23948sdkhjf

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

28 restauranter deler 35 stjerner i ny guide

Restaurant Noma i København er tilbage i Michelinguiden for de nordiske lande med to stjerner efter sin genåbning i nye lokaler og med et nyt koncept.

Det stod klart mandag aften, hvor den nyeste udgave af den gastronomiske guide blev præsenteret i Aarhus.

Da Noma i 2017 lukkede midlertidigt, mistede restauranten de to stjerner, den havde på daværende tidspunkt. Men nu har Noma altså genvundet de to stjerner, efter at restauranten er genåbnet.

I alt 28 restauranter i Danmark inklusive Færøerne får tilsammen 35 michelinstjerner i guiden. Det er en fremgang på to spisesteder og fire stjerner i forhold til den seneste udgave.

Ny på gourmetstjernehimlen er restaurant Alouette på Islands Brygge i København, mens restaurant Koks i Kirkjubøur på Færøerne er gået fra en til to stjerner.

Samtidig bevarer Henne Kirkeby Kro samt AOC og Kadeau i København alle deres to stjerner i Michelinguiden. Geranium i København bevarer sine tre stjerner, der ifølge guidens definition er en rejse værd.

To stjerner betyder ifølge Michelin, at restauranten er en omvej værd. En stjerne betyder, at det er en rigtig god restaurant i sin kategori.

Skuffelse på Fyn og i Nordjylland
Alle de danske restauranter, der havde en stjerne i forvejen, har formået at holde niveauet og bevare deres stjernestatus.

Det gælder også Restaurant Frederikshøj i Aarhus. Men dermed får stjernekokken Wassim Hallal ikke sin stjerne nummer to, som kendere ellers havde gættet på.

Også på Fyn og i Nordjylland må de fortsat se langt efter michelinstjerner, selv om kendere på forhånd havde forventet, at de første stjerner kunne tilfalde restauranter i regionerne.

Guiden for de rejselystne gourmeter har også anbefalinger til restauranter, der tilbyder god mad til rimelige priser - såkaldt Bib Gourmand. Her har Danmark fået to nye restauranter på kortet - Selma i København og Moment på Djursland.

Ifølge guidens direktør, Gwendal Poullennec, gør diversitet og høje ambitioner restauranterne i de nordiske lande til noget særligt for madelskere over hele verden.

- Den 6. udgave af den nordiske guide føjer igen flere restauranter til. Vores inspektører finder fortsat spændende, nye restauranter, mens de følger udviklingen hos de etablerede køkkener tæt, siger han i en pressemeddelelse.

De fem nordiske lande Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island har tilsammen tre restauranter med tre stjerner, 10 restauranter med to stjerner og 51 restauranter med en stjerne. Dertil kommer 34 restauranter med Bib Gourmand.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Nyhedsbrev

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Online Avis Arkiv

Bryghus giver bærproducent store drømme

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Kølevirksomhed investerer millioner

Nyt food cluster er en realitet

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Camatek ApS udvider maskinparken

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

AB Jensen Maskinfabrik holder rejsegilde!

Send til en kollega

0.176