23948sdkhjf

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Vil udelukkende servere dansk fisk fra 2025
Danmarks største sushi-kæde, Letz Sushi, holder i dag alle sine 19 restauranter lukket. Det sker under parolen "save the sushi" og for at markere en klar holdning: Vi skal ændre vores adfærd, hvis vi også i fremtiden ønsker at nyde frisk fisk på tallerkenen. Ellers forsvinder fiskene.

Det konstaterer kæden i en pressemeddelelse.

- Verdens bestand af fisk og skaldyr er alvorligt truet af overfiskeri og forurening. Hvis vi ikke ændrer vores omgang med disse følsomme økosystemer, slår vi simpelthen havene ihjel. Som udbyder af frisk fisk må vi naturligvis selv gå forrest, og løsningen svømmer i vores egne farvande, siger Anders Barsøe, direktør i Letz Sushi.

Lukkeaktionen skal først og fremmest gøre kædens gæster opmærksomme på havenes kritiske tilstand, men for Letz Sushi giver det ifølge direktøren også anledning til at introducere et helt konkret mål om udelukkende at servere dansk fisk, med hovedvægt på skånsomt fanget kystfisk, senest i 2025.

- For os er et sundt havmiljø sund fornuft, og havet omkring Danmark rummer masser af lækker fisk, som vi kan fiske på fuldstændig bæredygtige vilkår. Men vi er nødt til at indgå i en tæt dialog med vores kunder, for på nuværende tidspunkt er der ikke særlig stor interesse for dansk fisk. Derfor er det vores opgave at vise vejen til nye og mere bæredygtige sushivaner, så vi fremover kan undgå at importere for eksempel store mængder tunfisk, da tunen generelt også bliver overfisket af piratfiskere, og dermed begynder at være en truet art, forklarer Anders Barsøe i meddelelsen.

Blandt en lang række bæredygtige initiativer hos Letz Sushi hører desuden indsamling af plast og efterladte fiskenet i samarbejde med organisationen Healthy Seas, et projekt til fordel for havskildpadder i Tanzania i samarbejde med organisationen Sea Sense og et skifte inden sommer til komposterbar takeaway-emballage.

I slutningen af 2018 blev Letz Sushi som den første sushikæde i Europa fuldt certificeret inden for deres indkøb af bæredygtigt fanget og ansvarligt opdrættet fisk.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141