23948sdkhjf

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

28 restauranter deler 35 stjerner i ny guide

Restaurant Noma i København er tilbage i Michelinguiden for de nordiske lande med to stjerner efter sin genåbning i nye lokaler og med et nyt koncept.

Det stod klart mandag aften, hvor den nyeste udgave af den gastronomiske guide blev præsenteret i Aarhus.

Da Noma i 2017 lukkede midlertidigt, mistede restauranten de to stjerner, den havde på daværende tidspunkt. Men nu har Noma altså genvundet de to stjerner, efter at restauranten er genåbnet.

I alt 28 restauranter i Danmark inklusive Færøerne får tilsammen 35 michelinstjerner i guiden. Det er en fremgang på to spisesteder og fire stjerner i forhold til den seneste udgave.

Ny på gourmetstjernehimlen er restaurant Alouette på Islands Brygge i København, mens restaurant Koks i Kirkjubøur på Færøerne er gået fra en til to stjerner.

Samtidig bevarer Henne Kirkeby Kro samt AOC og Kadeau i København alle deres to stjerner i Michelinguiden. Geranium i København bevarer sine tre stjerner, der ifølge guidens definition er en rejse værd.

To stjerner betyder ifølge Michelin, at restauranten er en omvej værd. En stjerne betyder, at det er en rigtig god restaurant i sin kategori.

Skuffelse på Fyn og i Nordjylland
Alle de danske restauranter, der havde en stjerne i forvejen, har formået at holde niveauet og bevare deres stjernestatus.

Det gælder også Restaurant Frederikshøj i Aarhus. Men dermed får stjernekokken Wassim Hallal ikke sin stjerne nummer to, som kendere ellers havde gættet på.

Også på Fyn og i Nordjylland må de fortsat se langt efter michelinstjerner, selv om kendere på forhånd havde forventet, at de første stjerner kunne tilfalde restauranter i regionerne.

Guiden for de rejselystne gourmeter har også anbefalinger til restauranter, der tilbyder god mad til rimelige priser - såkaldt Bib Gourmand. Her har Danmark fået to nye restauranter på kortet - Selma i København og Moment på Djursland.

Ifølge guidens direktør, Gwendal Poullennec, gør diversitet og høje ambitioner restauranterne i de nordiske lande til noget særligt for madelskere over hele verden.

- Den 6. udgave af den nordiske guide føjer igen flere restauranter til. Vores inspektører finder fortsat spændende, nye restauranter, mens de følger udviklingen hos de etablerede køkkener tæt, siger han i en pressemeddelelse.

De fem nordiske lande Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island har tilsammen tre restauranter med tre stjerner, 10 restauranter med to stjerner og 51 restauranter med en stjerne. Dertil kommer 34 restauranter med Bib Gourmand.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.024 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Online Avis Arkiv

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Aalborg får ny ølfestival

Cateringfirma dropper lille køkken

Destilleri søger balancen mellem business og bæredygtighed

Økonomisk snusfornuft er påkrævet, hvis man vil stå tilbage, når tsunamien af nye destillerier har lagt sig

Automatisering må vente

Vaffelbaroner har fart på

To Øl brygger på store planer for nyindkøbt fabrik

Bryggeriet To Øl har købt enorm fabrik på Sjælland og gør klar til at etablere både et bryggeri og et destilleri ... med mere

Meget mere end to øl

Bryggeriet To Øl vil være mere synligt i Danmark

Det her er de mange muligheders land

Kødfri måltidskasser giver tocifret millionunderskud

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Nu går bagerne, slagterne og fiskehandlerne sammen

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Nyt, fynsk ølsamarbejde

Ugens grin: Den modige smed

Lumsk bagtanke tager form hos Trolden

Ølbryggeri er godt i gang med at lade spiritusproduktion vokse sig stor

Pengene fosser fortsat ud af sodavandsfabrik

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vidste du, at EU's største cannabisplantage kommer til at ligge i Danmark?

Nye lovkrav i Polen

Byd velkommen til din nye kollega

Lille luftdyse med stor effekt

Blockchain

Vil du have den bedste kranløsning på markedet? Og skal prisen være den HELT rigtige?

Solar åbner nyt kundecenter i København

PRO-CONSTULT hjælper kunde i gang igen på kun 2 timer

DIAP bliver guldpartner på The Smart Company under hi-messen

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Ny pladsbesparende RFID-læser med standardiseret forbindelse til cloud-applikationer fra Siemens

Sikringsholdere til dinskinner

Tid til at stoppe wardrobing

Søges...Sælger med teknisk forståelse!

AB JENSEN MASKINFABRIK holder åbent i sommerferien!

Ny hi-award skal sætte fokus på bæredygtighed

Ny direktør skal sætte turbo på væksten

Hils på din nye kollega - kontorrobotten

Vi har, heldigvis, mange forskellige opgaver

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Recirkulerende borde kan holde flowet i gang i produktionen

Mange nye HR-funktioner med seneste Dynamics 365 for Talent - Måske du alle...

Interesseret i materialeteknologi? Og testfaciliteter?

Ubro SystemPac introducerer en ny biobaseret strækfilm

B&R kompakt controller med integreret switch.

Send til en kollega

0.146