23948sdkhjf

Bentax fortsætter heftigt vokseværk

For 10 år siden var der bare 12-13 medarbejdere hos den nordjyske kaffevirksomhed Bentax - nu er der 55, og endnu flere er på vej.

- Navnlig de seneste par år er det gået stærkt. Vi er i fuld gang med at gøre det hele mere professionelt, siger medejer Mette Kaarsberg, der sammen med sin mand, Søren Hansen, for nylig har indsat en professionel bestyrelse. En næsten ny driftschef styrer nu værkstedet, og 1. maj tiltræder en salgsdirektør.

- I bund og grund er vi gået fra at være en lille iværksættervirksomhed til at være en af de helt store spillere. Søren og jeg er generalister, og vores fineste opgave lige nu er at få ansat nogle specialister, der faktisk er dygtigere end os, nævner Mette Kaarsberg.

Hun regner med, at der alt i alt nok skal ansættes yderligere 10-15 medarbejdere i løbet af de næste par år, fordelt på både ledere, serviceteknikere og sælgere.

Dermed kan Bentax også risikere at vokse ud af de ellers næsten helt nye rammer i Svenstrup, hvor virksomheden i 2017 var færdig med at bygge cirka 2.500 kvadratmeter med kontorer, værksted, lager og risteri.

Masser af plads
- Men vi har købt tre nabogrunde, så der er muligheder nok for at udvide. Vi gider ikke at komme i en situation, hvor vi ikke har plads nok, konstaterer Mette Kaarsberg, der sammen med medarbejderne kun havde cirka 750 kvadratmeter i Aalborg Øst før flytningen.

Bentax blev stiftet af Søren Hansen i 2004, og til at begynde med var der tale om en noget mere simpel automatforretning, som tilbød vendingmaskiner med både kaffe, slik og andre varer.

- Fokus var på pris-pris-pris, og dengang var vi hovedsageligt på officemarkedet. Så kom finanskrisen, og så skulle folk pludselig ikke have nye kaffemaskiner. Det kunne vi ikke leve af, så vi skiftede fokus og begyndte at satse på et helt andet segment: Dem, der stillede højere krav til kvalitet, for eksempel hoteller. Vi fik eneforhandling i Danmark på Thermoplans kaffemaskiner, og det er sådan set ud fra dét, vi har bygget det nye Bentax op, fortæller Mette Kaarsberg.

Virksomheden tilbyder stadig andre maskiner, blandt andet med slik, drikkeyoghurt og slushice, men det er kun en lille del af forretningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079