23948sdkhjf

Hæder til bæredygtige fødevareinnovatører

Ambitiøse miljøcertificeringer, social ansvarlighed samt grønne ideer.

FAKTA: De nominerede til Food Innovator Award 2019 er:
  • Jan Lund, Innovation Manager, Naturli´
  • Michael Hübertz, grundlægger af Soup Nerds
  • Kirsten Tvedemose, medejer af Tvedemose
  • Gitte Haar, udviklingsansvarlig og bestyrelsesmedlem, KLS Pureprint
  • Lars Aaen Thøgersen, innovationsdirektør, Peter Larsen Kaffe
  • Per Mandrup, leder, Culinary Institute by Vejle Erhverv
  • Jens Legarth, CEO, Fermentationsexperts
  • Lars-Henrik Lau Heckman, leder af insekt- og proteinteknologi afdelingen, Teknologisk Institut
  • Peter Toft, ejer, Toft Care 
Food Innovator prisen uddeles for femte år i træk af Danish Food Cluster under årsdagen ”A Great Day for Food Innovation” 21. marts, som i år afholdes hos Møllerup Gods på Djursland.

De nominerede til fødevareinnovatørprisen 2019, som Danish Food Cluster står bag, er en hyldest til dem som krydser fødevareinnovation med bæredygtighed.

- Bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål er den helt dominerende dagsorden og en afgørende driver for innovation, som man også kan se i medlemmernes nomineringer, siger formanden for bestyrelsen i Danish Food Cluster, Esben Laulund.

De er måske ikke store i størrelsen, men det er deres ideer.

Årets nomineringer er en anerkendelse af de små og mellemstore virksomheder. En af dem er virksomheden KLS Pureprint, der var de første i Nordeuropa med den ambitiøse miljøcertificering craddle-to-crave, og det første CO2 neutrale trykkeri.

En anden er Peter Larsen Kaffe, der startede den første kaffefarm i Nordeuropa for at undersøge hvordan kaffebønnen kan udnyttes bedre. Og fra grøn ansvarlighed til social ansvarlighed – Peter Larsen Kaffes har nemlig flere Danida støttede projekter i Afrika.

Den sociale ansvarlighed er også en af grundene til at den innovative madildsjæl Per Mandrup er blandt de nominerede, blandt andet for sit innovationsforløb for psykisk svage borgere ved Culinary Institute by Vejle Erhverv.

Blandt de nominerede er også det nystartede Soup Nerds, der åbnede aarhusianernes øjne for, hvad takeaway også kan være, med sit kødfri suppe-koncept. Indenfor grønne ideer har Naturli’s Innovations Chef, Jan Lund, fundet sig vej til en nominering. Jan Lund står bag Pip-fri, det første alternativ til kylling lavet på ærteprotein, der blev revet væk og efterspørges af retailere fra hele verden.

Food Innovator Award er sponsoreret af Marel, som ser en enorm værdi og styrke i den sammenhængskraft som Danish Food Cluster faciliterer indenfor fødevareindustrien:

- Danish Food Cluster er et stærkt samlingspunkt indenfor fødevarebranchen, og en smeltedigel for vidensdeling, samarbejde og innovation, hvorfor vi et stolte af at kunne bidrage som sponsor til Food Innovator prisen. Bæredygtighedsinnovatørerne hyldes i år, et stort og vigtigt område der fortsat vil kræve hele industriens opmærksomhed. Hos Marel er fokus blandt andet at hjælpe industrien med at reducere brugen af både vand og strøm, øge fødevaresikkerheden samt udnyttelsesgraden af den råvare som processes på vore løsninger, siger Henrik Ladefoged, administrerende direktør for Marel Danmark.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Nyhedsbrev

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Online Avis Arkiv

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Bryghus giver bærproducent store drømme

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Kølevirksomhed investerer millioner

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Nyt food cluster er en realitet

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Camatek ApS udvider maskinparken

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

AB Jensen Maskinfabrik holder rejsegilde!

Send til en kollega

0.164