23948sdkhjf

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

| Af Michael Strandfelt, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Mejeriet Sønderhaven jubler over en helt særlig aftale

Der var festdag på gårdmejeriet Sønderhaven, da de tirsdag sammen med Singapore Airlines kunne præsentere et nyt samarbejde, der bringer ostene fra det lille mejeri i nordjyske Serritslev op i helt nye luftlag, så flyselskabets passagerer fra oktober kommer til at spise Sønderhaven-oste til deres flymad.

- Jeg er simpelhen så glad. Det føles bare helt rigtigt, det her. Der er bare sådan en god aura omkring det, siger Preben Ørum, der sammen med sin kone, Marianne Simonsen, ejer mejeriet.

- Vi har i flere år håbet på at komme bredere ud og få en større produktion, og vi håber da virkelig på, at det her kan give os noget eksponering, så vi kan få flere kunder rundt om i verden, siger Preben Ørum, der har 100 køer på gården og producerer ost og smør på det lille mejeri bare 50 meter fra kostalden på den anden side af gårdspladsen.

Var tvivlende
Preben Ørum troede faktisk til at starte med, at henvendelsen fra Singapore Airlines var for god til at være sand.

- En til to gange om året får jeg mailhenvendelser fra folk rundt om i verden, der også ser ganske lovende ud, men hvor det viser sig ikke at være noget reelt. Men den var god nok den her gang, siger Preben Ørum smilende.

Aftalen i sig selv gør dog ikke firmaet markant større lige med det samme, da der kun er tale om ost til ruter til og fra København.

- Aftalen er sådan set i samme størrelseorden, som hvis vi lavede en aftale med én restaurant. Men jeg tror på, at den kan være mere værd, vi fordi vi kommer bredt ud til fok fra hele verden. Det er i hvert fald det, vi håber på, siger Preben Ørum, der er ligesom sin kone er uddannet landmand. De har drevet malkekvægbrug på gården siden 1995 og åbnede deres lille mejeri i 2007.

Singapore Airlines har de senere år lavet flere aftaler med mindre selskaber, for at have produkter fra de områder, de flyver til og fra rundt om i verden.

Flyselskabet har således serveret is fra Skarø Is de seneste syv år.

- De små producenter giver os en fleksibilitet. De har ikke store produktionsapparater, men kan derimod levere specielt til os. De betyder også, at de hurtigt kan ændre produkterne, hvis har en forespørgsel, og det er en fordel for os, siger Allan Hoffery, der er salgs- og kommunikationschef for Singapore Airlines i Norden.

Mister smag i luften

Et af de krav, som flyselskabet har til ostene fra Serritslev, er, at de skal være kraftige i smagen.

Maden smager nemlig af mindre, når den bliver spist i 1.000 meters højde.

- Vi har valgt nogle oste med meget smag og bid, for de bliver en fjerdedel mindre markante i smagen, når de bliver taget med op i luften. Så det skal være nogle oste, hvor man siger "wauw, den smager af noget", når man spiser den hernede, siger Allan Hoffery fra Singapore Airlines.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Chokoladeproducent beder forbrugerne om penge til ny fabrik

Burgerkædes medstifter siger stop

Ingrediensfabrik stadig lagt ned efter brand

Ugens grin: Den forvirrede lastbilchauffør

Co-Ro klar med sit topmoderne innovationscenter

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyhedsbrev

15.120 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Online Avis Arkiv

Lagkagehusets direktør stopper

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

World Food Summit under en bæredygtig hat

Antallet af slagtninger styrtdykker

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Food Festival får food-konkurrence

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Flere mejerier vil lave planteprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

hi giver mulighed for at komme i kontakt med over 6.200 virksomheder og flere end 20.000 besøgende

Vækst på europæiske markeder

Det travle køkken…

Kan man gøre en krankrog innovativ?

Kabelforskruninger

Rustfrit snekkegear med rustfri motor IP69K washdown

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online hos Fibox

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Byggepladsindretning med containere og pavilloner

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

Magnetventiler med "kick og drop-elektronik"

Dorner samler SmartFlex og FlexMove til én platform kaldet FlexMove

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Fremtiden er cirkulær! - Udvikling af fremtidens fødevareemballage i dag

Skandinaviens største online-udvalg af bælge

Nyt simuleringsværktøj til modelbaseret maskineudvikling

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Viklemaskine til chokolade RASCH RKS 2 forhandles af Salicath ApS

Glæd dig til at opleve de nyeste gadgets og prototyper

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

Send til en kollega

0.164