23948sdkhjf

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

| Af Michael Strandfelt, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Mejeriet Sønderhaven jubler over en helt særlig aftale

Der var festdag på gårdmejeriet Sønderhaven, da de tirsdag sammen med Singapore Airlines kunne præsentere et nyt samarbejde, der bringer ostene fra det lille mejeri i nordjyske Serritslev op i helt nye luftlag, så flyselskabets passagerer fra oktober kommer til at spise Sønderhaven-oste til deres flymad.

- Jeg er simpelhen så glad. Det føles bare helt rigtigt, det her. Der er bare sådan en god aura omkring det, siger Preben Ørum, der sammen med sin kone, Marianne Simonsen, ejer mejeriet.

- Vi har i flere år håbet på at komme bredere ud og få en større produktion, og vi håber da virkelig på, at det her kan give os noget eksponering, så vi kan få flere kunder rundt om i verden, siger Preben Ørum, der har 100 køer på gården og producerer ost og smør på det lille mejeri bare 50 meter fra kostalden på den anden side af gårdspladsen.

Var tvivlende
Preben Ørum troede faktisk til at starte med, at henvendelsen fra Singapore Airlines var for god til at være sand.

- En til to gange om året får jeg mailhenvendelser fra folk rundt om i verden, der også ser ganske lovende ud, men hvor det viser sig ikke at være noget reelt. Men den var god nok den her gang, siger Preben Ørum smilende.

Aftalen i sig selv gør dog ikke firmaet markant større lige med det samme, da der kun er tale om ost til ruter til og fra København.

- Aftalen er sådan set i samme størrelseorden, som hvis vi lavede en aftale med én restaurant. Men jeg tror på, at den kan være mere værd, vi fordi vi kommer bredt ud til fok fra hele verden. Det er i hvert fald det, vi håber på, siger Preben Ørum, der er ligesom sin kone er uddannet landmand. De har drevet malkekvægbrug på gården siden 1995 og åbnede deres lille mejeri i 2007.

Singapore Airlines har de senere år lavet flere aftaler med mindre selskaber, for at have produkter fra de områder, de flyver til og fra rundt om i verden.

Flyselskabet har således serveret is fra Skarø Is de seneste syv år.

- De små producenter giver os en fleksibilitet. De har ikke store produktionsapparater, men kan derimod levere specielt til os. De betyder også, at de hurtigt kan ændre produkterne, hvis har en forespørgsel, og det er en fordel for os, siger Allan Hoffery, der er salgs- og kommunikationschef for Singapore Airlines i Norden.

Mister smag i luften

Et af de krav, som flyselskabet har til ostene fra Serritslev, er, at de skal være kraftige i smagen.

Maden smager nemlig af mindre, når den bliver spist i 1.000 meters højde.

- Vi har valgt nogle oste med meget smag og bid, for de bliver en fjerdedel mindre markante i smagen, når de bliver taget med op i luften. Så det skal være nogle oste, hvor man siger "wauw, den smager af noget", når man spiser den hernede, siger Allan Hoffery fra Singapore Airlines.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Plus Pack stak af med prestigefyldt plastpris

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Hæder til frosne pølser i frysetunneller

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

90.000 virksomheder risikerer tvangsopløsning

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Sukkerafgifter nedtoner optimismen hos juiceproducent

Online Avis Arkiv

Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

Postejer og pålægssalater til socialt udsatte

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

Intech International tredobler overskuddet

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Midtjysk frugtgrossist konkurs

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Storbrand: Naturmælk skal have nyt lager

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Lars Lauridsen glæder sig over flot årsregnskab

“Sammen opnår vi topresultater”

Ny kran? Denne kunde fik en budgetpris på under 24 timer!

➡️ Vidste du at...

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Automationsbranchen samles igen i Odense

5 fordele ved at sætte en frekvensomformer på din el-motor! maj 2019

Mød Gibotech på Ligna 27.-31. Maj

Lenze er en af flere udstillere hos Egatec, der fredag den 7. juni 2019 inviterer til Automationsdag

Ny brugervenlig Festo-software sikrer hurtig idriftsættelse af elektriske komponenter

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Tag med Wexøe til Rockwell Automation TechED

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Cobot - Collaborative robot

Innovativ HM gevindfræser fra Walter

Intelligent lysstyring på Odenses musik-, teater- og konferencehus

Hvordan vælger du den rigtige ET 200SP løsning?

Manicus Teknik din leverandør af hydraulik komponenter fra KTR

PCSCHEMATIC Automation: Grundkursus (12/6-13/6 2019)

Letvægtscontainer 3x2 meter

Isdiske til sommerens varme dage

ADVARSEL: Har du højdeskræk, skal du IKKE se denne video!

Fokus på hygiejne ved håndvask?

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

Send til en kollega

0.173