23948sdkhjf

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food, der med hovedkvarter i Aalborg udvikler og leverer fødevarekoncepter til detailhandelen i hele Skandinavien, har købt den danske handelsvirksomhed Danton Trading.

Danton Trading har siden etableringen i 1988 specialiseret sig i at importere og sælge originale græske specialiteter inden for produktkategorier som mejeri/ost, kolonial, kølevarer og brød. De primære kunder er de danske detailkæder, og virksomheden er også aktiv inden for foodservice-segmentet.

- Vi har med stor interesse fulgt udviklingen i Danton Trading de seneste år og er imponerede over den position, som virksomheden har opbygget i Danmark som den førende importør af fødevarer fra Grækenland og Cypern. Denne position ønsker vi at styrke yderligere, siger Geia-direktør Claus Ravnsbo.

- Godt supplement
Han oplyser til Food Supply, at han ikke ser Danton Trading som en konkurrent, idet Geia Food ikke hidtil har haft et særligt stort sortiment af originale græske produkter.

- Vi har haft en lille smule, og nu får vi meget. Det her bliver et godt supplement, fastslår han og oplyser, at Danton Trading har en årlig omsætning på cirka 60 millioner kroner.

Claus Ravnsbo peger også på, at grundlæggeren af Danton Trading, Tony Aharonian, fortsætter som en del af Geia Food med ansvaret for produktudvikling og kvalitetssikring af varer fra regionen.

- Med opkøbet får vi adgang til en lang række best-in-class-producenter, der gennem de seneste 30 år har opbygget et tillidsfuldt forhold til Danton Trading. Disse relationer vil vi bygge videre på, gennem en fortsat stærk lokal forankring med Tony og hans team i Grækenland.

- Vi ser store muligheder for at bringe endnu flere originale græske produkter på hylderne i både Danmark, Sverige og Norge, konstaterer Claus Ravnsbo.

Opkøbet er Geia Foods andet på under et år. I slutningen af maj sidste år købte Geia Food den svenske handelsvirksomhed Tilab International AB, der er specialiseret i at importere og sælge mejerivarer og ost til de svenske detailkæder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078