23948sdkhjf

Danish Finest Chicken skruer op for produktionen

Kyllingeslagteriet Danish Finest Chicken i Gedved nord for Horsens tjener millioner og gør nu klar til at skrue op for produktionen, der i forvejen udgår cirka syv procent af danske slagtekyllinger.

To nye kyllingeopdrættere begynder at levere i april, så slagteriet kommer op på 13 leverandører, og dermed når antallet af slagtede kyllinger formentlig op på cirka ni millioner om året. Sidste år var tallet cirka otte millioner, oplyser Ronald Rokkedal, der er både direktør, medejer og leverandør til slagteriet.

- Vi regner i første omgang med at klare stigningen uden at købe ekstra udstyr. Vi har i et års tid makket med at få en ny miljøgodkendelse, og den er på plads nu. Det betyder, at vi må slagte i tidsrummet 7-21, hvor vi tidligere skulle slutte klokken 18.

- Desuden kan vi skrue op for hastigheden på produktionskæden, for vi investerede i en stor kapacitet, da vi åbnede slagteriet. Vi kan nu komme op på 43.000 kyllinger om dagen, fortæller Ronald Rokkedal.

Han og en stribe partnere købte bygningerne i Gedved i 2012, efter at ejendommen, der tidligere husede Gedved Fjerkræslagteri, havde stået tom i fem år. Danish Finest Chicken, DAFC, blev stiftet i 2015, og i 2016 var de klar til at begynde at slagte.

Leverandører i kø
- Vi havde alle ideerne, da vi åbnede, men vi havde ikke et ordentligt salgssystem. Og der er jo ikke grund til at slagte, hvis man ikke kan sælge siger Ronald Rokkedal og konstaterer, at Danish Finest Chicken absolut ingen problemer har med at skaffe leverandører nok.

- De står faktisk i kø for at komme ind, siger direktøren.

Han er selv den absolut største leverandør, idet han årligt sender cirka fire millioner kyllinger til Gedved fra sine seks kyllingefarme ved Kølby i Nordjylland.

Slagteriet kører kun fire dage om ugen, med så lange arbejdsdage, at medarbejderne når op på 37 ugentlig timer. Dermed bliver der sparet en rengøring af maskineriet, og der er god tid til at servicere maskinerne, nævner Ronald Rokkedal.

Til at begynde med ejede han og fire andre danske kyllingeopdrættere hver 10 procent af Danish Finest Chicken, mens en hollandsk samarbejdspartner, Johannes Heijs, investerede i den anden halvdel. De danske opdrættere havde indtil da leveret til Rose Poultry, men besluttede at åbne deres eget slagteri på grund af utifredshed med Rose Poultry. I slutningen af 2019 trak en af danskerne sig ud, så de fire tilbageværende nu har hver 12,5 procent.

Fra minus til plus
Ejerne har især de seneste par år kunne glæde sig over investeringen. Efter underskud på henholdsvis 2,3 og 6,8 millioner kroner i 2015 og 2016 var der i 2017 et overskud på 3,7 millioner. I 2018 blev det til et plus på 6,9 millioner.

- Vi har endnu ikke overblikket over 2019-resultatet. Det bliver ikke på 7 millioner. men over 3,5 millioner. Nedgangen i forhold til 2018 skyldes blandt andet, at der var fugleinfluenza i Danmark nærmest hele sidste år. Det betød, at Malaysia, der er vores bedste marked, lukkede ned for dansk fjerkræ det meste af året, siger Ronald Rokkedal.

Hans brors søn driver en anden kyllingefarm med tilhørende slagteri, Rokkedahl Kylling, også ved Kølby.

Der er ikke tale om en stavefejl i navnet. Ifølge Ronald Rokkedal havde alle i familien oprindeligt det samme efternavn - altså uden "h" - men en del af familien har ændret det til Rokkedahl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079