23948sdkhjf

Nordex Food sætter ny osterekord

Den nordjyske, familieejede ostekoncern Nordex Food løftede i 2018 omsætningen med næsten en kvart milliard kroner og nåede op på 1,79 milliarder. Det er ny rekord.

Samtidig steg overskuddet betragteligt. Nordex Holding, der samler alle koncernens aktiviteter, kom ud af 2018 med et bundlinjeplus før skat på 32,5 millioner kroner. Året før var overskuddet nede på 2,9 millioner - efter at Nordex i de tre foregående år før da tilsammen havde givet et overskud får skat på godt 150 millioner kroner.

Ifølge ledelsen skyldes omsætningsstigningen på cirka 16 procent primært mersalg af koncernens produkter, ikke mindst på det engelske marked.

Også gunstige råvarepriser, specielt i første halvår af 2018, spiller ind. Netop høje mælkepriser var med til at æde af overskuddet i 2017.

Nordex med hovedkvarter i Dronninglund er ejet af nordjyden Keld Houen Pedersen og hans familie. Koncernen driver tre mejerier, der har specialiseret sig i fremstilling af hvide oste - i Nørager, i Østrig og i Rumænien. Desuden er der salgsorganisationer i England, Østrig og Tyskland, og samlet set sælger Nordex oste til cirka 70 lande verden over - både egenproduktion og oste, som er købt hos andre mejerier.

Nordex-koncernen driver også Nørager Gedefarm, der producerer gedemælk til produktionen af gedeoste.

I alt har koncernen cirka 360 medarbejdere, deraf omkring halvdelen i Danmark.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171