23948sdkhjf

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Måling af proteinkvalitet og værdien af de invasive søstjerner. Det er to ud af fem, der har fået midler fra Danish Food Innovation til at udvikle projekterne til løsninger, der kan begå sig globalt.

Det oplyser Danish Food Cluster I en pressemeddelelse.

De fem projekter er udvalgt, fordi de har potentiale til at bidrage til løsningen af verdens fødevareudfordringer såsom madspild, fødevaremangel og store mængder affald.

Projekterne skal omdanne udfordringerne til muligheder, som skal give små og mellemstore virksomheder i den danske fødevaresektor en stærkere position på den globale fødevarescene.

- Kernen i Danish Food Innovations arbejde ligger i at styrke de små og mellemstore eksportlokomotiver i den danske fødevarebranche. De valgte projektemner er derfor alle udsprunget fra de små og mellemstore virksomheder, og disse vil fremadrettet indgå som partnere i projekterne sammen med vidensinstitutionerne, fortæller formand for styregruppen bag Danish Food Innovation, Vice President i Chr. Hansen, Esben Laulund.

Den ukendte proteinkvalitet
Proteiner kommer mange steder fra, men hvordan måler man proteinets kvalitet? Det er svært eller faktisk umuligt at svare på, fordi der findes ingen tilgængelig målemetode til det.

En sådan metode skal et af de godkendte projekter, med Aarhus Universitet i spidsen, udvikle i samarbejde med Toft Care, Skarø Is, Essentia Protein Solutions, Møllerup Gods og KMC. Og for den mindre virksomhedspartner Toft Care gør involveringen i projektet, at de kan komme ud med de mest relevante produkter:

Søstjernen i fokus
Et andet projekt har søstjernen i fokus. Søstjernen er en invasiv art, der truer økosystemerne i havene. Så at kunne skabe værdifulde produkter ud af søstjernerne – det er noget værd, og hvad DTU sammen med virksomhederne Sea Longevity Aps og Danish Marine Protein Aps er i færd med at undersøge. 

Udover de to projekter har følgende tre projekter også fået tildelt midler:

  • ’Friskhedsmålinger og bestemmelse af holdbarhed for kød og fisk’ er overskriften for projektet med AMINIC ApS, Flying Seafood Group, Tulip, Aarhus Universitet, DMRI og Københavns Universitet.
  • ’Fødevaresikkerhed i storkøkkener’ er et projektsamarbejde mellem Erhvervsakademi Roskilde, FORCE Technology, Løgismose Meyers og Cofoco.
  • ’Bæredygtig forsyning – barrierer og drivkræfter i implementering af cirkulær økonomi’ er et projekt som Syddansk Universitet sammen med Aarhus Universitet kører og som senere i forløbet skal rekruttere seks virksomheder.
  • Projekterne kommer til at foregå i løbet af indeværende år, og resultaterne af projekterne forventes at være klar i slutningen af 2019.
  • Pengene som er tildelt de fem projekter, kommer fra en pulje på 12 millioner, som Danish Food Innovation har fået tildelt af Forsknings- og Uddannelsesministeriet.
  • De tre organisationer Agro Business Park, Videncenter for Fødevareudvikling (VIFU) og Danish Food Cluster står bag det officielle innovationsnetværk for fødevarer

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

World Food Summit under en bæredygtig hat

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Food Festival får food-konkurrence

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.179