23948sdkhjf

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

For et år siden var der bestilt tid i skifteretten for at erklære den fynske kaffevirksomhed Maas A/S konkurs. Men så vidt kom det aldrig. 

Nu er historien anderledes positiv – virksomheden nærmer sig sorte tal i regnskabet og har sat gang i nye dyrkningsprojekter i Honduras.

Tilmed er der også fundet et nyt navn til virksomheden, der nu hedder Freehand Coffee Company og stadig leverer kaffemaskiner og kaffeprodukter til erhvervet. 

- Konkursen har vi lagt bag os. Det var sådan en nærdødsoplevelse. Og når man har været derude på kanten, så sker det jo tit, at man bliver mere glad for livet, siger Michael Schiedel, der er partner i kaffevirksomheden.

Det skriver Fyens.dk.

Optimisme at spore
Der er stadig et efterslæb fra ’nærdødsoplevelsen,’ men de er snart fra visket væk fra regnskabet, fortæller Michael Schiedel.

- I 2018 kommer vi ud med minus, men i 2019 forventer vi at komme ud med en vækst på omkring 40 procent, og det kommer til at afspejle sig i et positivt bundlinjeresultat.

Gælden er stort set afviklet, og virksomheden fokuserer nu udelukkende på kaffemaskiner, kaffeingredienser og service på maskinerne.

- Vi har taget nogle krasbørstige beslutninger undervejs, som gør, at vi nu kan få hovedet over vandet, siger Michael Scheider til fyens.dk.

Kaffemarker og mikrolån
Freehand Coffee Company har netop underskrevet en fireårig kontrakt med et projekt i Honduras. Projektet går ud på at give mikrolån til kaffebønder i Honduras, så de kan købe marker til kaffeproduktion. Når høsten begynder at give overskud, begynder bønderne at betale lånet tilbage.

  • Sagen kort
    Maas A/S var i juni 2018 snublende tæt på at gå konkurs, men blev reddet i 11. time.
  • Seks medlemmer i ledelsen besluttede at overtage virksomheden fra den hollandske ejer og tilmed få den belgiske kaffegigant Miko ind som partner.

    Kilde: https://www.fyens.dk/erhverv/Fynsk-kaffe...

    Kommenter artiklen
    Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.14