23948sdkhjf

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Det er ikke kun dyrevenligt opdræt og et nyt slagteri, indehaver Brent Christensen og hans medarbejdere bruger tiden på hos den jyske kyllingeproducent Hopballe Mølle.

Også helt særlige kyllingeprodukter er en vigtig del af Hopballes strategi.

- For eksempel vil mange gourmetrestauranter gerne have hanekam. Det er en sjov, lille ting at være leverandør af.

- Og så har vi vores helt særlige kyllingetournedoser. Det er udbenede underlår, som man kan fylde med eksempelvis grøntsager. Vi har fundet en måde - og fået specialudviklet en maskine - så vi kan poppe benet ud af låret, uden at der forsvinder kød. Der bliver simpelthen bare et hul i midten, fortæller Brent Christensen.

Læs også: Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Af andre specialiteter nævner han underlår med kløer på.

Kvalitetssikring
Selve slagteprocessen med 800 kyllinger i timen betegner han som meget, meget langsom, og det er ifølge Brent Christensen en stor, stor fordel.

- Det betyder, at vi har kyllingen gennem hænderne flere gange i løbet af processen, så vi i høj grad kan kvalitetssikre. For eksempel opdager vi, hvis en kylling har fået en rift før eller efter slagtningen, eller hvis der er fjer på vingerne. Tidligere ville de nok bare køre igennem og blive pakket, eventuelt med fjer på - og det er jo superærgerligt, når man har opbygget et brand med fokus på kvalitet. Den slags har vi helt elimineret nu, siger han.

Kvaliteten omfatter også, at kyllingerne får lov at vokse langsomt, bliver opdrættet med specialfoder og er 60-80 dage, når de bliver slagtet. Det giver store kyllinger på to-tre kilo i slagtet tilstand.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

TripleNine i stor millioninvestering

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Nyhedsbrev

15.069 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Online Avis Arkiv

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

29 millioner til smartere fødevareproduktion

Møllerups hamp kommer nu også ud i drikkevarer

Nordjysk sushifisk-firma på vej mod første overskud

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Hver fjerde nye danske øl er en India Pale Ale

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Sådan bliver emballage mere bæredygtig

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Profvask.dk lancerer hele Fagors program af vaskemaskiner

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Udskæring af paté - Salicath ApS

Mælkeproteiner til fødevarer og drikkevarer

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Socomecs stærke produktserie af DC bryder

Hvordan sikrer vi Danmark som life science-nation?

Svensk mosteri tredobler lagerkapaciteten med automatisk løsning

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

Send til en kollega

0.174