23948sdkhjf

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

- Det har været sværere, end vi troede, siger køkkenchef

Den københavnske Michelin-restaurant Kokkeriet, flyselskabet Singapore Airlines og flycateringvirksomheden Gate Gourmet er gået sammen om at kreere gourmetmad, der skal serveres i de højere luftlag på ruten København-Singapore.

Retterne er inspireret af det traditionelle "mormorkøkken", og udviklingen af maden har taget mere end halvandet år, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Michelin-kvalitet ombord på fly er udfordrende på grund af kvalitets- og sikkerhedskrav samt højdens påvirkning af vores smagsløg. Efter halvandet år er retterne klar til at gå i luften med SQ351 og sende de rejsendes smagsløg i den syvende himmel med rabarber, hyben og kruspersille som klare nordiske islæt, hedder det.

- Vi vil gerne rykke barren for flymad, og vi udfordrer altid os selv. I næsten halvandet år har vi samarbejdet med Singapore Airlines om at nytænke maden ombord og give gæsterne en unik og lokal smagsoplevelse, fortæller Sammy Shafi, ejer af Kokkeriet.

I retterne indgår blandt andet rabarbersaft fra Bornholm og hybenbalsamico udviklet i Skanderborg.

Kokkeriet anvender teknikker fra det nordiske køkken som rygning, saltning, syltning, fermentering og udtræk. Men der er langt fra at kreere Michelin-mad i eget køkken til at servere mad i et fly, konstaterer Casper Vedel Jensen, der er Executive Chef i Gate Gourmet Scandinavia.

- Alene kravene til varmebehandling af maden i et flykøkken er helt anderledes end i gourmetchefens eget køkken, hvor hans skøn er afgørende, og der er plads til fleksibilitet. Vi har haft et tæt samarbejde og afprøvet mange metoder for at nå hertil, hvor vi kan levere unik kvalitet med samme høje sikkerhedsstandard som altid, siger han.

Det kom bag på Morten Krogholm, køkkenchef på Kokkeriet og hovedmanden bag de nye retter, at det var så udfordrende at genskabe en ret til servering ombord.

- Det har været en stor udfordring at skabe retter, der også i praksis kan beholde den høje kvalitet, når det personlige touch ikke er muligt. Det har været sværere, end vi troede, især tilpasning af temperaturer, tilsmagning og anretning har været udfordrende – men virkelig spændende, konstaterer køkkenchefen.

De nye retter bliver tilbudt alle, der rejser med på business class hos Singapore Airlines fra Københavns Lufthavn. De to første retter bliver serveret fra 31. marts. Det drejer sig om "Butternut Squash, kammusling og hybenrosegelé" til forret og ’Stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé" til hovedret.

De to næste retter serveres fra maj.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Postejer og pålægssalater til socialt udsatte

Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

Sukkerafgifter nedtoner optimismen hos juiceproducent

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Midtjysk frugtgrossist konkurs

Nyhedsbrev

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

Online Avis Arkiv
1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Intech International tredobler overskuddet

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Mammen smyger sig op ad milliarden

Storbrand: Naturmælk skal have nyt lager

Scanvaegt Systems køber Holstebro-virksomhed

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Ugens grin: Tidlig weekend

DTU Fødevareinstituttet inviterer til fødselsdag

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ADVARSEL: Har du højdeskræk, skal du IKKE se denne video!

Fokus på hygiejne ved håndvask?

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

Automationsbranchen samles igen i Odense

Vinkelgiver med ny interface CAN bus fra Novotechnik

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Scotsman BioMedical

Internet of Things - IoT i praksis

Ny ansættelse i Axflow A/S

Mød dine kunder ansigt-til-ansigt på DiaLabXpo

Pas på indavl, når du ansætter

Vision-teknologi til et smartere produktionsmiljø

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

KL Automatik belønnet for at uddanne lærlinge

STEMMER IMAGING sætter en vigtig milepæl for international ekspansion med køb af Infaimon Group

Opdateret Areal & Volumenberegner fra Trelleborg

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Virksomhedsstyring for små og mellemstore virksomheder

Gen-bespænding af sold med filtervæv

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Lejer til stål- og metalindustrien

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Alt-i-et panel: controller, touch-skærm og processor

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

Send til en kollega

0.167