23948sdkhjf

Sushi-kæde lukker for at redde havet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vil udelukkende servere dansk fisk fra 2025

Danmarks største sushi-kæde, Letz Sushi, holder i dag alle sine 19 restauranter lukket. Det sker under parolen "save the sushi" og for at markere en klar holdning: Vi skal ændre vores adfærd, hvis vi også i fremtiden ønsker at nyde frisk fisk på tallerkenen. Ellers forsvinder fiskene.

Det konstaterer kæden i en pressemeddelelse.

- Verdens bestand af fisk og skaldyr er alvorligt truet af overfiskeri og forurening. Hvis vi ikke ændrer vores omgang med disse følsomme økosystemer, slår vi simpelthen havene ihjel. Som udbyder af frisk fisk må vi naturligvis selv gå forrest, og løsningen svømmer i vores egne farvande, siger Anders Barsøe, direktør i Letz Sushi.

Lukkeaktionen skal først og fremmest gøre kædens gæster opmærksomme på havenes kritiske tilstand, men for Letz Sushi giver det ifølge direktøren også anledning til at introducere et helt konkret mål om udelukkende at servere dansk fisk, med hovedvægt på skånsomt fanget kystfisk, senest i 2025.

Læs også: Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

- For os er et sundt havmiljø sund fornuft, og havet omkring Danmark rummer masser af lækker fisk, som vi kan fiske på fuldstændig bæredygtige vilkår. Men vi er nødt til at indgå i en tæt dialog med vores kunder, for på nuværende tidspunkt er der ikke særlig stor interesse for dansk fisk. Derfor er det vores opgave at vise vejen til nye og mere bæredygtige sushivaner, så vi fremover kan undgå at importere for eksempel store mængder tunfisk, da tunen generelt også bliver overfisket af piratfiskere, og dermed begynder at være en truet art, forklarer Anders Barsøe i meddelelsen.

Blandt en lang række bæredygtige initiativer hos Letz Sushi hører desuden indsamling af plast og efterladte fiskenet i samarbejde med organisationen Healthy Seas, et projekt til fordel for havskildpadder i Tanzania i samarbejde med organisationen Sea Sense og et skifte inden sommer til komposterbar takeaway-emballage.

I slutningen af 2018 blev Letz Sushi som den første sushikæde i Europa fuldt certificeret inden for deres indkøb af bæredygtigt fanget og ansvarligt opdrættet fisk.



Mere om: Sushi
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Aldrig før har Nowaco solgt så meget

13 Dalle Valle- og Cafe A-spisesteder er konkurs

Efter at have fyret alle ansatte lukker restaurantkoncern 13 ud af 35 spisesteder.

Tican i fyringsrunde efter OL-beslutning

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Kæmpe interesse for digitalt møde om eksport under corona

Nyhedsbrev

15.460 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

11

Statsminister overvejer gradvis genåbning efter påske

Online Avis Arkiv

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Små bryggerier finder nye corona-veje

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Fiskefabrik-direktør: Vi har været rimeligt krise-resistente

Regeringen hæver loft for virksomheders lønkompensation

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Nordisk Mejerikongres udsat

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Også Danepork har skiftet kundefokus

Guide: Sådan får din virksomhed lønkompensation

Cateringfirma brændte inde med 6.000 kuverter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nu introducerer vi GreenQuick repair

Få support til alle typer og mærker af pladevarmevekslere

Ubro SystemPac holder produktionen igang

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Nyt nyhedsbrev fra Gibotech

"Med coronavirus er det nu, vores IPW-system står sin prøve"

X-Ray og metal detekterbar plast, i samme materiale.

Hepco DualVee – Optimal skinneløsning til udfordrende miljøe

Undgå at begå denne fejl

BUTTERFLYVENTILER - til et hvert formål

Summit præsenterer Vejrstationer til den danske industri

Kapselblæsere fra Pedro Gil i høj kvalitet

Membranpumpe Heavy Duty med kugleventiler

Niveaumålere til specielle anvendelser

Nyt Multi-medie testanlæg hos Burkert

Ion luftkniven dækker et område på op til 6,1 meter

CASE: Besøg på byggepladsen hos T.C. Anlæg i Odense

Hold afstand – bare ikke når det gælder dialog og ledelse

Gør bygningen intelligent med ABB's bygningsautomation

Modtager du vores nyhedsbrev?

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Skal vi linke op på LinkedIn?

Gratis webinar, plast.

Energi effektivitet og variantreduktion

10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør

Send til en kollega

0.219