23948sdkhjf

Hæder til bæredygtige fødevareinnovatører

Ambitiøse miljøcertificeringer, social ansvarlighed samt grønne ideer.

FAKTA: De nominerede til Food Innovator Award 2019 er:
  • Jan Lund, Innovation Manager, Naturli´
  • Michael Hübertz, grundlægger af Soup Nerds
  • Kirsten Tvedemose, medejer af Tvedemose
  • Gitte Haar, udviklingsansvarlig og bestyrelsesmedlem, KLS Pureprint
  • Lars Aaen Thøgersen, innovationsdirektør, Peter Larsen Kaffe
  • Per Mandrup, leder, Culinary Institute by Vejle Erhverv
  • Jens Legarth, CEO, Fermentationsexperts
  • Lars-Henrik Lau Heckman, leder af insekt- og proteinteknologi afdelingen, Teknologisk Institut
  • Peter Toft, ejer, Toft Care 
Food Innovator prisen uddeles for femte år i træk af Danish Food Cluster under årsdagen ”A Great Day for Food Innovation” 21. marts, som i år afholdes hos Møllerup Gods på Djursland.

De nominerede til fødevareinnovatørprisen 2019, som Danish Food Cluster står bag, er en hyldest til dem som krydser fødevareinnovation med bæredygtighed.

- Bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål er den helt dominerende dagsorden og en afgørende driver for innovation, som man også kan se i medlemmernes nomineringer, siger formanden for bestyrelsen i Danish Food Cluster, Esben Laulund.

De er måske ikke store i størrelsen, men det er deres ideer.

Årets nomineringer er en anerkendelse af de små og mellemstore virksomheder. En af dem er virksomheden KLS Pureprint, der var de første i Nordeuropa med den ambitiøse miljøcertificering craddle-to-crave, og det første CO2 neutrale trykkeri.

En anden er Peter Larsen Kaffe, der startede den første kaffefarm i Nordeuropa for at undersøge hvordan kaffebønnen kan udnyttes bedre. Og fra grøn ansvarlighed til social ansvarlighed – Peter Larsen Kaffes har nemlig flere Danida støttede projekter i Afrika.

Den sociale ansvarlighed er også en af grundene til at den innovative madildsjæl Per Mandrup er blandt de nominerede, blandt andet for sit innovationsforløb for psykisk svage borgere ved Culinary Institute by Vejle Erhverv.

Blandt de nominerede er også det nystartede Soup Nerds, der åbnede aarhusianernes øjne for, hvad takeaway også kan være, med sit kødfri suppe-koncept. Indenfor grønne ideer har Naturli’s Innovations Chef, Jan Lund, fundet sig vej til en nominering. Jan Lund står bag Pip-fri, det første alternativ til kylling lavet på ærteprotein, der blev revet væk og efterspørges af retailere fra hele verden.

Food Innovator Award er sponsoreret af Marel, som ser en enorm værdi og styrke i den sammenhængskraft som Danish Food Cluster faciliterer indenfor fødevareindustrien:

- Danish Food Cluster er et stærkt samlingspunkt indenfor fødevarebranchen, og en smeltedigel for vidensdeling, samarbejde og innovation, hvorfor vi et stolte af at kunne bidrage som sponsor til Food Innovator prisen. Bæredygtighedsinnovatørerne hyldes i år, et stort og vigtigt område der fortsat vil kræve hele industriens opmærksomhed. Hos Marel er fokus blandt andet at hjælpe industrien med at reducere brugen af både vand og strøm, øge fødevaresikkerheden samt udnyttelsesgraden af den råvare som processes på vore løsninger, siger Henrik Ladefoged, administrerende direktør for Marel Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078