23948sdkhjf

Kims chips i ny millionrekord

Chokolade og lakrids med til at hive overskud op
Det ligner mere og mere en guldrandet forretning for den norske Orkla-koncern, at den i 2005 købte chipsproducenten Kims i Søndersø.

Overskuddene er gennem årene stort set kun steget og steget, og nu har virksomheden præsenteret sit bedste resultat nogensinde: I 2018 var der et plus efter skat på godt 133 millioner kroner, en stigning på næsten 15 millioner sammenlignet med 2017.

Orkla Confectionary & Snacks Danmark A/S, der indtil 2016 havde det noget nemmere navn Kims A/S, havde sidste år en nettoomsætning på 720 millioner kroner. Også det er rekord, og en stigning på cirka 37 millioner fra året før.

I sine bemærkninger til 2018-regnskabet nævner ledelsen, at der har været en positiv udvikling i chips-/snacks-kategorien både på det danske marked og på eksportmarkedet. Og i konfekturekategorien er der lanceret "flere tilfredsstillende nye produkter, som for eksempel Choko Lakrids".

Chololade og lakrids er forholdsvis nye produkter på Søndersø-virksomhedens menu. De blev introduceret i 2016 og har de seneste år været med til at gøre regnskaberne ekstra spiselige for de norske ejere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078