23948sdkhjf

Safterne stiger på Thisted Bryghus

Tendens fra caféer og restaurationer får nu bryghuset til at kaste sig over andet og mere end øl

Thisted Bryghus sender i disse dage en række safte på markedet. Flere og flere vælger nemlig saft til deres mad blandt andet på restauranter og cafeer.

- I første omgang er der tale om fire varianter: Stikkelsbær, Solbær, Hvide Ribs med Blåbær samt Hvide Ribs med Havtorn, fortæller administrerende direktør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

De fire safte er resultatet af endnu et lokalt samarbejde mellem to lokale fødevarevirksomheder - nemlig Thisted Bryghus og Thy Økobær.

- Samarbejdet betyder, at vi kan bruge tiden på at forfine og udvikle smagsvarianterne af saften.Tapningen sker i lokaler hos os på Thy Økobær, der er beliggende mellem Vesterhavet og Limfjorden med marker op ad Nationalpark Thy, fortæller Tine Dalbøl Dahl fra Thy Økobær.

Samarbejdet er til stor glæde for begge parter.

- Vi tager os af hele processen fra vi plukker bærrene og til, at de ender på flaskerne, og så sørger Thisted Bryghus for alle andre dele af samarbejdet. Det er et samarbejde, vi er rigtigt glade for, fortæller Tine Dalbøl Dahl.

De nye safte er koldpresset, ufiltreret og lavet på økologiske bær, og markedet er klar til at tage imod, vurderer Aage Svenningsen:

- Vi har mærket en stor interesse på markedet allerede, så det tegner rigtigt godt. Vi lavede et forsøg med økologisk saft i 2007, men tiden var ikke den rigtige på det tidspunkt. Det er den nu.

Saften henvender sig både til almindelige forbrugere, men også restauranter, der byder på saftmenuer til deres spisekort, men også medarbejderrestauranter og alle typer kantiner. Safterne er nemlig alkoholfrie.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095