23948sdkhjf

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Der er nu næsten 100.000 lønmodtagere i branchen

Målt i antallet af ansatte og på det samlede salg i Danmark er restaurationsbranchen vokset kraftigt i alle regioner siden 2009. Men siden 2015 er der især i Region Hovedstaden kommet flere konkurser.

Det konkluderer Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Restauranternes samlede salg i Danmark er i løbende priser steget med 62 procent fra 27,8 milliarder kroner i 2009 til 45,1 milliarder i 2018. Stigningen skyldes især udviklingen i Region Hovedstaden, hvor salget er vokset med 85 procent siden 2009, mens den i de fire andre regioner er vokset mellem 38 og 54 procent.

I 2018 var restauranternes salg størst i Region Hovedstaden med 23,2 milliarder, fulgt af Region Syddanmark med 7,7 milliarder og Region Midtjylland med 7,1 milliarder kroner.

Tallene omfatter alle restaurationsvirksomheder, hvor der tilbydes komplette måltider eller drikkevarer til umiddelbar fortæring.

Beskæftigelsen vokser kraftigt

Antallet af lønmodtagere i restaurationsbranchen er lige som salget vokset kraftigt. Fra 3. kvartal 2009 til 3. kvartal 2018 er antallet steget med 55 procent til 99.000 lønmodtagere i branchen, konstaterer Danmarks Statistik.

Fordelt på regioner er antallet af lønmodtagere vokset relativt mest i Region Hovedstaden med 71 procent, mens antallet af lønmodtagere er vokset med mellem 41 procent og 50 procent i de fire andre regioner.

I 3. kvartal 2018 var 42.300 personer ansat i restaurationsbranchen i Region Hovedstaden, 19.100 i Region Midtjylland, 17.900 i Region Syddanmark, 10.200 i Region Sjælland og 9.500 i Region Nordjylland.

Flere konkurser siden 2015
Samtidig med højere salg og flere ansatte er der imidlertid også flere konkurser i branchen. Fra 2009 til 2018 er antallet af konkurser på landsplan vokset fra 250 til 501 om året. Stigningen er især sket siden 2015 – først i Region Hovedstaden, men fra 2017 også andre steder i landet.

Andelen af virksomheder i restaurationsbranchen, der går konkurs i løbet af et år, er også steget siden 2015, men lå nogenlunde stabilt fra 2009 til 2015. I 2018 gik 2,8 procent af virksomhederne i restaurationsbranchen konkurs. I Region Hovedstaden skete det for 3,6 procent.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Nyhedsbrev

15.114 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Defco-familie får lov at blive efter salg

Online Avis Arkiv

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Konkursramt pålægsfabrik er reddet

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

Venner er hoppet med på ginvognen

Ugens grin: Lønforhøjelsen gav bagslag

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Messe byder på topkokkedyst

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Food Festival igen klar med Branchefredag

Verdensnyhed: Nu bliver græs til mad i Skive

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Naturli kigger mod andre sektorer

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Webinar: Værktøj til let og effektiv konfigurering af dit automationsprojekt

Fra CAD-data til digital tvilling

Drønlækre kemikalieskabe fra DENIOS

Effektiv palleomsnøring og en sundere arbejdsstilling

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Hvad er det egentligt, vi laver?

Robot-træf 2019

Kom nu ´Mulle... Du vil jo gerne være med i hulen ikk' Mulle?

Ønsker De service uden bindende kontrakter?

Process Engineering A/S er for andet år i træk blevet Great Place to Work®-certificeret!

Besøg hos medlemsvirksomhed AluSteel A/S

inmsystems A/S styrker IT-sikkerheden med ISO27001

Støbning af produkter i gummi (f.eks. i EPDM og Silikone)

Studerende på Aarhus Maskinmesterskole får 70 % mere plads til projekter

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Bliver selvscanning en succes?

EL:CON indgår serviceaftale med Fitness World på landsplan

Hvordan adskiller Deep Learning sig fra traditionel vision

Send til en kollega

0.181