs i løbet af et år, er også steget siden 2015, men lå nogenlunde stabilt fra 2009 til 2015. I 2018 gik 2,8 procent af virksomhederne i restaurationsbranchen konkurs. I Region Hovedstaden skete det for 3,6 procent.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Nyhedsbrev

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Online Avis Arkiv

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Sølvpakken - Messeudstyr

40 udstillere på Automationsdag'19

Siemens: Motorgear med reluktansmotor, bedre end IE4

Controlflex Kobling

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

PallEvator pallemagasinerne fra Q-System får en ekstensiv opdatering

Innovationsfonden kan blive endnu bedre

20 fods containere på lager i flere farver

Markedsanalyse: 5 gode grunde til at investere i EDI

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed? | Gratis gå-hjem-møde i ISO 27001

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Ny kinesisk bogholder hos Cp Sourcing

Grundfos køber WATS Test Data Management platform

Send til en kollega

0.184