23948sdkhjf

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

- Det har været sværere, end vi troede, siger køkkenchef

Den københavnske Michelin-restaurant Kokkeriet, flyselskabet Singapore Airlines og flycateringvirksomheden Gate Gourmet er gået sammen om at kreere gourmetmad, der skal serveres i de højere luftlag på ruten København-Singapore.

Retterne er inspireret af det traditionelle "mormorkøkken", og udviklingen af maden har taget mere end halvandet år, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Michelin-kvalitet ombord på fly er udfordrende på grund af kvalitets- og sikkerhedskrav samt højdens påvirkning af vores smagsløg. Efter halvandet år er retterne klar til at gå i luften med SQ351 og sende de rejsendes smagsløg i den syvende himmel med rabarber, hyben og kruspersille som klare nordiske islæt, hedder det.

- Vi vil gerne rykke barren for flymad, og vi udfordrer altid os selv. I næsten halvandet år har vi samarbejdet med Singapore Airlines om at nytænke maden ombord og give gæsterne en unik og lokal smagsoplevelse, fortæller Sammy Shafi, ejer af Kokkeriet.

I retterne indgår blandt andet rabarbersaft fra Bornholm og hybenbalsamico udviklet i Skanderborg.

Kokkeriet anvender teknikker fra det nordiske køkken som rygning, saltning, syltning, fermentering og udtræk. Men der er langt fra at kreere Michelin-mad i eget køkken til at servere mad i et fly, konstaterer Casper Vedel Jensen, der er Executive Chef i Gate Gourmet Scandinavia.

- Alene kravene til varmebehandling af maden i et flykøkken er helt anderledes end i gourmetchefens eget køkken, hvor hans skøn er afgørende, og der er plads til fleksibilitet. Vi har haft et tæt samarbejde og afprøvet mange metoder for at nå hertil, hvor vi kan levere unik kvalitet med samme høje sikkerhedsstandard som altid, siger han.

Det kom bag på Morten Krogholm, køkkenchef på Kokkeriet og hovedmanden bag de nye retter, at det var så udfordrende at genskabe en ret til servering ombord.

- Det har været en stor udfordring at skabe retter, der også i praksis kan beholde den høje kvalitet, når det personlige touch ikke er muligt. Det har været sværere, end vi troede, især tilpasning af temperaturer, tilsmagning og anretning har været udfordrende – men virkelig spændende, konstaterer køkkenchefen.

De nye retter bliver tilbudt alle, der rejser med på business class hos Singapore Airlines fra Københavns Lufthavn. De to første retter bliver serveret fra 31. marts. Det drejer sig om "Butternut Squash, kammusling og hybenrosegelé" til forret og ’Stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé" til hovedret.

De to næste retter serveres fra maj.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Nyhedsbrev

15.114 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Online Avis Arkiv

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Konkursramt pålægsfabrik er reddet

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

Venner er hoppet med på ginvognen

Ugens grin: Lønforhøjelsen gav bagslag

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Messe byder på topkokkedyst

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Food Festival igen klar med Branchefredag

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Naturli kigger mod andre sektorer

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Webinar: Værktøj til let og effektiv konfigurering af dit automationsprojekt

Fra CAD-data til digital tvilling

Drønlækre kemikalieskabe fra DENIOS

Effektiv palleomsnøring og en sundere arbejdsstilling

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Hvad er det egentligt, vi laver?

Robot-træf 2019

Kom nu ´Mulle... Du vil jo gerne være med i hulen ikk' Mulle?

Ønsker De service uden bindende kontrakter?

Process Engineering A/S er for andet år i træk blevet Great Place to Work®-certificeret!

Besøg hos medlemsvirksomhed AluSteel A/S

inmsystems A/S styrker IT-sikkerheden med ISO27001

Støbning af produkter i gummi (f.eks. i EPDM og Silikone)

Studerende på Aarhus Maskinmesterskole får 70 % mere plads til projekter

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Bliver selvscanning en succes?

EL:CON indgår serviceaftale med Fitness World på landsplan

Hvordan adskiller Deep Learning sig fra traditionel vision

Send til en kollega

0.172