Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines
- Det har været sværere, end vi troede, siger køkkenchef
Retterne er inspireret af det traditionelle "mormorkøkken", og udviklingen af maden har taget mere end halvandet år, oplyser parterne i en pressemeddelelse.
- Michelin-kvalitet ombord på fly er udfordrende på grund af kvalitets- og sikkerhedskrav samt højdens påvirkning af vores smagsløg. Efter halvandet år er retterne klar til at gå i luften med SQ351 og sende de rejsendes smagsløg i den syvende himmel med rabarber, hyben og kruspersille som klare nordiske islæt, hedder det.
- Vi vil gerne rykke barren for flymad, og vi udfordrer altid os selv. I næsten halvandet år har vi samarbejdet med Singapore Airlines om at nytænke maden ombord og give gæsterne en unik og lokal smagsoplevelse, fortæller Sammy Shafi, ejer af Kokkeriet.
I retterne indgår blandt andet rabarbersaft fra Bornholm og hybenbalsamico udviklet i Skanderborg.
Kokkeriet anvender teknikker fra det nordiske køkken som rygning, saltning, syltning, fermentering og udtræk. Men der er langt fra at kreere Michelin-mad i eget køkken til at servere mad i et fly, konstaterer Casper Vedel Jensen, der er Executive Chef i Gate Gourmet Scandinavia.
- Alene kravene til varmebehandling af maden i et flykøkken er helt anderledes end i gourmetchefens eget køkken, hvor hans skøn er afgørende, og der er plads til fleksibilitet. Vi har haft et tæt samarbejde og afprøvet mange metoder for at nå hertil, hvor vi kan levere unik kvalitet med samme høje sikkerhedsstandard som altid, siger han.
Det kom bag på Morten Krogholm, køkkenchef på Kokkeriet og hovedmanden bag de nye retter, at det var så udfordrende at genskabe en ret til servering ombord.
- Det har været en stor udfordring at skabe retter, der også i praksis kan beholde den høje kvalitet, når det personlige touch ikke er muligt. Det har været sværere, end vi troede, især tilpasning af temperaturer, tilsmagning og anretning har været udfordrende – men virkelig spændende, konstaterer køkkenchefen.
De nye retter bliver tilbudt alle, der rejser med på business class hos Singapore Airlines fra Københavns Lufthavn. De to første retter bliver serveret fra 31. marts. Det drejer sig om "Butternut Squash, kammusling og hybenrosegelé" til forret og ’Stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé" til hovedret.
De to næste retter serveres fra maj.