23948sdkhjf

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

- Det har været sværere, end vi troede, siger køkkenchef

Den københavnske Michelin-restaurant Kokkeriet, flyselskabet Singapore Airlines og flycateringvirksomheden Gate Gourmet er gået sammen om at kreere gourmetmad, der skal serveres i de højere luftlag på ruten København-Singapore.

Retterne er inspireret af det traditionelle "mormorkøkken", og udviklingen af maden har taget mere end halvandet år, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Michelin-kvalitet ombord på fly er udfordrende på grund af kvalitets- og sikkerhedskrav samt højdens påvirkning af vores smagsløg. Efter halvandet år er retterne klar til at gå i luften med SQ351 og sende de rejsendes smagsløg i den syvende himmel med rabarber, hyben og kruspersille som klare nordiske islæt, hedder det.

- Vi vil gerne rykke barren for flymad, og vi udfordrer altid os selv. I næsten halvandet år har vi samarbejdet med Singapore Airlines om at nytænke maden ombord og give gæsterne en unik og lokal smagsoplevelse, fortæller Sammy Shafi, ejer af Kokkeriet.

I retterne indgår blandt andet rabarbersaft fra Bornholm og hybenbalsamico udviklet i Skanderborg.

Kokkeriet anvender teknikker fra det nordiske køkken som rygning, saltning, syltning, fermentering og udtræk. Men der er langt fra at kreere Michelin-mad i eget køkken til at servere mad i et fly, konstaterer Casper Vedel Jensen, der er Executive Chef i Gate Gourmet Scandinavia.

- Alene kravene til varmebehandling af maden i et flykøkken er helt anderledes end i gourmetchefens eget køkken, hvor hans skøn er afgørende, og der er plads til fleksibilitet. Vi har haft et tæt samarbejde og afprøvet mange metoder for at nå hertil, hvor vi kan levere unik kvalitet med samme høje sikkerhedsstandard som altid, siger han.

Det kom bag på Morten Krogholm, køkkenchef på Kokkeriet og hovedmanden bag de nye retter, at det var så udfordrende at genskabe en ret til servering ombord.

- Det har været en stor udfordring at skabe retter, der også i praksis kan beholde den høje kvalitet, når det personlige touch ikke er muligt. Det har været sværere, end vi troede, især tilpasning af temperaturer, tilsmagning og anretning har været udfordrende – men virkelig spændende, konstaterer køkkenchefen.

De nye retter bliver tilbudt alle, der rejser med på business class hos Singapore Airlines fra Københavns Lufthavn. De to første retter bliver serveret fra 31. marts. Det drejer sig om "Butternut Squash, kammusling og hybenrosegelé" til forret og ’Stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé" til hovedret.

De to næste retter serveres fra maj.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Coop leder igen efter de bedste lokale varer

Ny Kohberg-direktør lover hurtige sorte tal

Kigger på sortiment, produktion og logistik

Delika ramt af metal i kylling

Legesyge ølfolk bag Årets danske Ølnyhed

Ugens grin: Forvirret lærling

200 mejerifolk vil opdateres på ny forskning

Nyhedsbrev

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Online Avis Arkiv

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Saint-Gobain bidrager til Swecos DGNB guld-certificering

Hvordan går leverandørstyring og bæredygtighed hånd i hånd?

Wila A/S ansætter save- og lagermedarbejder

Gratis download af e-paper: Den adaptive maskine

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Guldpakken - Messeudstyr

Enkel integration af små nyttige tools i din Siemens HMI-konfiguration

Ara-el præsentere F400 væg monteret stikkontakt til tunnel ventilatorer

RASCH forhandles af Salicath ApS

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Sølvpakken - Messeudstyr

40 udstillere på Automationsdag'19

Siemens: Motorgear med reluktansmotor, bedre end IE4

Controlflex Kobling

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

Send til en kollega

0.214